| |

Online tijdschriften lezen via Readly

Jarenlang heb ik gewerkt voor een uitgever van tijdschriften en was tijdschriften lezen dus vaste prik. Heel af en toe heb ik nog wel eens een abonnement op een tijdschrift, of koop ik een los nummer. Maar veel vaker lees ik tegenwoordig tijdschriften op mijn iPad. En dat doe ik in de Readly app. Het lezen via de app is eenvoudig, dus lees snel verder, dan leg ik uit hoe het precies werkt.

De homepage van de Readly app. Je ziet direct welk van je favoriete bladen nieuwe nummers hebben. Daaronder suggesties gebaseerd op tijdschriften die je regelmatig leest.

Welke tijdschriften kun je lezen via Readly

In de Readly app vind je duizenden tijdschriften in allerlei talen. En allerlei categorieën van roddelbladen tot hobby magazines, woonbladen en muziektijdschriften. Je kunt er zelfs puzzelbladen vinden die je vaak ook digitaal kunt invullen. Voor iedere hobby of interesse kun je dus wel iets vinden. Jammer genoeg staan een aantal van mijn favoriete Nederlandse tijdschriften zoals LINDA., Flow en Flair niet op Readly (want verschijnen bij de concurrent), maar er blijft genoeg leuks te vinden.

Bij je favorieten zie je in een oogopslag alle tijdschriften die je als favoriet hebt opgeslagen. Deze staan in dit geval gesorteerd op nieuwkomers, dus dan zie je gelijk welke titels een nieuw nummer hebben.

Mijn favoriete bladen

Ik lees wekelijks de Vriendin en blader soms door de Party en Weekend (je moet toch een beetje op de hoogte blijven ;-), Quest en een aantal geschiedenistijdschriften. Ook ben ik dol op Engelstalige bladen zoals People Magazine, US Weekly, Who, Real Simple, New York Magazine, Crime Monthly en Real Crime Magazine. Sommige lees ik helemaal en van anderen lees ik een paar artikelen of verhalen. In de app vind je altijd de meest recente nummers. Maar je kunt van ieder tijdschrift ook oude nummers teruglezen. Superfijn dus als je een leuk nieuw tijdschrift ontdekt, je kunt dan alle oude nummers nog eens lezen.

Door een categorie te kiezen zie je alle bladen uit die categorie. Hier bijvoorbeeld muziek. Je kunt nog verder filteren met de schuifjes rechtsboven, bijvoorbeeld om alleen naar Nederlandse tijdschriften te zoeken.

Hoe werkt lezen via Readly

Het lezen via Readly werkt supereenvoudig. Ik gebruik zelf de Readly app op mijn iPad. Maar je kunt ook op je telefoon of via een laptop lezen. Na het installeren van de app log je in met je gebruikersgegevens en kom je eigenlijk in een soort kiosk met tijdschriften. Je kunt makkelijk filteren op bijvoorbeeld taal of categorie. Zo zie je snel welke tijdschriften er beschikbaar zijn. Heb je een fijn tijdschrift gevonden? Dan kun je die met één klik markeren als favoriet, zo zie je het altijd gelijk als er een nieuw nummer van dat tijdschrift is verschenen. Ook heb je zo gelijk al je favoriete bladen overzichtelijk bij elkaar.

Vinkjes geven aan welke nummers je al gelezen hebt

Wat ook fijn is, is dat je vijf profielen kunt maken per abonnement. Dus zo kan ieder gezinslid zijn of haar eigen favoriete tijdschriften opslaan en lezen. En een functie die ik zelf erg handig vindt, is dat je makkelijk kunt zien welke nummers je al gelezen hebt. Zodra je een nummer uit hebt komt er namelijk een groen vinkje bij te staan. Handig, zo hoef je nooit te twijfelen of je die editie nou wel of niet gelezen had.

Readly gratis proberen?

Wil je een maand gratis tijdschriften lezen via Readly? Dat kan via onderstaande knop.

Wanneer je je via bovenstaande link aanmeldt krijg je een maand gratis Readly. Wil je daarna niet verder met het abonnement? Zorg dan dat je het abonnement op tijd opzegt. Na de gratis maand kun je natuurlijk ook online tijdschriften blijven lezen, je betaalt vanaf dat moment € 14,99 per maand (huidig tarief in januari 2024). Mocht je via bovenstaande link een abonnement afsluiten en daarna betaald abonnee worden, dan ontvang ik een gratis maand Readly. Dus alvast bedankt als je dat doet :-).

* Meestal gelden deze aanbiedingen alleen als je nog niet eerder een gratis abonnement hebt gehad. Ik kan niet precies vinden of dat voor deze aanbieding ook geldt, maar hou daar dus rekening mee. Je zult dan ook een foutmelding krijgen al je via deze aanbieding probeert aan te melden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.