Winactie: Dinah Jefferies

Ben je nog op zoek naar een paar fijne boeken voor deze zomer? Zoek niet verder, want ik mag een hele leuke winactie doen in samenwerking met uitgeverij Prometheus. Ik mag namelijk drie lezers blij maken met twee boeken van schrijfster Dinah Jefferies. Het gaat om de volgende boeken:

Het afscheid van de tropen
Winactie: Het afscheid van de tropen - Dinah Jefferies

Malakka, 1955. Lydia Cartwright komt van een bezoek aan een zieke vriendin thuis in een uitgestorven huis. De bedienden zijn weg, de telefoon geeft geen gehoor. Ook haar man Alec en hun twee dochters zijn verdwenen.

Wanhopig zoekt Lydia contact met de Britse districtsofficier, die haar vertelt dat Alec is overgeplaatst naar het platteland. Voor Lydia is dit een onbegrijpelijke beslissing. Waarom heeft hij niet op haar gewacht? Waarom heeft hij geen bericht voor haar achtergelaten?

Lydia’s zoektocht naar haar gezin voert haar door een door oorlog verscheurd land. Ze wordt opgevangen door Jack Harding, een man die ze liever in haar verleden had gelaten, en probeert er op zijn plantage in te berusten dat haar familie bij een brand zou zijn omgekomen, zoals haar wordt verteld. Maar leven ze echt niet meer, of toch wel?

Het afscheid van de tropen beschrijft het hartverscheurende verhaal van een door leugens verscheurde familie en hoe de liefde van een moeder de afstand van jaren en continenten kan overbruggen.

De vrouw van de theeplanter
Winactie: De vrouw van de theeplanter - Dinah Jefferies

Wanneer de negentienjarige Gwendolyn Hooper trouwt met de rijke, charmante Laurence, popelt ze bij hem op zijn theeplantage te gaan wonen. Vol optimisme verruilt ze daarom het vertrouwde Londen voor het platteland van Sri Lanka. Het leven daar blijkt echter niet te zijn wat Gwen ervan had gehoopt.

Laurence, plotseling stil en afstandelijk, maakt lange dagen, waardoor Gwen voornamelijk op zichzelf is aangewezen. Terwijl ze thuis probeert te raken op de plantage, stuit ze op relicten uit een mysterieus verleden: gesloten deuren, een vergeelde bruidssluier en een verborgen en overwoekerde grafsteen. Als ze Laurence confronteert met haar ontdekkingen, slaat het noodlot toe, en komt Gwen voor een onmogelijke keuze te staan.

De vrouw van de theeplanter is een onvergetelijk, meeslepend verhaal dat zich afspeelt in Sri Lanka tijdens de jaren twintig en dertig, over een jonge vrouw die een keuze moet maken tussen haar plichtsgevoel als echtgenote en haar instinct als moeder.

Meedoen?
Laat hieronder een reactie achter om te laten weten dat je meedoet. En zorg dat je de Facebook-pagina van MirandaLeest leuk vindt. Zo simpel is het. Meedoen kan tot en met woensdag 3 augustus 2016. De winnaars krijgen na afloop zo snel mogelijk bericht.

Deze winactie is afgelopen. Meedoen is niet meer mogelijk.

p.s: Ik hoorde van een aantal mensen dat ze problemen hadden om een reactie achter te laten. Hopelijk was dit een tijdelijk probleem. Maar mocht je hetzelfde probleem ervaren, stuur dan even een berichtje via het contactformulier of stuur me een berichtje op Facebook. Dan doe je alsnog mee.

Kan je niet wachten? Je kunt Het afscheid van de tropen en De vrouw van de theeplanter van Dina Jefferies ook direct bij uitgeverij Prometheus bestellen. Of via onderstaande links op Bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_579b01b8503d2_selected-products” products=”9200000056845870,9200000056845803,9200000059122930″ name=”blog” sub_id=”winactiedinahjefferies” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

20 gedachten over “Winactie: Dinah Jefferies”

 1. Graag waag ik een kansje! Klinken als fijne boeken voor een ontspannen moment!

 2. Dit vind ik een heel mooie actie en de boeken lijken me fantastisch voor de vakantie

 3. Prachtige boeken, zien er erg mooi uit, zou er graag in gaan lezen. Dus ja, ik doe graag mee..en wie weet, krijgen Ze een mooi plekje in mijn juweeltjes kast. Echt bijzonder zijn deze!

 4. De Facebook-pagina van MirandaLeest vind ik al langer leuk en volg ik reeds een tijdje. Ook de recensies op je blog zijn inspirerend. Deze prachtige boeken van Dinah Jefferies lijken me bijzonder sfeervol en exotisch, heerlijk mysterieus en bovendien aangrijpende historische verhalen. Zou een bijzonder verjaardagscadeau zijn, dus maak graag kans.

 5. Wat leuk! Het lijken me heel fijne boeken om te lezen, dus ik waag graag een kansje 🙂

 6. fantastische prijs!
  Ben zo toe aan een paar mooie boeken.
  Dit zou de maand augustus erg mooi maken…
  als ik ze heb gelezen, geef ik ze weer door aan mijn moeder….

 7. Ik zal eerlijk bekennen dat ik ook al meedoe bij Judith (biebmiepje) voor deze boeken, maar ik doe ook graag bij jou mee. Beide boeken klinken interessant en over het algemeen heb ik ook een groot vertrouwen in de kwaliteit van de publicaties bij deze uitgever. Op mijn eigen blog houd ik er van om associaties tussen boeken te maken. De vrouw van de theeplanter klinkt als een soort combinatie van Jane Eyre (Charlotte Bronte) en De theeroos (Jennifer Donnelly). Ik zou graag ontdekken of dit in de goede richting is en daarom doe ik graag mee met jouw winactie.
  Veel succes met al jouw activiteiten.

 8. Maak graag kans.
  Lijken me twee hele mooie boeken die ik graag zou willen lezen.

Reacties zijn gesloten.