| |

Recensie: Een stap te ver – Tina Seskis

Vandaag doe ik mee aan de blogtour rond Een stap te ver van Tina Seskis.

Over Een stap te ver van Tina Seskis

Recensie Een stap te ver - Tina Seskis blogtourWat bezielt een jonge vrouw om haar gezin achter te laten en een nieuw leven te beginnen? Dat is waar het om draait in Een stap te ver. Want het boek begint met Emily Coleman die op een dag, schijnbaar vanuit het niets, huis en haard verlaat om als Cat een nieuw leven in Londen te beginnen. Ze vindt een kamer en raakt bevriend met Angel. Via haar weet ze zich binnen te bluffen bij een reclamebureau en al snel gaat ze helemaal mee in die snelle wereld. Maar haar herinneringen weten haar al snel in te halen.

Haar man en familie hebben ondertussen geen idee waar ze is of waarom ze is verdwenen. Ze lijken er ook niet heel veel werk van te maken om haar te vinden. De relatie met haar familie is sowieso gespannen. Vooral de band met tweelingzus Caroline is vaak moeizaam. Dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Toen de tweeling werd geboren was hun moeder zo verbaasd dat het haar moeite kostte om de tweede baby, zus Caroline, te accepteren. Hoewel ze haar best deed om de zusjes gelijk te behandelen was toch altijd pijnlijk duidelijk dat Emily haar lievelingetje was. En dat heeft verstrekkende gevolgen.

Mijn mening over Een stap te ver van Tina Seskis

Vooraf wist ik niet zo goed wat ik van dit boek moest verwachten. De schrijfster is onbekend en ook over het boek had ik eigenlijk nog niets gehoord. Ik ging dus redelijk onbevangen beginnen met lezen. Eigenlijk wel zo fijn, want zo kun je nog eens aangenaam verrast worden door een boek.

Via de uitgever had ik een pdf ontvangen van het boek om alvast een indruk te krijgen. En dat die eerste indruk me beviel blijkt wel uit het feit dat ik ergens bij pagina 70 was aanbeland in de pdf tegen de tijd dat het boek (de volgende dag) in de bus viel. En een pdf lezen vind ik echt niet zo prettig. Dat geeft al gelijk aan dat het boek supervlot leest en mij in ieder geval erg benieuwd maakte naar de afloop.

In eerste instantie vond ik Emily wat afstandelijk. Wanneer ze het over haar man en kind heeft zegt ze bijvoorbeeld “mijn man”, in plaats van hem gewoon bij zijn naam te noemen. Toch een beetje raar. Maar hoe meer je leest, hoe meer dat eigenlijk precies blijkt te passen. Dit is namelijk haar manier om het enorme drama dat haar is overkomen te verwerken. Die afstandelijkheid blijkt juist een belangrijk onderdeel van het verhaal te zijn.

Het einde vond ik erg verrassend. En ik moet mijn best doen om niet al te veel te verklappen. Maar wat ik wel kan zeggen is dat je het hele boek lang enorm op het verkeerde been wordt gezet wat betreft een bepaald personage. Later terugdenkend aan bepaalde scenes wordt ineens duidelijk waarom ze soms bewust wat vaag of afstandelijk zijn geschreven. Door de ontknoping valt dat allemaal precies op zijn plaats.

Een stap te ver van Tina Seskis heeft mij dus zeer aangenaam verrast. Een lekker geschreven literaire thriller met een verrassende ontknoping. Hij leest supervlot, dus ook absoluut een fijn boek om in de vakantiekoffer te stoppen. En sowieso een aanrader voor liefhebbers van literaire thrillers.

Zin gekregen in deze lekkere literaire thriller? Je bestelt Een stap te ver via onderstaande link direct op Bol.com

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.