Spannende Boeken Weken – 3 tot en met 19 juni

Spannende Boeken Weken 2016

Geen Maand van het Spannende Boek dit jaar, maar de Spannende Boeken Weken. Ietsje korter dus, geen maand, maar ruim twee weken, van 3 tot en met 19 juni. Verder grotendeels hetzelfde recept. Veel spannende boeken, een cadeautje van de boekhandel en een hoop leuke activiteiten. Het thema is Bloed in de polder. Dat klinkt lekker sinister en is vast niet voor niets gekozen, want er komen heel veel goede auteurs van spannende boeken gewoon uit Nederland.

Geschenk

Spannende Boeken Weken 2016 - Geschen Vector - Simon De Waal
© Foto Simon de Waal: Geert Snoeijer

Natuurlijk krijg je ook dit jaar weer een cadeautje in de boekhandel. Bij aanschaf van ten minste € 12,50 aan Nederlandse boeken krijg je het geschenk Vector cadeau, geschreven door thrillerauteur Simon de Waal, bekend van onder andere Bureau Raampoort en De Waal & Baantjer. In Vector gaat het om een zoektocht naar ampullen met het levensgevaarlijke Marburg virus. Als die in verkeerde handen vallen zijn de gevolgen niet te overzien.

En word je lid van de bibliotheek tijdens de Spannende Boeken Weken dan krijg je de bundel Kwade zaken. Daarin vind je 16 spannende verhalen van misdaadauteurs en prominente strafpleiters als René Appel en mr. Gerard Spong, Tomas Ross en mr. André Seebregts en Ingrid Oonincx en mr. Inez Weski.

Winnaar Gouden Strop: Lieve Mama – Esther Verhoef

Esther Verhoef wint Gouden Strop 2016 voor Lieve Mama
© Foto: Chris van Houts

Haar vijfde nominatie leverde Verhoef eindelijk de prijs op, voor het geweldige Lieve Mama. Een bloedstollend boek dat vol staat met lugubere details. Ik las het vliegensvlug uit, net zoals alle boeken van Verhoef eigenlijk. Volkomen terecht dus die prijs.
Lees mijn recensie van Lieve Mama van Ester Verhoef

Ook werd de Schaduwprijs uitgereik, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalig thrillerdebuut. Die ging dit jaar naar Max van Olden met Lieve edelachtbare.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten rond de Spannende Boeken Weken kijk dan hier.

Later deze week zal ik met jullie nog een aantal van mijn favoriete spannende boeken delen. Maar ik ben ook benieuwd naar wat jullie lezen. Welk spannend boek is jullie favoriet? Of welke auteur?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.