Vakantietip: Libelle Bookazines

De vakantieperiode begint al weer een beetje aan te breken. En hoewel ik pas in september op vakantie ga begin ik nu al een beetje na te denken over de boeken die ik mee wil nemen. Daar kun je tenslotte niet vroeg genoeg mee beginnen. Zelf heb ik Mr. Mercedes van Stephen King, The Rosie Project van Graeme Simsion en Waar is Bernadette van Maria Semple al opzij gelegd. Nou is september natuurlijk nog best wel een eindje weg, en is de kans aanwezig dat ik voor die tijd al aan deze boeken begin. Helemaal niet erg, want ik heb ook nog een stapeltje Libelle Bookazines liggen.

Libelle BookazineLibelle Bookazine is een boek in tijdschriftvorm en wordt door Sanoma*(de uitgeverij van Libelle) uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Meulenhoff/De Boekerij. Handig voor onderweg (ik neem ze ook vaak mee in de trein) en ideaal voor de vakantie, want je neemt een stapel mee en het weegt bijna niets. De boeken die in Bookazine vorm uitkomen zijn ook heel divers, van thrillers tot romans, van bestsellers tot onbekender werk. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want ze kosten slechts rond de drie euro per stuk.

Een greep uit recente titels:  De Toneelclub van Nathalie Pagie, Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer en Verborgen gebreken van Renate Dorrestein. Op dit moment ligt Verloren van Harlan Coben als Bookazine in de winkel en vanaf 27 juni is De andere vrouw van Catherine Cookson verkrijgbaar. Dus je vindt vast iets van je gading.

Nieuwsgierig geworden? Via Tijdschrift365 kun je losse nummers bestellen, ook een aantal oude exemplaren zijn nog na te bestellen en ook bij Bol.com vind je een uitgebreide selectie. Natuurlijk kun je het meest recente nummer ook gewoon in de (tijdschriften)winkel kopen. Libelle Bookazine verschijnt 13x per jaar. Wil je geen Bookazine missen? Dan kun je ook een abonnement afsluiten. En ben je al abonnee van Libelle, dan profiteer je ook nog eens van extra korting op een Libelle Bookazine abonnement. Abonneren kan via de shop van Libelle.

Bonustips

Ook de dwarsliggers zijn ideaal om mee te nemen op vakantie. Er zijn gigantisch veel titels verkrijgbaar als dwarsligger. En, van 1 juli t/m 31 augustus krijg je bij aankoop van 2 dwarsliggers de 3e gratis. Je kunt kiezen uit een geselecteerd aantal titels, die je kunt vinden op de Dwarsliggers website.

1001, de tweedehands boekenwinkel voor het goede doel

Een stapel vakantieboeken scoren en ook nog een goed doel steunen? Dat kan als je je boeken bestelt op 1001.nu, de tweedehands boekenwinkel voor het goede doel. Boeken kosten slechts drie euro per stuk en de opbrengsten komen ten goede aan Hospice Issoria in Leiden. Er worden constant nieuwe boeken toegevoegd, dus regelmatig even neuzen is de moeite waard.

Tot slot, een paar uurtjes lekker op je gemak rondneuzen in je eigen, lokale boekhandel is natuurlijk ook uitstekende manier om leesvoer in te slaan voor de vakantie.

Hebben jullie tips voor boeken die zeker mee moeten deze vakantie? Mogen uiteraard ook gewoon specifieke titels zijn.

*Ik werk zelf ook voor Sanoma, de uitgever van Libelle en Libelle Bookazine, maar deze blogpost schrijf ik geheel op eigen iniatief. Dit is dus geen gesponsorde blogpost 🙂 Ik denk, ik zeg het er maar even bij.

8 reacties

  1. Yess die neem ik ook wel eens mee op vakantie, ik vind het altijd verbazingwekkend dat er een heel boek in pas haha. En inderdaad, de prijs is ook fijn. Ik ga je artikel even delen op mijn Facebookpagina, goede tips moet je altijd delen, right?!

  2. Zo’n Bookazine koop ik alleen wanneer de het boek me aanspreekt. En Dwarsliggers zijn ideaal voor op vakantie! Ik zorg er altijd wel voor dat ik op vakantie niet een zwaar en onhandig groot boek meeneem. Ik lees dan liever een paar dunne boeken!

  3. Pingback: Jaaroverzicht 2014: Meest gelezen op MirandaLeest | MirandaLeest

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.