| |

Week van het luisterboek – 19 tot en met 25 mei

Week van het Luisterboek
Afbeelding via www.weekvanhetluisterboek.nl

Van 19 tot en met 25 mei is het de Week van het Luisterboek. Je krijgt dan bij besteding van € 9,95 aan (luister)boeken het luistergeschenk cadeau. Dat van 2014 is geschreven door Renate Dorrestein, zij heeft het luisterboek ook zelf ingesproken. In Liever horen we onszelf vertelt zij een liefdesverhaal vol onverwachte wendingen. Een verhaal over dromen en over wat we onszelf wijsmaken – omdat we soms niet anders kunnen.

Een paar jaar terug begon ik voor het eerst luisterboek te luisteren. Zalig vind ik het. Vaak luister ik voor het slapen gaan nog even, ik stel dan op mijn iPhone in hoe lang ik wil luisteren (meestal een half uurtje), en hij sluit na die tijd vanzelf af. Ideaal. Want wat is er nou lekkerder dan langzaam wegdommelen terwijl je voorgelezen wordt? Een boek waar bij alle details van belang zijn is dan weliswaar wat minder geschikt, want ik val wel eens in slaap voor het half uurtje om is 😉 Maar natuurlijk kun je ook tijdens het schoonmaken, sporten, in het zonnetje of onderweg heerlijk van een luisterboek genieten.

Ik luister relatief vaak naar Engelse luisterboeken, vooral biografieën, maar voor de Week van het Luisterboek zet ik mijn favoriete Nederlandse luisterboeken op een rijtje.

Luisterboeken
Greatest Bits
en Live Gelezen & Gespeeld van Kees van Kooten, voorgelezen door Kees van Kooten
Voor mijn leeslijst van de middelbare school las ik denk ik voor het eerst iets van Kees van Kooten (Veertig). Ik was direct verkocht. Doe daar bovenop een leraar Nederlands die een loos kwartiertje graag opvulde met video’s (weet u nog, lieve oudere jongere?) van Van Kooten en De Bie en mijn liefde voor Kees van Kooten was geboren. Een paar keer heb ik hem live mogen zien (en horen) voorlezen en iedere keer is dat weer fantastisch. Net als van Bill Bryson krijg ik van Kees van Kooten eigenlijk nooit genoeg. Ik hoop dat hij ooit nog eens de Modermismen of Treitertrends integraal opneemt. Het enige nadeel van deze twee luisterboeken is dat ze relatief kort zijn (respectievelijk 2,5 uur en 73 minuten).

Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse, voorgelezen door Paulien Cornelisse
Ben je liefhebber van taal en erger je je ook vaak rot aan bepaalde uitdrukkingen of taaltrends? Dan ben je niet de enige, Paulien Cornelisse schrijft er zeer geestige (en herkenbare) columns over, die ze hier voorleest. Het zijn allemaal relatief korte stukjes, dus ook ideaal als je weinig tijd hebt, je kunt makkelijk even een paar columns luisteren om op een later moment weer verder te gaan. Duur: circa 5 uur.

De meest fantastische verhalen van Roald Dahl, voorgelezen door Frank Lammers*
Wie heeft er in zijn jeugd niet genoten van de boeken van Roald Dahl? Maar zijn verhalen voor volwassenen zijn net zo de moeite waard. Hij kan als geen ander bizarre wendingen bedenken. Acteur Frank Lammers leest op dit luisterboek 10 verhalen voor, zijn stem leent zich uitstekend voor de bijzondere verhalen van Dahl. Mijn favoriete verhaal op dit luisterboek is Koninginnengelei. Speelduur: 510 minuten!

Helaas heb ik met mezelf afgesproken dat ik deze maand geen nieuwe boeken koop. Anders had ik zeker De man van je leven van Arthur Japin aangeschaft. Ik zag hem vorig jaar tijdens Margriet’s Theater op Tafel en ik was toen erg onder de indruk van zijn voordracht, hij weet zijn verhaal ook echt goed te brengen (kwam er ook pas later achter dat hij de Kleinkunstacademie heeft gedaan, dus helemaal vreemd is dat niet). Dus ik vermoed dat hij ook uitstekend een luisterboek kan inspreken. Maar Arthur moet dus nog even wachten 😉 Gelukkig kwam ik in mijn boekenkast nog twee luisterboeken tegen die ik al een tijd in huis heb, maar nog altijd niet heb geluisterd. Dus begin ik binnenkort aan Mijn stem brandt in mij van Jan Wolkers en Op weg naar de hemel van Roald Dahl.

Ga jij een luisterboek aanschaffen tijdens de Week van het Luisterboek? En wanneer luister jij het liefst naar luisterboeken? Of vind je luisterboeken juist helemaal niets?

Direct één van bovenstaande tips proberen? Bestel bij Bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_5374f06bb7c89_selected-products” products=”1001004004484982,1001004002407152,1001004006540793,1001004006196130″ name=”blog” sub_id=”weekvhluisterboek” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

* Helaas is deze via Bol.com niet meer leverbaar, daarom bij de bestellinks als alternatief, Oom Oswald, ook voorgelezen door Frank Lammers.

 

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik hou ook van luisterboeken. Bijvoorbeeld als ik de slaap niet kan vatten, of tijdens het ophangen van de was bijvoorbeeld. Momenteel heb ik iets van Couperus in de cd-speler.

  2. Ik heb de luisterboeken door jou ontdekt Miranda! Net als jij koop ik deze maand geen boeken, dus ook geen luisterboek. Vrijdag heb ik tijdens het strijken heerlijk geluisterd naar een luisterboek, het maakt het strijken dragelijk zal ik maar zeggen.

  3. Ik vind luisterboeken heel lastig. Ik ben geen auditief persoon. Ik heb het wel eens geprobeerd maar vind het moeilijk mijn gedachten erbij te houden.

    Ik hoop dat je veel plezier hebt in de Week van het Luisterboek. Gun jezelf een mooi boek, hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.