|

Recensie: Hirameki – Peng + Hu

Kon jij vroeger ook uren naar de wolken kijken en bedenken welke figureren je daarin zag? Of staar jij wel eens naar een ruit met regendruppels en zie je daar dan allerlei taferelen in? Dan is Hirameki van het Duitse kunstenaarsduo Peng + Hu (kunstenaars Rudi Hurzlmeier en Gerhard Mayer) zeker iets voor jou.

Ik zag de heren in januari aan het werk tijdens de presentatie van de voorjaarscollectie van Uitgeverij De Harmonie en vond het concept gelijk erg grappig. Want wat is Hirameki? Een nieuwe kunstvorm waarbij kloddertjes verf met een paar pennestreken uitgroeien grappige portretjes, wonderlijke dieren of gewoon een leuke tekening.

Recensie Hirameki Peng + Hu Mirandaleest boekenblog

Ik ontving een recensie-exemplaar van uitgeverij De Harmonie dus kon even lekker zelf aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is een pen, potlood of stift. Vaak zie je in de verfvlekken direct een figuurtje opdoemen en met een paar lijntjes ontstaat er een leuke tekening.

Recensie Hirameki Peng + Hu Mirandaleest boekenblog

Erg grappig om te doen en om even een verloren momentje mee te vullen. Of om even lekker te doodlen als je bijvoorbeeld ergens in de wacht hangt. Grappig is het dus zeker en de pagina’s zien er eigenlijk met alleen die verfvlekken ook al heel vrolijk uit. Of het net zo’n hype gaat worden als de kleurboekentrend van dit moment daarvoor is het denk net iets te eenzijdig, maar Hirameki geef gegarandeerd een paar uurtjes tekenplezier en is een vermakelijke manier om de creativiteit aan te wakkeren.

Over Hirameki van Peng + Hu

Recensie: Hirameki van Peng + Hu Mirandaleest boekenblogTwee internationaal gerenommeerde kunstenaars, Peng + Hu, ontdekten bij toeval een nieuwe kunstvorm op de vloer, tegen de muren en op hun kleren toen ze in hun atelier aan het werk waren. Ze doopten het fenomeen ‘hirameki’ en ontwikkelden het verder. Kleine kloddertjes verf openbaren hun poëtische natuur simpelweg door hier en daar een puntje of een streepje toe te voegen. In hun werk maken ze inzichtelijk voor groot en klein hoe je van een aquarelvlek in een handomdraai een tijger of een mens kunt maken. Na de rage van kleurboeken voor volwassenen zetten Peng + Hu de toon voor een nieuwe rage: hirameki!

Details Hirameki van Peng + Hu
Titel: Hirameki
Auteur: Peng + Hu
Uitgeverij: De Harmonie
ISBN: 9789401604727
MirandaLeest zegt: Grappig boekje om lekker in de kliederen. Leuk om cadeau te doen.

Bestel Hirameki boeken

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.