Recensie: Ik zag Menno – Sandra Bernart

Vorig jaar was mijn eerste kennismaking met Uitgeverij Palmslag (via Knekelhuis van Dinie Bell) niet zo erg goed bevallen. Kan gebeuren. Palmslag reageerde echter sportief en stuurde me Ik zag Menno van Sandra Bernart op in de hoop dat dat boek beter bij me zou passen. Het boek is even een tijdje op de stapel blijven liggen, maar onlangs besloot ik in het boek te beginnen. Zou dit boek me beter bevallen?

Over het boek
Recensie Ik zag Menno - Sandra BernartVincent is een rustige, brave jongen die houdt van regelmaat. Hij kijkt enorm op tegen zijn broertje Menno, die knap, populair en zelfverzekerd is. Tijdens een vakantie in Spanje met het gezin verdwijnt Menno tijdens het surfen in zee. Zijn lichaam wordt nooit gevonden, maar aangenomen wordt dat hij overleden is. Een jaar of 15 later is Vincent een volwassen man die op het punt staat met zijn grote liefde Kim te trouwen. Als hij een foto in een reisbrochure ziet is hij ervan overtuigd dat het Menno is. Hij besluit naar Spanje af te reizen om hem te zoeken en zet daarmee al zijn zekerheden op het spel. Uiteindelijk vindt hij vooral zichzelf.

Mijn mening over het boek
Het omslag van Ik zag Menno toont lekker fris en modern. En dat sluit helemaal aan bij de schrijfstijl van Sandra Bernart, want ook die is helder en fris. Heel fijn, want daardoor leest het boek als een trein en duurde het niet lang voor ik goed in het verhaal zat.

Wat ik zo fijn vond aan dit boek is hoe de hoofdstukken wisselen tussen heden en verleden. De hoofdstukken die zich afspelen in het verleden gaan over de laatste vakantie van het gezin, vlak voor Menno verdwijnt, en over de periode kort daarna. De bewondering (en misschien wat jaloezie) die Vincent heeft voor zijn broer wordt met ieder hoofdstuk sterker voelbaar. Daardoor begrijp je steeds beter waarom Vincent zich meer en meer verliest in de zoektocht naar zijn broer en zijn leven in Nederland steeds verder uit het oog verliest.

Deze hernieuwde kennismaking met Uitgeverij Palmslag is dus uitstekend bevallen. Ik zag Menno is een aanrader en ik ben erg benieuwd naar het volgende boek van Sandra Bernart.

Details Ik zag Menno van Sandra Bernart

Titel: Ik zag Menno
Auteur: Sandra Bernart
Uitgeverij: Palmslag
ISBN: 978949177337 2
MirandaLeest zegt: Lekkere vlotte roman over de zoektocht naar jezelf.

Ik zag Menno van Sandra Bernart bestel je via onderstaande link eenvoudig bij Bol.com

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.