|

Tips theaterseizoen 2023/2024 – deel 1

Sinds ik in mijn studententijd samen met een vriendin een theatervoorstelling (van Brigitte Kaandorp) bezocht, is naar het theater gaan vaste prik geworden. Meestal nog steeds met diezelfde vriendin. In mei/juni kopen we al kaartjes voor het volgende seizoen. Het theaterseizoen 23/24 is al in volle gang, maar ik tip graag nog een paar leuke voorstellingen. Voorstellingen waar ik zelf komend seizoen nog naartoe ga, of waar ik vorig seizoen al was (maar die nog steeds gespeeld worden).

Populaire voorstellingen zijn vaak al snel uitverkocht, maar je kunt op de gelinkte speellijsten zien waar nog kaarten beschikbaar zijn. Dus probeer vooral of je nog ergens bij jou in de buurt een van deze voorstellingen kunt bekijken. Of wellicht kun je volgend tbeaterseizoen nog een kans wagen.

Her Majesty - San Francisco City Trip
© B. Wisselink

Her Majesty – San Francisco City Trip

Her Majesty zag ik al meerdere keren met verschillende voorstellingen. Deze band met onder andere Jelle Paulusma (bekend van Daryll-Ann) en Bertolf (al speelt hij deze voorstelling niet mee zag ik net) is echt geweldig. Ze maakten in het verleden al voorstellingen waar ze nummers van Crosby, Stills, Nash & Young speelden, ze maakten een voorstelling met alternative country songs. Dit keer spelen ze muziek van artiesten die in de jaren zeventig neerstreken in San Francisco, zoals onder andere Steve Miller, Creedence Clearwater Revival en David Crosby. Dat wordt dus zeker weer een geweldige muzikale avond.

Bekijk de speellijst van Her Majesty – San Francisco City Trip


Lebbis en Jansen - Subliem
© Tom Cornelissen

Lebbis en Jansen – Subliem

Altijd fijn als duo’s die uit elkaar zijn weer bij elkaar komen. Zo hoeven we dus dit seizoen niet naar Lebbis én Jansen, maar gaan we gewoon naar Lebbis en Jansen. Wel zo makkelijk. Ze spelen weer ouderwets een oudejaarsconference. Ben benieuwd. En mocht je geen kaartjes kunnen bemachtigen of spelen ze niet bij jou in de buurt? Ook geen probleem, want ze doen ook een aantal maal een livestream vanuit de Kleine Komedie.

Bekijk de speellijst van Lebbis en Jansen – Subliem


Aaf en Lies - Een avond gezelligheid
© Nick Helderman

Aaf en Lies – Een avond gezelligheid

Ik luisterde altijd trouw naar de podcast Marc-Marie en Aaf vinden iets. Die hield plotseling op en Aaf werd vervangen door Isa Hoes. Gelukkig begon Aaf toen samen met Lies Visschedijk een nieuwe podcast, Aaf en Lies lossen het wel weer op. En ik ben fan! Moet altijd zo lachen om deze twee. Iedere zaterdagochtend start ik tegenwoordig met de nieuwe aflevering van Aaf en Lies lossen het wel weer op op YouTube. Heerlijke start van het weekend. En nu gaan ze ook samen het theater in. Daar moet ik bij zijn. Volgens de omschrijving helpen Aaf en Lies je door de donkere dagen met een hartverwarmende theatervoorstelling. Nou, wie wil dat nou niet.

Ik kan helaas geen complete speellijst vinden voor deze voorstelling, maar zie dat ze in elk geval in Den Haag, Groningen, Amstelveen, Amsterdam en Leiden komen. Maar zeker de moeite waard om te kijken of ze ook bij jouw lokale theater komen optreden.


Kasper van der Laan - Warm
© Vincent van Woerkom

Kasper van der Laan – Warm

Een van mijn favoriete voorstellingen van vorig seizoen! Misschien wel omdat ik absoluut niet wist wat ik moest verwachten. Vooraf vroeg ik nog aan mijn vriendin waarom we ook weer naar deze voorstelling gingen, want ik wist eigenlijk niet meer precies wie Kasper was of waar de voorstelling over ging. Dat krijg je soms als je al maanden vooraf kaartjes bestelt, haha. Maar achteraf was ik erg blij dat we waren geweest. Zelfs het stukje publieksparticipatie, waar ik normaal een hekel aan heb, was geweldig. Kasper heeft een hele bijzondere kijk op het leven en dat weet hij met zijn Groningse tongval lekker droog te brengen.

Bekijk de speellijst van Kasper van der Laan – Warm


Lees ook mijn tips voor theaterseizoen 2023/2024 - deel 2

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.