|

Recensie: Doodles & Letters – Marieke Blokland

Zin om lekker creatief bezig te zijn, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of ben je al een tijdje bezig, maar wil je eens iets nieuws proberen? Dit vrolijke handboek Doodles & Letters van Marieke Blokland geeft je praktische tips en informatie.

Mijn recensie van Doodles & Letters

Doodles & Letters - Marieke Blokland RecensieAlleen van het omslag word je in ieder geval al supervrolijk. Heerlijke snoepkleurtjes en speelse tekeningen geven gelijk al een goed idee van wat je kunt verwachten. Want ook het binnenwerk ziet er even fris en vrolijk uit. Alleen van de aanblik van het boek krijg ik al spontaan zin om aan het kleuren te slaan.

Maar Doodles & Letters bevat vooral heel veel praktische tips en informatie. Echte basisinformatie bijvoorbeeld, over welke materialen je zoal kunt gebruiken en hoe je daarmee kunt variëren. Met de nodige voorbeelden. Leuk als je echt geen idee hebt hoe je nou moet beginnen. Of als je denkt dat je persé allerlei dure materialen nodig hebt. Marieke Blokland laat zien dat je ook met bijvoorbeeld een balpen of kleurpotloden al iets moois kunt creeëren. Je kunt dus gelijk aan de slag.

Ook als je al regelmatig art journals of doodles maakt of graag kleurt of tekent is het boek interessant. Want vaak gebruik je toch dezelfde materialen, dus je raakt weer even geïnspireerd om er wat anders bij te pakken. Ik ga in elk geval binnenkort mijn Posca-pennen en Neocolor II krijtjes weer eens tevoorschijn halen en gebruiken in mijn art journal.

Naast wat beknopte theorie over typografie, doodles, kleurenleer en lettering staat het boek vooral vol met eenvoudige praktische oefeningen. Niets al te ingewikkelds, maar speelse manieren om net even iets extra’s te geven aan je tekening, art journal of lettering. Door een extra krulletje, het inkleuren van bepaalde delen van lettering, het toevoegen van patronen en ga zo maar door. Door de opdrachten uit het boek te doen ontdek je van zelf wat bij jouw stijl past.

Wat ik zelf jammer vond van dit, verder erg leuke, handboek, was dat er zoveel digitaal gemaakte (of bewerkte) voorbeelden instaan, met name in het handlettering gedeelte. Ze zijn superleuk, daar niet van. En ik heb ook echt niets tegen digitaal, ik vind het zelf ook enorm leuk om lekker in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma te rommelen. Maar bij het gedeelte over de technieken wordt er maar heel even stil gestaan bij digitaal werken, en zelfs aangegeven dat het boek gericht is op traditionele teken- en schildermaterialen, dan verwacht ik dat ook terug te zien in de gebruikte voorbeelden en illustraties.

Maar goed, dat doet niets af aan het feit dat Doodles & Letters gewoon een heel vrolijk en praktisch handboek is voor wie lekker creatief aan de slag wil. Vooral leuk voor beginners, maar ook voor ervaren creatievelingen valt er genoeg in te ontdekken.

Over Doodles en Letters van Marieke Blokland

Doodles & letters van auteur Marieke Blokland is bedoeld voor iedereen die zijn of haar teken- en kleurvaardigheden verder wil ontwikkelen. In dit rijk geïllustreerde boek staat stap voor stap hoe simpele doodles uit kunnen groeien tot mooie illustraties voor bijvoorbeeld een art journal of eigen kleurplaat. Het bevat veel informatie over teken- en kleurmaterialen en praktische oefeningen om vooral veel te doodlen, te tekenen en letter art te maken.
Voor iedereen die een stap verder wil dan inkleuren! Je hebt geen ervaring nodig, iedereen kan dit!

Op issuu.com kun je een paar pagina’s van het boek inkijken.

Details van Doodles & Letters van Marieke Blokland

Titel: Doodles & Letters
Auteur: Marieke Blokland
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789043918329
MirandaLeest zegt: Praktisch en vrolijk handboek voor iedereen die creatief bezig wil zijn. Vooral leuk voor beginners, maar ook ervaren creatievelingen ontdekken vast nog iets nieuws.

Doodles & Letters direct bestellen? Dat kan via onderstaande link op bol.com. Leuk om bijvoorbeeld de komende feestdagen cadeau te doen, mooie setje kleurpotloden erbij of een doosje mooie stiften (deze van Faber-Castell zijn mijn persoonlijke favoriet) en de gelukkige ontvanger kan gelijk aan de slag.
[bol_product_links block_id=”bol_566f1339682ca_selected-products” products=”9200000046134373,9200000026510365,9200000021274789″ name=”blog” sub_id=”doodlesletters” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Hallo,

  Ik ben op zoek naar dit boek, maar ik kan het nergens meer kopen…
  Nu zag ik dat er een nieuw boek per 30-5-2017 uitkomt. Lijkt dat op het boek Doodles en Letters? Want ik heb daarvan het inkijkexemplaar gezien en die ziet er zo ontzettend leuk uit.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Marscha Neggers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.