Recensie: Noodlottige berekening – Liz Brouwer

Liz Brouwer is schrijver van een reeks rond de Amsterdamse recherche, met rechercheur Suze van Baarle in de hoofdrol. Al eerder mocht ik Een beestachtig verbond en Fataal verlangen lezen. Daar genoot ik van, vlot geschreven, spannend, sympathieke personages en originele invalshoeken. Onlangs verscheen het derde deel, Noodlottige berekening. Jammer genoeg moest ik de presentatie aan mij voorbij laten gaan, maar gelukkig ontving ik een recensie-exemplaar van uitgeverij H&G (met een quote uit mijn eerdere recensie op de achterflap, wat tof!). Bedankt daarvoor.

Over het boek
Recensie noodlottige berekening Liz BrouwerIn het Westerpark in Amsterdam stuit een wandelaar op het dode lichaam van een man. Het is de zoon van de rijke familie Vermeiden, bekend in de Sigarenindustrie. Het slachtoffer is met geweld om het leven gebracht en had connecties met een beruchte organisatie van Braziliaanse woekeraars. Het rechercheteam van Suze van Baarle lijkt tegelijkertijd ontwricht te worden, wanneer een van de teamleden om persoonlijke redenen in de zaak betrokken raakt.

Mijn mening over het boek
Naast een moord op een zoon van een rijke familie krijgt het team van Suze ook te maken met een vreemde zaak waarbij de ex-vriendin van rechercheur Carlijn wordt lastiggevallen. Op het eerste oog hebben deze zaken niets met elkaar te maken. Maar naarmate het team verder gaat spitten komt er steeds meer boven tafel. Natuurlijk kan Carlijn het niet laten om zich met de zaak rond haar ex-vriendin, Frankie, te bemoeien. Niet iedereen is daar even blij mee, niet in de laatste plaats de moeder van Frankie.

Noodlottige berekening - Liz Brouwer achterflap

Kijk nou wat leuk, een quote uit mijn eerdere recensie op de achterflap. Echt een enorm leuke verrassing.

Weer een prima literaire detective, ik bleef tot het einde toe nieuwsgierig naar de ontknoping. Toch vond ik deze iets minder spannend en iets minder verrassend dan de eerdere titels. Net als in de vorige delen staat een van de leden van het team van Suze centraal, dit keer is dat Carlijn. Dat is leuk, want zo leer je alle teamleden steeds net een beetje beter kennen. Maar het is zeker niet nodig om de voorgaande boeken te lezen voor je aan Noodlottige berekening begint, ook zonder voorkennis kun je dit deel prima lezen.

Voor iedereen die houdt van vlotgeschreven literaire detectives (of gewoon politieverhalen) kan ik Liz Brouwer zeker aanraden.

Titel: Noodlottige berekening
Auteur: Liz Brouwer
Uitgeverij: H&G Uitgeverij
ISBN: 9789081348287
MirandaLeest zegt: Knap geschreven literaire detective voor liefhebbers van whodunits.

Ook benieuwd naar de Suze van Baarle-reeks? Je kunt ze direct bestellen bij Bol.com via onderstaande links

Bestel Een beestachtig verbond van Liz Brouwer
Bestel Fataal verlangen van Liz Brouwer
Bestel Noodlottige berekening van Liz Brouwer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.