Week van het Luisterboek 2016

Week van het Luisterboek 2016
Vandaag begint de Week van het Luisterboek. Hoewel ik niet meer zoveel luisterboeken lees (of luister eigenlijk) als een paar jaar terug ben ik nog altijd groot fan. Het is heerlijk om voorgelezen te worden. En de juiste verteller bij een luisterboek kan echt een extra dimensie geven aan een verhaal.

Gratis Luistergeschenk
Net als in de reguliere boekenweek is er ook tijdens de Week van het Luisterboek een cadeautje voor de boekenliefhebber. Van maandag 23 tot en met 29 mei wordt het Luistergeschenk als download of streaming aan bezoekers van boekwinkels en openbare bibliotheken cadeau gedaan. Hoe je deze precies ontvangt en of je daarvoor eerst een luisterboek moet aanschaffen is een beetje onduidelijk. Maar het ziet er naar uit dat het geschenk gewoon voor iedereen beschikbaar is.

Luistergeschenk 2016 - Lucky TV Willy haalt alles uit de kast - Sander van de PavertWilly haalt alles uit de kast – Sander Van de Pavert
Het Luistergeschenk is dit jaar in handen van Sander Van de Pavert en als je regelmatig De Wereld Draait Door kijkt dan weet je dat hij de man is achter de geweldige Lucky TV filmpjes. Vooral filmpjes met onze koning Willy in de hoofdrol zijn fantastisch en ontzettend populair. En Willy heeft ook de hoofdrol in het Luistergeschenk. Onlangs gaf Van de Pavert een voorproefje in De Wereld Draait Door. Dat belooft veel goeds, want ik vind dit voorproefje al echt superhilarisch. Ik ga het Luistergeschenk dus zo snel mogelijk bemachtigen komende week.

Luisterboek Award 2016
Bij aanvang van de Week van het Luisterboek wordt ook de winnaar van de Luisterboek Award bekend gemaakt. Er zijn vijf boeken genomineerd, een heel divers gezelschap zoals je hieronder kunt zien. Ik heb ze helaas geen van allen geluisterd, dus heb geen voorkeur. Maar Karakter van F. Bordewijk voorgelezen en ingeleid door Adriaan van Dis lijkt me wel een hele aangename. Meer informatie over de genomineerden en over alles rondom de Week van het Luisterboek vind je op de speciale site.

Genomineerden Luisterboek Award 2016

Probeer ook een luisterboek
Mocht je wel eens een luisterboek willen proberen dan is deze week dus een uitstekend moment. Ik zal later deze week nog een aantal tips met jullie delen.

Wat vinden jullie van luisterboeken? Zijn jullie net als ik fan, of niet?

2 gedachten over “Week van het Luisterboek 2016”

  1. Ik luister vooral naar korte verhalen als ik klusjes doe of sport. Maar Willy moet ik hebben! Morgen maar eens even vragen bij de boekwinkel 😉

  2. Ik wil een luisterboek wel eens uitproberen maar heb het tot nu toe nog niet gedaan. Ik maak al zo weinig tijd om te lezen en vrees dat dat voor luisteren nog minder gaat zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.