|

Week van het Luisterboek 2016 – Tips

Week van het Luisterboek 2016De Week van het Luisterboek is in volle gang. Vandaag deel ik een aantal tips met jullie. Voor als jullie ook zin hebben gekregen in een luisterboek. De tips zijn volstrekt willekeurig. Hier komen ze.

Tips luisterboek - MirandaLeest boekenblog

Kom hier dat ik u kus – Griet Op de Beeck
Ik genoot intens van dit boek. Moet je je eens voorstellen dat al die prachtige zinnen worden voorgelezen met een Vlaamse tongval. Dat lijkt me een heerlijke ervaring. Deze gaat dus zeker op mijn verlanglijstje.
Voorgelezen door: de auteur zelf

Electrifying Berlijn – Leo Blokhuis
Een hoorcollege van Leo Blokhuis over de invloed van Berlijn op muziek en cultuur. Ik luister graag naar de verhalen van Blokhuis en vind Berlijn één van de leukste Europese steden. Uitstekende combinatie dus. Dit boek was het luistergeschenk van 2013, maar is nu opnieuw uitgebracht.
Voorgelezen door: de auteur zelf

Boy & Solo – Roald Dahl
De boeken over Dahl’s jeugd en jaren als oorlogsvlieger. Ik las ze jaren terug en het was, nadat ik al zijn jeugdboeken had verslonden, mijn eerste kennismaking met zijn verhalen voor volwassenen. En die vind ik minstens even goed als zijn kinderboeken. Dahl zou dit jaar, op 13 september, 100 zijn geworden, dus een mooie aanleiding om je weer eens in deze schrijver te verdiepen. Dit luisterboek verschijnt eind mei.
Voorgelezen door: Jan Meng

Columns en korte verhalen

Als je maar weinig tijd hebt om te luisteren, dan zijn korte verhalen en columns ideaal. Want je raakt dan niet helemaal uit het verhaal en kan gewoon een of meer verhalen of columns per keer luisteren. Een paar van mijn favorieten.

Tips luisterboek - MirandaLeest boekenblog

Taal is zeg maar echt mijn ding – Paulien Cornelisse
En dan nog iets – Paulien Cornelisse
De taalcolumns van Paulien Cornelisse zijn enorm geestig. En een must voor taalnerds. Gegarandeerd hardop lachen.
Voorgelezen door: de auteur zelf

Luxeproblemen – Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder
Ik las destijds niet alleen het boek, maar bezocht ook de theatervoorstelling. Zeer herkenbaar voor de moderne mens en zeker voor vrouwen. Want hoewel we het toch best heel goed hebben zijn er altijd genoeg kleine dingetjes om lekker over te zeuren, de luxeproblemen dus. Dit luisterboek zal ongetwijfeld ook de nodige herkenning opleveren.
Voorgelezen door: de auteurs zelf

Boeken voor onderweg – Diverse auteurs
Een mooie compilatie met verhalen van onder andere Remco Campert, Midas Dekkers, Adriaan van Dis en Maarten ’t Hart. Ruim 8 uur luisterplezier.
Voorgelezen door: de auteurs zelf

Luisterboeken luisteren

Luisterboeken zijn meestal op cd of als mp3 beschikbaar, via (online) boekhandels. Ook kun je via de bibliotheek boeken lenen of direct online luisteren. Maar er zijn nog wel meer kanalen. Wat dacht je van Mofibo, ik probeerde deze dienst een tijdje terug uit en je leest mijn ervaringen met Mofibo hier. Over de app Storytel hoor ik ook regelmatig positieve berichten, maar deze heb ik zelf nog niet gebruikt. Zelf luister ik meestal audioboeken via mijn telefoon, ofwel boeken die ik van cd heb overgezet via iTunes of boeken die ik direct in mp3-formaat heb aangeschaft.

Bekijk ook mijn luisterboeken tips van 2014.

Zin gekregen in één van deze luisterboeken? Je bestelt ze via onderstaande links op Bol.com (MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie).

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.