| |

Crossing border: een vooruitblik

Crossing Border festivalKennen jullie het Crossing Border festival? Het is een jaarlijks festival in Den Haag waar een mix van muziek, film en literatuur wordt gepresenteerd. De laatste keer dat ik Crossing Border bezocht is al beschamend lang geleden (2004 als ik het goed heb, hoewel ik wel in 2011 Stephen Fry nog zag bij Border Kitchen). Als ik er al een denk is het vaak al lang en breed uitverkocht, of heb ik in die periode al zoveel andere (theater)verplichtingen dat ik het even genoeg vind. Dus toen collega blogger Jenny een poosje terug berichtte dat de voorverkoop was begonnen besloot ik direct spijkers met koppen te slaan en een passe-partout voor 14 en 15 november aan te schaffen.

Nu het bijna zover is ben ik alvast een beetje aan het bekijken waar ik zeker naar toe wil, hieronder een aantal optredens die ik zeker niet wil missen.

Iron and Wine
Het album The Creek Drank The Cradle van Iron and Wine is wat mij betreft een van de mooiste albums ooit gemaakt. Zo puur en zonder enige opsmuk, alleen de geweldige stem van Sam Beam en zijn gitaar. Al jaren wil ik hem graag nog eens live zien spelen, dus toen ik zag dat hij op Crossing Border zou staan gaf dat wel de doorslag om kaarten te bestellen.

Daryll-Ann
Een paar dagen nadat ik kaarten bestelde werd bekend dat Daryll-Ann zou spelen. Yeah! Was ik even blij met mijn passe-partout. Ik leerde hun muziek pas kennen toen ze al uit elkaar waren en de reünie tour is ook een beetje langs mij heen gegaan. Dus ben extra blij dat ik nu toch nog de kans krijg om ze te gaan zien.

Nickolas Butler
Ja, jullie dachten zeker al dat ik alleen maar muziek ging luisteren? Nee hoor, er staan ook genoeg literaire optredens op mijn verlanglijstje. Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler is misschien wel het mooiste boek dat ik dit jaar las. Ik wil dus ook zeker aanwezig zijn als Butler wordt geïnterviewd. Mijn recensie van zijn boek volgt later deze week.

Versjes van Lars
Ik volg Lars van der Werf al op Instagram en Twitter en ben vaak ontroerd door de prachtige versjes die hij maakt. Op Crossing Border is hij met zijn typemachine aanwezig om live versjes te typen.

On the Road – Uitgeverij De Geus
Het asfaltzuigende programma van de jonge honden van uitgeverij De Geus aldus het programma. Met Hanneke Hendrix, Jaap Robben, Esther Gerritsen, Bram Dehouck, Mijke Pol en Lukas de Waard. Kilometervreters op het podium. Klinkt intrigerend.

Alle dagen feest – Uitgeverij De Bezige Bij
Op 12 december 2014 viert uitgeverij De Bezige Bij haar zeventigste verjaardag.  Een nieuwe generatie Bezige Bij-auteurs ( o.a. Maartje Wortel, Hagar Peeters, Daan Heerma van Voss en Erwin Mortier) stellen klassieke romans uit het fonds voor en Remco Campert leest voor uit zijn roman Alle dagen feest. In één bubs een hele club auteurs, dat is zeker feest.

Inmiddels staan de timetables van het festival online. Helaas zijn er een paar onderdelen die elkaar overlappen, dus dat wordt keuzes maken. Na afloop van het festival volgt natuurlijk nog een verslag.

Ga je ook naar Crossing Border? Of heb je nog aanraders uit het programma die ik zeker niet mag missen? Laat het weten.

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Dat klinkt als een mooi programma!

    Alma Mathijsen treedt ook op, ze geeft samen met Milena Haverkamp een performance n.a.v. haar nieuwe boek. Dat zou ik niet willen missen!

  2. Het is echt een super leuk festival. Ga dit jaar helaas niet, maar ik wens je heel veel plezier. Zo gaaf om al die geweldige auteurs in het ‘wild’ te zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.