Ondertussen op internet

Het internet staat bol van de interessante artikelen voor boekenliefhebbers. Geen tijd om alles bij te houden? Geen probleem, ik verzamelijk regelmatig de leukste artikelen voor je op mijn blog.

Gedetailleerde kaart van literaire genres

Map of Literary Genres by Martin Vargic
© Martin Vargic

Wauw, deze kaart van literaire genres is echt prachtig en supergedetailleerd. De 17-jarige Martin Vargic uit Slowakije maakt al vanaf zijn negende infographics. Deze kaart bevat literaire genres en met daarbinnen auteurs en bekende titels uit dat genre. Wat een details. Meer informatie en de gehele kaart vind je op The Huffington Post.

29 foto’s van situaties die elke boekenwurm wel kent
Denk dat iedere boekenliefhebber een hoop van deze situaties wel herkent. Vooral nummers 13, 14, 21 en 22 komen mij erg bekend voor.

Roald Dahl bij je Happy Meal
In plaats van weer een plastic stukje speelgoed een boek van Roald Dahl bij je Happy Meal, wie wil dat nou niet? Tot begin november kun je in de UK onder andere De GVR, Matilda en Sjakie en de chocoladefabriek bij je frietjes, hamburger of kipnuggets vinden. Goed plan. Meer hier over bij Mental Floss.

Quotes over lezen
Best Quotes about reading
Van fijne Quotes heb je er nooit genoeg. Reading it Forward zet een paar mooie quotes over lezen op een rijtje, met inspirerende bijdragen van Stephen King, John Green, Jane Austen en nog veel meer.

25 vrouwen over het schrijven van hun verhaal
Ik lees graag memoires, altijd interessant om te lezen hoe bepaalde mensen zijn opgegroeid en hun weg in het leven hebben gevonden. NY Magazine verzamelde uitspraken van 25 bekende vrouwen (onder andere Nora Ephron, Lena Dunham en Maya Angelou) over hoe zij het schrijven van hun persoonlijke verhalen hebben ervaren.

Karin Slaughter zet zich in voor het behoud van bibliotheken
Hoe het in Nederland in het bibliotheekwezen zit weet ik niet exact, maar dat het eeuwig zonde zou zijn als er geen (of minder) bibliotheken zouden zijn weet ik wel zeker. Ik kom zelf al vanaf kleins af aan in de bibliotheek. Thuis hadden we weinig boeken (mijn ouders zijn niet zo van die lezers), dus ik vond het altijd heerlijk om uren in de bieb rond te struinen met het idee dat ik alles wat daar stond gewoon kon lezen en mee naar huis mocht nemen. En dat gevoel is eigenlijk nooit veranderd. Schrijfster Karin Slaughter maakt zich ook zorgen over de bibliotheken in Amerika en begon Save the Libraries. Op de Huffington Post vertelt ze er alles over.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.