Ondertussen op internet

Prachtige Vaandrager poëzie
Toegegeven, ik heb niet zoveel met poëzie. Geef mij maar een mooie songtekst. Maar dit initiatief van Uitgeverij Lebowski kan ik wel waarderen. Zij zien prachtige Vaandrager poëzie in de roddelpagina’s en verzamelen deze op een pagina vol prachtige Vaandrager poëzie.

Fittie tussen een auteur en een bookblogger
Als auteur reageren op een negatieve recensie is nooit een goed idee. Maar als iemand je echt compleet zwart maakt en belachelijk maakt op sociale media dan wordt het wel heel moeilijk om stil te blijven. Auteur Kathleen Hale kon de verleiding niet weerstaan, haar verhaal vertelde ze op de site van The Guardian. En vervolgens sprak de spreekwoordelijke pleuris  los, want Kathleen Hale ging wel erg ver. Lees vooral ook de reacties op haar artikel. Op BuzzFeed werd de hele controverse ook nog even samengevat.

Bookdetectives
Als ik eerlijk ben koop ik mijn boeken voornamelijk online (Don’t judge :-)). Maar zo af en toe eens heerlijk rondstruinen in een boekhandel is natuurlijk ook fijn. Meestal komt het er bij mij alleen op vakantie van. Bijvoorbeeld vorig jaar bij Tattered Cover in Denver. Boekbloggers Judith, Tessa en Jenny  zijn onlangs de BookDetectives gestart, waarbij ze mooie, interessante lokale boekhandels in het zonnetje zetten.

The secret life of books en The Beauty of Books
Helaas heb ik zelf geen BBC4, maar via internet kwam ik erachter dat er onlangs op deze zender een aantal prachtige programma’s over boeken te zien waren. Zoals The Secret Life of Books waar experts, zoals een Shakespeare-acteur of een historicus, in de geschiedenis duiken van bekende klassieke werken als Great Expectations van Charles Dickens, Mrs Dalloway van Viriginia Woolf en Jane Eyre van Charlotte Brönte. Een andere serie is The Beauty of Books, over, hoe kan het ook anders, de schoonheid van boeken. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar middeleeuwse werken, maar ook naar illustraties en naar de invloed van e-readers op mooie bookomslagen. Helaas zijn de afleveringen vanuit Nederland niet terug te kijken, maar hopelijk worden ze nog eens op BBC1 of BBC2 uitgezonden of op de Nederlandse tv. En wie een beetje handig is met internet kan ze ook wel terugvinden.

Literaire wandelingen van de NS
Dat de NS begaan is met lezen is denk wel bekend. Ze organiseren de NS Publieksprijs (stemmen kan nog via deze link). Tijdens de boekenweek kun je een dag gratis reizen op vertoon van het boekenweekgeschenk. En ze hebben ook de site Tijd voor lezen. En daar hebben ze nu een aantal literaire uitjes op een rijtje gezet, inclusief een aantal literaire wandelingen in onder andere Leeuwarden, Den Bosch en Middelburg. Je kunt ze bekijken op de site van NS Tijd voor Lezen.

3 gedachten over “Ondertussen op internet”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.