Wat ik deed tijdens mijn blogpauze

Hoi! Weten jullie nog, die blogpauze die ik begin dit jaar aankondigde? Die duurde langer dan ik had verwacht. Gewoon omdat ik het wel even heel lekker vond om geen recensies te schrijven, maar gewoon boeken te lezen om het lezen. Maar toen ik onlangs een verzoekje kreeg om Op zoek naar George van Kim Heijdenrijk te recenseren begon het weer te kriebelen. Dus, ik ga weer lekker verder met bloggen op MirandaLeest. Maar op mijn eigen tempo. Wanneer ik er tijd voor heb en zin in heb. Dat kan dus betekenen dat er ook wel eens een weekje (of twee, of meer) voorbij kan gaan zonder blogpost.

Ik praat jullie vandaag even snel bij over de afgelopen maanden aan de hand van wat foto’s van mijn Instagram account (mirandaleestnl). Dan zien jullie gelijk ook even wat ik de afgelopen tijd heb gedaan op boekengebied. Wil je weten wat ik precies heb gelezen dit jaar? Volg MirandaLeest dan ook op GoodReads.

MirandaLeest boekenblog

 1. Een heerlijke buit van de bieb. Mijn bibliotheek heeft de laatste tijd zo’n goed assortiment. Ik ga bijna iedere keer met een flinke stapel redelijk recente titels naar huis. Fijn!
 2. Bij de presentatie van de voorjaarsaanbieding van uitgeverij De Harmonie. Presentator Erik van Muiswinkel en striptekenaar Peter de Wit (oa van Sigmund) maakten een selfie. Als je heel goed kijkt zie je mij zitten, precies tussen de twee heren in 🙂
 3. Ook aanwezig op de avond van de Harmonie was Glen Baxter, een cartoonist. Ik werd gelijk fijn en kocht een paar dagen later zijn boek Colonel Baxter’s Dutch Safari. Deze cartoon is mijn favoriet.
  mirandaleest_2017_02
 4. Eindelijk begonnen aan Beneath the Bonfire van Nickolas Butler (schrijver van een van mijn favoriete boeken allertijden, Shotgun Lovesongs). Deze korte verhalen zijn ook weer erg de moeite waard.
 5. Ik won dit gesigneerde exemplaar van De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead. Ben er nu net in begonnen. Heftig boek.
 6. Even twee boeken van mijn enorme stapel Nog te lezen-boeken wegwerken. Vooral Just My Type van Simon Garfield is een aanrader voor iedereen die houdt van typografie en design.
 7. Met een vriendin naar de Harry Potter expo in Utrecht. Leuk om te zien, maar vooral voor de liefhebbers van de film. Wij waren er vrij vlug doorheen en vooral onder de indruk van de belachelijk hoge prijzen in de giftshop.
  mirandaleest_2017_03
 8. Boekenweek! Natuurlijk direct het boekenweekgeschenk van Herman Koch gescoord, plus het boekenweekmagazine. Verder Het Paulus Labyrinth van Jeroen Windmeijer aangeschaft. Vooral ook omdat het zich afspeelt in Leiden. Ik ben er al een tijdje in bezig, maar het wil mij nog niet echt grijpen. Helaas. Ook kocht ik nog Hidden Figures van Margot Lee Shetterly, het verhaal over een groep Afro-Amerikaanse vrouwelijke wiskundigen die veel voor NASA hebben betekend, maar tot nu toe eigenlijk nooit de erkenning hebben gekregen hiervoor.
 9. Kijk nou wat een cadeautje ik in de brievenbus vond. Het was Op zoek naar George van Kim Heijdenrijk. Een heel fijn boek en mijn recensie van Op zoek naar George vind je hier.
 10. En omdat het voor mij iedere week boekenweek is, bracht ik nog een bezoekje aan de boekhandel. Wij zeggen hier niet halfbroer van Henk van Straaten ging nog dezelfde middag uit. En dat is dus bedoeld als compliment. Zeer goed geschreven. 4 3 2 1 van Paul Auster is een enorme pil van bijna 1000 pagina’s en inmiddels ook uit. Het boek vertelt vier versies van het levensverhaal van dezelfde jongen. In iedere versie neemt zijn leven een andere wending door kleine dingen die net anders lopen. Enorm intrigerend. Waarschijnlijk volgt hier nog een recensie van.

Zo, nu zijn jullie weer een beetje bijgepraat. Hopelijk hebben jullie de afgelopen maanden ook een hoop mooie dingen gelezen. Ik heb in ieder geval weer zin om weer wat vaker van mezelf te laten horen hier op MirandaLeest. Tot snel!

Zin gekregen om een van deze boeken te lezen? Je bestelt ze eenvoudig via onderstaande links op Bol.com
[bol_product_links block_id=”bol_58f9ab1d7df81_selected-products” products=”9200000000616086,9200000040308711,9200000059528191,1001004011302355,9200000070999632,9200000060212645,9200000073575543,9200000071595476,9200000071824943″ name=”blog” sub_id=”2017update” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.