Vakantie bookhaul september 2023

Hoewel ik in mei al mijn echte ‘grote’ vakantie had (een geweldige reis naar de westkust van de Verenigde Staten) nam ik ook in september nog twee weken vakantie. Voor een weekje Veluwe en een weekje lekker thuis aanrommelen. Natuurlijk dook ik voor die tijd even de boekhandel in, want je wil natuurlijk niet zonder iets te lezen komen te zitten, haha. Nou, dat is wel goed gekomen, want ik kocht toen de volgende boeken.

Holly – Stephen King

Dit jaar ging ik dus al in mei op vakantie. Maar normaal gesproken ga ik standaard in september op vakantie. En iedereen jaar begin september komt er een nieuw boek van Stephen King uit. Of althans, zo lijkt het. Heel fijn, want sinds een jaar of tien ben ik weer helemaal Stephen King fan. Dit boek, Holly, draait om detective Holly Gibney, waar we al kennis mee maakte in de Mr. Mercedes boeken. En ook dit boek leest weer als een speer. Ik verheug me nu al op het volgende Stephen King boek (en mijn volgende vakantie).

Komt goed – Annemarie Geerts

Via het programma Waar doen ze het van, waarin verschillende gezinnen een kijkje geven in hun kasboekje leerde ik Annemarie Geerts (beter bekend als demammavan op Instagram) met haar gezin (met acht kinderen) kennen. Haar humor en doortastende en nuchtere aanpak als moeder spraken me wel aan, dus volg ik haar sindsdien op Instagram (tip!). Was dan ook erg benieuwd naar haar boek. Ik las het op zich met veel plezier, maar het bleef allemaal wel wat oppervlakkig. Sommige onderwerpen hadden iets meer uitgediept kunnen worden. Maar desalniettemin leuk als je fan bent van demammavan en meer over haar en haar gezin wilt weten. Ook leuk als cadeau voor iemand met kinderen (of wellicht juist als afschrikmiddel, haha).

Yellowface – Rebecca F. Kuang

Als ik even zonder leesinspiratie zit (als in, ik heb zin in een nieuw boek, maar geen zin in de boeken die ik al in huis heb) dan check ik meestal even de lijstjes van Barnes and Noble. Daar staan altijd veel interessante titels in, die niet altijd al in Nederland bekend zijn. Zo ook deze, Yellowface. Ik geloof dat het ook wel een populaire titel is onder de booktokkers. Maar ik ben bijna bejaard, dus die volg ik niet zo :-). Het verhaal gaat over twee vriendinnen, beide schrijfster. Ze hebben eigenlijk niet perse een hele sterke band, maar spreken elkaar zo nu en dan. Wanneer de meest succesvolle van het stel op tragische wijze overlijdt in bijzijn van de andere vriendin, besluit die vriendin het manuscript dat vriendin 1 bijna af had te stelen en uiteindelijk als haar eigen werk uit te geven. Dat kan natuurlijk niet goed gaan. Leest lekker weg en is erg vermakelijk.

Faith, Hope and Carnage – Nick Cave Seán O’Hagan

Fan van Nick Cave ben ik niet perse, hoewel zijn nummer Into My Arms al wel jaren in mijn Om te janken zo mooi playlist staat (bonuspunten als je weet van welk nummer dat is). Maar ik zie regelmatig interviews, filmpjes of berichten op social media voorbijkomen waarin mensen levenswijsheden delen die Cave heeft gegeven. Ofwel in een interview, of via de rubriek The Red Hand Files op zijn eigen website. De man is niet alleen talentvol muzikant, maar hij maakte ook veel mee (van drugsverslavingen tot de dood van twee van zijn zoons in de afgelopen jaren). Een boekje met levenswijsheden komt altijd wel van pas. Ik ben nog niet toegekomen aan het boek, maar ben er erg benieuwd naar.

Blurb your Enthousiasm – Louise Wilder

Deze trok mijn aandacht vanwege de titel. Maar toen ik hem oppakte werd ik toch ook wel nieuwsgierig naar de inhoud. Want ik volgde de opleiding Boekhandel en Uitgeverij en vind alles rondom boeken en het uitgeefvak nog altijd erg boeiend. In Blurb Your Enthousiasm gaat het over flapteksten (achterop een boek en die ronkende aanbevelingen van andere auteurs die vaak op een omslag staan), schrijftips en geheimen van het uitgeefvak. Kon ik dus niet laten liggen.

The Breakaway – Jennifer Weiner

Vlak voor mijn vakantie verscheen dit nieuwe boek van Jennifer Weiner. In het verleden heb ik wel meer boeken van haar gelezen waar ik van genoot. Dit leek mee een fijn feelgood boek voor in de vakantie. Helaas vond ik hem een beetje tegenvallen. De personages gingen niet echt goed leven voor me en Weiner probeerde iets te veel onderwerpen in het verhaal te verwerken die niet altijd echt lekker uit de verf kwamen. Leest weliswaar lekker weg, maar haar vorige boek That Summer vond ik zelf leuker.

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.