Gelezen in mei

Inmiddels ben ik al weer ruim een week terug van mijn vakantie uit de Verenigde Staten. Ik heb enorm genoten, maar moet weer even in het blogritme komen. Binnenkort in ieder geval nog een artikel over een prachtige boekhandel die ik bezocht in Los Angeles, tips in het kader van Rock & Read en natuurlijk de nodige recensies. Maar bij deze eerst een overzicht van de boeken die ik las in mei.

Gelezen in mei recensie

Wolf – Mo Hayder
Weer een hele fijn ontdekking uit de selectie van Elly’s Choice. Had nog nooit eerder iets van Mo Hayder gelezen. Vanwege de gruwelijke details ging er ik eigenlijk vanuit dat Mo een man was, maar ik las later dat ze een vrouw is. Ik vond Wolf enorm goed, soms echt angstaanjagend, maar vooral vreselijk goed geschreven. Ik ga me binnenkort op het andere werk van Hayder storten.

Dwaallicht – Josha Zwaan
Na te hebben genoten van Zeevonk en Parnassia was ik ook weer erg benieuwd naar Dwaallicht. Dat bleek een zeer beklemmende roman over het leven met een psychische stoornis te zijn. Indrukwekkend, maar ook wel een tikje te somber naar mijn smaak. Een volledige recensie volgt binnenkort.

The Secret Place – Tana French
Eerdere boeken van Tana French las ik met veel plezier. Maar deze vond ik minder. Komt misschien ook omdat een groot deel van het verhaal uit het oogpunt van tienermeiden wordt gebracht, de “omg”’s vliegen je om de oren. Dat haalde voor mij de vaart uit het verhaal en ik begon me er op een gegeven moment aan te ergeren. De andere hoofdfiguur, een detective, is nogal een rare snuiter en is weinig sympathiek. Wil je iets lezen van Tana French dan zou ik een van haar eerdere boeken aanraden, die zijn ijzersterk, The Secret Place haalt het daar bij lange na niet bij.

Denken aan vrijdag – Nicci French
Van Tana naar Nicci French, met het nieuwe deel uit de Frida Klein-reeks. Ik verheug me altijd op een nieuw boek van Nicci French, de eerste vier delen uit deze reeks vond ik erg goed. Maar Denken aan vrijdag viel me tegen. Misschien omdat ik hem op reis las en dus steeds maar een klein stukje kon lezen, maar ik kwam niet lekker in het verhaal. Wat mij betreft het minste boek uit de Frida Klein-reeks. Hopelijk dat het volgende deel me weer iets meer kan bekoren.

Vier plus één – Jojo Moyes
Lekker luchtig, vlot geschreven en gewoon een fijn boek, niet meer en niet minder. Perfect voor tijdens de vakantie.

Ook een van deze boeken lezen? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links op Bol.com (en MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.