Verschijning najaar 2016

Na een relatief rustige zomerperiode verschijnen er in het najaar weer een hoop mooie titels. Ik heb de najaarscatalogi van de verschillende uitgeverijen uitgebreid doorgespit en al weer zoveel moois gezien. Vandaag een kleine selectie van boeken waar ik me enorm op verheug.

MirandaLeest - Verschijning najaar 2016

Lieve – Ronald Giphart
Tijdens mijn studententijd heb ik veel van Giphart gelezen, daarna een lange tijd niets. Maar ik was erg onder de indruk van Harem, zijn vorige roman. Dus ben erg benieuwd naar deze nieuwe titel.
Onlangs verschenen bij Uitgeverij Podium

Born to Run – Bruce Springsteen
De autobiografie van The Boss. Ik ben fan, vooral van zijn live-concerten. Dit is zijn eigen verhaal. Volgens de uitgever is het met ‘ontwapenende openhartigheid’ geschreven. Dat belooft dus veel goeds.
Verschijnt 27 september bij Unieboek | Het Spectrum

De omweg naar Paaseiland – Gerrit Jan Zwier
Werd in de catalogus van de uitgeverij aangekondigd als de Nederlandse Bill Bryson. Dat is genoeg om mijn interesse te wekken. En Paaseiland blijft altijd intrigerend.
Verschijnt 1 oktober bij Atlas Contact

MirandaLeest - Verschijning najaar 2016

Uitrollen is het nieuwe doorpakken – Japke-d Bouwma
Als je een kantoorbaan hebt dan ken je alle bekende jeukwoorden wel, misschien gebruik je ze zelf tot je schrik ook wel eens. Japke-d Bouwma schrijft er zeer geestige columns over, deze collectie lijkt me zeer herkenbaar en grappig.
Verschijnt 3 oktober bij Thomas Rap

Ik ben Brian Wilson – Brian Wilson
Nog een autobiografie van een muzikant. Ik zag vorige jaar de film Love and Mercy, over het leven van Beach Boy Brian Wilson. Erg indrukwekkend en in deze autobiografie vertelt hij in zijn eigen woorden over zijn leven. Interessant leesmateriaal lijkt me.
Verschijnt 18 oktober bij VIP (onderdeel van AW Bruna)

Nitro Mountain – Lee Clay Johnson
Romandebuut over het leven in een klein Amerikaans stadje, en waar muziek een belangrijke rol speelt. Voor lezers van Claire Vaye Watkins staat er in de catalogus, ik vond haar boek, Battleborn, enorm mooi, dus mijn nieuwsgierigheid is gewekt.
Verschijnt op 25 oktober bij De Arbeiderspers

Free! – Hans Breukhoven en Juan da Silva
De laatste tijd zijn er veel winkelketens failliet gegaan die vroeger standaard in iedere winkelstraat aanwezig waren. De Free Record Shop was daar één van en er waren tijden dat ik er met grote regelmaat kwam. In dit boek vertellen Breukhoven en Da Silva onomwonden over hun successen en het uiteindelijke faillisement. Lijkt me interessante kost.
Verschijnt 15 november bij Karakter

MirandaLeest - Verschijning najaar 2016

Boud – Eva Rovers
De langverwachtte biografie over Boudewijn Buch. Zijn erven hebben Rovers exclusieve toegang gegeven tot zijn persoonlijke archieven. Ik kom graag te weten of we met dit boek eindelijk het ‘echte’ verhaal over het leven van Buch boven water krijgen.
Verschijnt 30 november bij Bert Bakker

Alle verhalen van Truman Capote – Truman Capote
Onlangs las ik In Cold Blood, absoluut één van de best geschreven boeken die ik ooit las. Deze bundeling verhalen lijkt me dan ook een mooie gelegenheid om meer van Capote’s werk te ontdekken.
Verschijnt in januari 2017 bij Uitgeverij Podium

De ondergrondse spoorweg – Colson Whitehead
De underground railroad was een clandestien netwerk van antislavernijactivisten en op deze manier werden veel slaven van het zuiden naar het vrije noorden gesmokkeld. Deze roman heeft al veel indruk gemaakt op Oprah Winfrey en Barack Obama. En is voor mij een mooie manier om nog meer kanten (ook de minder mooie) te leren kennen van mijn favoriete land.
Verschijnt in januari bij Atlas Contact

Je ziet het. Alleen deze ‘kleine’ selectie’ is al veel meer dan ik ooit bijhouden kan. Maar dat geeft niet. Naar welke boeken, die dit najaar verschijnen, kijken jullie uit?

Alle verschijningsdata zijn onder voorbehoud van wijzigingen (en gebaseerd op de genoemde data op Bol.com).

Bestellen? De meeste van deze boeken kun je nu al vooruitbestellen bij Bol.com via onderstaande links (en MirandaLeest ontvangt een kleine commissie als je via onderstaande links bestelt).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.