|

Ondertussen

Op internet zijn zoveel fijne artikelen over boeken, lezen en alles wat daarbij komt kijken te vinden.  Op MirandaLeest zet ik regelmatig een aantal van de leukste voor je op een rijtje.

Orange is the New Black
Orange is the New Black boekenclub

Zo af en toe neem ik een maandje Netflix om eens heerlijk wat series te bingewatchen. Een serie die zich daar uitstekend voor leent is Orange is the New Black. Ik was ook weer zo door het derde seizoen heen. De dames in Litchfield zijn trouwens aardig belezen, want er komen heel wat boeken, of referenties naar boeken voorbij. BuzzFeed zette alle boeken die genoemd worden in seizoen drie van Orange is the New Black op een rijtje.
Lees ook mijn recensie van Oranje is het nieuwe zwart van Piper Kerman

Bingereading
Heb je geen zin om te bingewatchen? Begin dan met bingereading. Flavorwire zette een aantal fijne literaire series op een rij die garant staat voor uren leesplezier.

Plotted: A Literary Atlas - Andrew DeGraff
De reis om de wereld in 80 dagen – Jules Verne © Andre DeGraff

Literaire wereldkaarten
Mij doe je altijd een plezier met bijzondere en mooie kaarten. En als dat ook nog kaarten zijn die geïnspireerd zijn op boeken, des te beter. Illustrator Andrew DeGraff komt in het najaar met het boek Plotted: A Literary Atlas, waarin hij de wereld uit boeken van onder andere Mark Twain en Jules Verne tot leven wekt met zijn schitterende illustraties. Mental Floss plaatst vast een voorproefje van het boek, een visueel feestje voor de boekenliefhebber.

Cujo II
Wie Stephen King op Twitter volgt heeft haar al eens voorbij zien komen, Molly, zijn corgi. Of zoals King haar noemt The Thing of Evil. Want ze ziet er dan wel uit als een schattig hondje, maar als ze geen spullen aan het slopen is dan is ze wel aan het nadenken over hoe ze New Hampshire kan veroveren. Erg geestig. BuzzFeed zette een aantal van de grappigste tweets van Stephen King over The Thing of Evil op een rijte.

De stemmen van het luisterboek
Een van de dingen op mijn bucketlist is een luisterboek inspreken. Dat lijkt me enorm gaaf om te doen. Of alleen een keertje meemaken hoe zoiets in zijn werk gaat lijkt me al enorm leuk. Ik mag graag luisterboeken luisteren, al moet ik toegeven dat het er al een tijdje niet van gekomen is. Maar het luisterplezier hangt altijd wel af van degene die het boek inspreekt. Een prachtig verhaal, voorgelezen door een stem die je irriteert of niet bij het verhaal past, leidt af. Maar een spreker die precies de juiste toon weet te treffen kan echt iets toevoegen aan de luisterervaring. Scott DiMarco, van The Huffington Post, is ook fan van luisterboeken en heeft een top vijf samengesteld van (Amerikaanse) luisterboekartiesten. Eerder schreef hij ook al een artikel waarin hij het luisterboek het ondergeschoven kindje van de bibliotheken noemt.

Vakantietips
Voor de meeste mensen komt de vakantie er aan (de mijne zit er helaas al op). Moht je nou nog twijfelen waar je heen gaat, dan heeft The Huffington Post een mooi artikel met literaire plekken die je kunt bezoeken. Ver van huis hoef je niet eens, wat dacht je van het Mauritshuis, waar Het puttertje van Carel Fabritius (of van Donna Tart) te bewonderen is.

New York, view from Top of the Rock
Uitzicht vanaf Top of the Rock in New York. Zeker een aanrader als je daar bent.

New York New York
Mocht je nou al wel plannen hebben, een leuk stedentripje naar New York bijvoorbeeld (lucky you) dan is een toer langs deze minder bekende bibliotheken in New York misschien nog leuk om te doen. En dan kun je gelijk de volgende boeken op je verlanglijstje, zetten, want dit zijn volgens The Huffington Post zijn dé boeken over New York. Natuurlijk ook leuk als een tripje naar The Big Apple er niet inzit.

Gratis boeken in de iBookstore
Voor de vakantie nog even je e-reader vullen met een paar mooie titels? Op iCulture kwam ik de tip tegen dat je van 10 tot en met 13 juli een aantal titels gratis kunt downloaden in de iBookstore. Op die manier wil Apple wat minder bekende auteurs in het zonnetje zetten. Sla snel je slag zou ik zeggen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.