The Last Bookstore – Los Angeles

Eind mei/begin juni was ik drie weken in mijn geliefde Amerika. De westkust deze keer. Ik heb er veel gezien en enorm genoten. Natuurlijk mocht een bezoekje aan een bijzondere boekwinkel niet ontbreken. Op internet had ik al een paar keer iets gelezen over The Last Bookstore in Los Angeles. Gelukkig waren we daar in de buurt en kreeg ik mijn gezelschap (van niet-boekenliefhebbers) zover om mee te gaan. Hieronder, in plogvorm, een verslag van mijn bezoek aan deze bijzondere boekhandel.

The Last Bookstore - Los Angeles
Yeah, gevonden. De winkel zit in een sfeervol pand in het historische downtown van Los Angeles.
The Last Bookstore - Los Angeles
De grote ruimte beneden staat vol met boekenkasten, die zijn gevuld met een mix van nieuwe en tweedehands boeken. Een paar tafels in het midden bevatten nieuwe en uitgelichte uitgaves. Her en der staan comfortabele, en flink gebruikte, fauteuils waar je op je gemak je potentiële aankopen kunt bekijken (al is er een maximum tijd ingesteld dat je er mag zitten, het is natuurlijk geen bibliotheek). Aan de raamkant (linksachter op de foto) staan bakken vol met vinyl, voor de hippe muziekliefhebbers.
The Last Bookstore - Los Angeles
Overal in het pand kom je toffe bookart tegen. Dat pas heel goed bij deze winkel, die een lekkere rommelige en creatieve uitstraling heeft.
The Last Bookstore - Los Angeles
Op de gallerij van de eerste verdieping vind je allemaal kleine winkelruimtes, waar creatieve ondernemers hun spulletjes verkopen en exposeren. Je mocht daar eigenlijk geen foto’s maken, maar dat las ik pas nadat ik al een foto had geschoten van deze toffe collages.
The Last Bookstore - Los Angeles
Vanaf boven heb je een mooi overzicht op de benedenverdieping. In de rechterhoek het podium, waar regelmatig auteurs komen om te spreken, te sigeren of boekpresentaties worden gehouden. Vanaf deze foto gezien achterin zijn nog een aantal nisjes, met onder andere kinderboeken en een aparte afdeling met comics. Voor elk wat wils dus.
The Last Bookstore - Los Angeles
De bewegwijzering
The Last Bookstore - Los Angeles
Gelukkig zijn er boven ook nog veel meer (tweedehands) boeken te vinden.
The Last Bookstore - Los Angeles
Natuurlijk zijn de boeken voor de verkoop, maar ook worden ze vaak gebruikt om er iets leuks (naast lezen) mee te doen. Zo is er een enorme boekentunnel (helaas erg donker, dus niet te fotograferen) en zijn er leuke doorkijkjes gecreeërd.
The Last Bookstore - Los Angeles
Een aantal boekenkasten zijn op kleur gesorteerd. Ziet er erg leuk uit. Maar praktisch zal het vast niet zijn, hoewel, als je alleen nog weet dat het boek waar je naar zoekt een oranje kaft had, dan weet je in ieder geval waar je moet beginnen met zoeken.
The Last Bookstore - Los Angeles
Deze vond ik zo gaaf. Vliegende boeken.
The Last Bookstore - Los Angeles
Zo kan ik me uren vermaken, een beetje door de boekhandel slenteren. Af en toe eens een boek oppakken. Heerlijk.

Mocht je ooit nog eens in Los Angeles zijn, dan is een bezoekje aan deze bijzondere boekhandel zeker de moeite waard. Alleen al voor de gave bookart en om je even onder te dompelen in de fijne sfeer die er hangt.

Oh, en ik verliet het pand trouwens zonder ook maar 1 boek te kopen. Best knap. Al haalde ik de schade later in de vakantie nog wel een beetje in met Sisterland van Curtis Sittenfeld (in de koopjeshoek bij Barnes & Noble), The Alcatraz Escape Files (in de boekwinkel op gevangeniseiland Alcatraz) en Bossypants van Tina Fey (gekocht met mijn laatste dollars op het vliegveld).

Waar vind je The Last Bookstore?
453 S Spring St – Ground Floor
Los Angeles, CA 90013
Online op www.lastbookstorela.com

7 gedachten over “The Last Bookstore – Los Angeles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.