Storytel voor luisterboeken

Al eerder schreef ik op mijn blog over het genot van luisterboeken. De laatste jaren luisterde ik voornamelijk podcasts, maar ik had weer zin in iets anders, dus besloot ik onlangs de Storytel-app te proberen. Inmiddels heb ik een paar boeken geluisterd en ik ben enthousiast, dus leek het me leuk om mijn ervaringen met jullie te delen.

Het assortiment en gebruik van de Storytel-app

De app is supersimpel in gebruik, het aanmelden is zo gepiept. Ik was blij verrast door het assortiment. Veel titels die me direct aanspraken, al springen voor mij vooral de Engelstalige en non-fictie titels eruit. Heel handig is dat je niet alleen op auteur of titel kunt zoeken, maar ook op voorlezer. Wie het boek voorleest kan soms het verschil maken.

Ook fijn is dat je boeken kunt downloaden voor wanneer je offline bent. Zo kun je gemakkelijk verder in je boek als je bijvoorbeeld onderweg bent of ergens bent waar geen goede internetverbinding is. Ik luister veel tijdens het wandelen of onderweg naar werk, dus dit komt goed van pas.

Ik had dus al snel een flink volle boekenplank (je verlanglijstje binnen de app) en luisterde inmiddels zes boeken.

Een aantal van mijn favoriete titels op Storytel

Geluisterd op StorytelAlles van Bill Bryson
Hoe kan het ook anders. Net mijn twee favoriete titels (I’m a Stranger here myself en The Lost Continent ) ontbreken, maar dat gaf me de gelegenheid om Life and Times of the Thunderbolt Kid, Shakespeare: the World as Stage, A Walk in the Woods en At Home eens te herluisteren. Deze luisterde ik vooral voor het slapen gaan. En omdat ik ze allemaal al eens gelezen was, was het geen probleem dat ik hier en daar stukken miste omdat ik al in slaap was gevallen 😉

Dreaming the Beatles – Rob Sheffield
Het gaat, je raadt het nooit, over the Beatles. Maar vooral over de invloed die ze, bijna 50 jaar na het stoppen van de band, nog altijd hebben op de muziek en op de wereld. Met hoofdstukken over the Importance of Being Ringo, de soms gespannen relatie tussen John en Paul, de manier waarop ze platen opnamen en nog veel meer is dit echt een geweldig boek voor muziekliefhebbers en voor iedereen die graag over populaire cultuur leest.

Lean on Pete – Willy Vlautin
Niet alleen een schitterend verhaal, maar ook geweldig voorgelezen door de schrijver zelf. Zijn stem past precies bij de sfeer van het verhaal, een beetje triestig en heel aangenaam om naar te luisteren. Het verhaal is droevig en je zou de hoofdpersoon wel een dikke knuffel willen geven.

Niet zo’n succes
A Hitchhikers Guide to the Galaxy van Douglas Adams, voorgelezen door Stephen Fry. Fry als voorlezer is fantastisch, maar het verhaal kon me niet zo boeien. Best geestig hier en daar, maar ik begrijp niet zo goed waarom dit boek bij zoveel mensen zo’n favoriet is.

Op de boekenplank

Nog te luisteren op Storytel

Zoals gezegd valt het aanbod niet tegen, mijn boekenplank binnen de app puilt dan ook uit van de boeken. Ik ga er nooit van mijn leven genoeg tijd voor hebben, maar dat geeft niet. Ik verheug me sowieso enorm op Don’t Skip Out On Me van Willy Vlautin, als deze half zo mooi is als Lean on Pete dan wordt dat weer geweldig. Maar heb bijvoorbeeld ook Berichten uit het tussenhuisje van Henk van Straaten, een biografie van Eddie Izzard, De Platenzaak van Rachel Joyce en nog een stuk of vijftien andere titels gemarkeerd om in de toekomst te gaan luisteren.

Luister je ook wel eens luisterboeken? En mocht je ook Storytel hebben, aanraders zijn altijd welkom.

Mijn favorieten ook lezen? Via onderstaande links kun je de (engelstalige) boeken bestellen bij Bol.com (en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie). Ook kun je natuurlijk zelf luisteren via Storytel. Je kunt de app eerst twee weken gratis uitproberen, daarna betaal je € 9,99 per maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.