Ondertussen op internet

Ik kwam weer een hoop interessante sites en artikelen tegen de laatste tijd. Vandaag weer een kleine selectie.

Time May Change Me © Helen Green

Time May Change Me © Helen Green

David Bowie – de lezer
De onlangs overleden David Bowie was niet alleen een geweldige zanger, artiest en acteur, maar ook fervent lezer. Al van kleins af aan was hij geïnteresseerd in boeken en hij schreef zelfs nog een tijdje recensies voor de website van Barnes and Nobles (dat leerde ik uit Bowie van Wendy Leigh). In het kader van een expositie in Canada in 2013 stelde Bowie een top 100 samen van zijn favoriete boeken.

InternetABook
Ik ben dol op een goede hashtag, vooral als dat erg leuke tweets, en zelfs een trending topic oplevert. Op 12 januari initieerde Comedy Central de hashtag #InternetABook, waarbij bekende titels een internetbewerking kregen. Ik heb de trending topic destijds even gemist, maar gelukkig zet BuzzFeed de leukste tweets op een rijtje. Wat dacht je van The Captcha in the Rye (mijn favoriet), Pride and Pinterest en Tweet, Pray, Love?

#vraaghetdeboekblogger
Nog een fijne hashtag. Deze werd een paar weken terug geïntroduceerd door Emmy, alias Zonenmaan. Binnen no time was de hashtag trending topic. Zelf was ik toen aan het werk en heb toen met een half oog meegekeken, maar gelukkig werd al snel een tweede datum geprikt. Gisteren om 20.00 was het tijd voor de tweede editie van #vraaghetdeboekblogger. Alle vragen die je maar kunt hebben voor boekbloggers kon je er kwijt. Ik vond het enorm leuk om mee te doen. Het was zelfs zo’n succes dat om even voor 21.00 Twitter leek te bezwijken onder alle tweets 🙂 Benieuwd naar alle vragen en antwoorden? Je vindt ze terug op Twitter via #vraaghetdeboekblogger. Ik doe een volgende keer zeker weer mee.

The Road to Brysonia
De weg naar Little Dribbling is inmiddels verschenen in het Nederlands. En werd zelfs getipt door het DWDD boekenpanel. De Vlaamse boekhandelaar Wouter Cajot noemt Bryson een van zijn favorieten (je begrijpt, Cajot is daarmee gelijk een van mijn favoriete leden van het DWDD boekenpanel geworden) en noemt Bryson de ‘Monty Python-versie van Geert Mak’. Heb je die uitzending gemist? Je kunt hem hieronder terugkijken (of klik hier)

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Bill Bryson (ik!) of naar aanleiding van dit boek benieuwd is geworden naar meer Bill Bryson komt Signature met The Road to Brysonia: A Traveler’s Guide to Bill Bryson. Ik vind hem erg beknopt, want mis nog wel wat van zijn beste reisboeken, maar het is een mooi begin. En benieuwd naar wat Bryson zelf graag leest? In de rubriek By The Book van The New York Times vertelt hij over zijn favoriete boeken.

E-boeken in de bibliotheek
Onder de hashtag #FavEBook (lekker Nederlands trouwens, maar goed) zullen bekende schrijvers de komende tijd berichten over hun favoriete e-boek. Dit om het lenen van e-boeken in de bibliotheek te promoten. Wie in ieder geval meedoen zijn Kluun, Abedelkader Benali en Ronald Giphart. Het Parool heeft meer informatie. En op de site van de Bibliotheek kun je zien welke e-boeken beschikbaar zijn. Toevallig heb ik net mijn Elly’s Choice abonnement opgezegd, dus ik ga zeker even kijken wat de bibliotheek in de collectie heeft.

Kort film- en tv-nieuws
Nu.nl laat weten dat de JFK-miniserie 11.22.63 naar het gelijknamige boek van Stephen King in het voorjaar te zien is bij Fox. In de achtdelige serie met James Franco in de hoofdrol wordt Franco terug in de tijd gestuurd om de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy te voorkomen. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

De Amerikaanse verfilming van Het diner van Herman Koch is in januari in New York van start gegaan meldt VBK uitgeversgroep. Richard Gere speelt een van de hoofdrollen.

En ook Me Before You, de feelgood bestseller van Jojo Moyes is verfilmd. De film is half juni in de Nederlandse bioscopen te zien. Hieronder de trailer.

Een gedachte over “Ondertussen op internet”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.