|

Tips theaterseizoen 2023/2024 – deel 2

Vorige week deelde ik al een aantal tips voor het theaterseizoen 2023/2024. Vandaag deel 2, want ik heb nog veel meer voorstellingen waar ik naar uitkijk, of die ik van harte kan aanbevelen.

Ashton Brothers - Brothers
© Coert Buiting

Ashton Brothers – Brothers

Als je de Ashton Brothers nog niet eerder gezien hebt dan mis je echt iets. Het is spectaculair, muzikaal, acrobatisch, chaotisch en origineel. Ik kom altijd met kramp in mijn kaken van het lachen de zaal uit. Brothers zagen we vorig seizoen al in de Kleine Komedie. Maar voorstellingen van de Ashton Brothers kun je gerust meerdere keren bekijken, want er is zoveel te zien. Wij gaan komend seizoen dus gewoon nog een keer. Verheug ik me nu al enorm op. Vanaf begin 2024 zijn de mannen weer in het hele land te zien met de voorstelling Brothers.

Bekijk de speellijst van de Ashton Brothers – Brothers

En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook eind 2023 nog naar de Ashton Brothers. Want ze spelen van 21 december tot en met 7 januari Paleis der Wonderen in de Stadsschouwburg Haarlem. Een kerstspektakel met acrobatiek, humor en poëzie voor kinderen van 8 tot 108 jaar! Een superleuke activiteit voor de kerstvakantie lijkt me zo. Meer informatie over Paleis der Wonderen en kaartjes bestellen kan hier.


Merijn Scholten - Team Solo
© Vincent van Woerkom

Merijn Scholten – Team solo

Merijn Scholten ken ik nog van De Partizanen, maar is nu vooral bekend op Instagram van zijn geweldige typetjes. Zijn persiflages zijn zo pijnlijk herkenbaar, bijna iedereen kent wel zo’n typetje. In zijn voorstelling gaat hij daar nog een stukje verder mee. Zelf zag ik deze voorstelling ook al vorig seizoen, maar hij speelt hem nog steeds, dus grijp je kans.

Bekijk de speellijst van Merijn Scholten – Team Solo


Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen - Zandweg 17
© Jan Dirk van der Burg

Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke – Zandweg 17, Wormer

Bijna dagelijks luister ik naar de podcast Weer een dag van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. En iedere week lees ik in Volkskrant Magazine de column van Eva Hoeke. En beiden hebben het dan regelmatig over hun leven in Wormer, een dorp in de Zaanstreek. En dat valt daar niet altijd mee, zeker als je Marcel van Roosmalen mag geloven. Gelukkig kunnen ze er smakelijk over schrijven en vertellen, dus een theatervoorstelling kon niet uitblijven. Natuurlijk ben ik erbij.

Bekijk de speellijst van Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke – Zandweg 17, Wormer


Jochem Myjer - Net Alsof
© Sjoerd van Heumen

Jochem Myjer – Net alsof

Goed, dit is niet echt een exclusieve tip. Want iedereen kent Jochem Myjer natuurlijk. Maar als echte Leidenaar moet ik mijn stadsgenoot toch even noemen. Na een paar jaar onderbreking is hij terug met zijn nieuwe voorstelling Net alsof. Komend seizoen nog try-outs, maar ook dat lijkt me al de moeite waard. Gelukkig heb ik kaartjes weten te bemachtigen, want alles is al uitverkocht. Maar je kunt altijd proberen om last-minute een teruggebracht kaartje te pakken te krijgen. Ook heeft Jochem al aangegeven dat hij deze voorstelling komende jaren nog speelt, dus probeer het gewoon volgend seizoen nog een keer.

Bekijk de speellijst van Jochem Myjer – Net alsof


Bonustip: Acda en de Munnik in Ziggo Dome of Ahoy

Oke, het is niet helemaal een theatertip, maar toch een beetje, want het zijn tenslotte theatermakers :-). Maar na hun reünie zijn het blijkbaar toch ineens popmuzikanten geworden, want ze zijn (voorlopig) alleen in concert te zien. Ik was jarenlang echt groot fan en best verdrietig toen ze in 2015 stopten, ik blogde toen zelfs over het afscheid van Acda en de Munnik. Dat ze weer zouden gaan optreden vond ik dan ook echt het beste nieuws van het afgelopen jaar. Eind oktober mocht ik al naar een van de concerten in Amsterdam en het was weer als vanouds fantastisch. Ik heb de longen uit mijn lijf gezongen en kende nog (bijna) alle teksten. En er was ook nog een bonusreünie, want ook De Poema’s waren weer even compleet. Gelukkig hebben we ook al kaartjes voor een van de concerten in december. Volgens mij zijn daar nog steeds kaarten voor verkrijgbaar. Ze spelen van 14 tot en met 16 december 2023 in Ziggo Dome. En anders moet je even wachten tot volgend jaar, want van 7 tot en met 9 november 2024 staan ze in Ahoy, Rotterdam. En laten we hopen dat ze ook nog een keer hun opwachting maken in het theater in de toekomst.

Lees ook mijn tips voor theaterseizoen 2023/2024 - deel 1

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.