|

Ondertussen op internet

Het internet staat bol van de interessante artikelen voor boekenliefhebbers. Geen tijd om alles bij te houden? Geen probleem, ik verzamelijk regelmatig de leukste artikelen voor je op mijn blog.

Wat doet een redacteur
In de podcast Slate’s working wordt iedere aflevering een beroep onder loep genomen. In deze aflevering vertelt Jordan Pavlin, redacteur bij uitgeverij Knopf, wat haar functie inhoudt. Zit ze nou echt de hele dag te lezen (spoiler alert: nee, maar wel veel) en hoe weet ze of een boek een potentiële beststeller is?
Beluister de aflevering How does a book editor work van Slate’s Working.
Je kunt de podcast ook vinden op iTunes.

Afscheid nemen bestaat niet
Je kent het wel, je hebt zo enorm genoten van een mooi boek dat je er eigenlijk geen afscheid van wil nemen. Deze jonge boekenwurm, Emmett van 10 maanden, begrijpt precies waar je doorheen gaat en laat zien dat het echt even slikken is als het boek uit is. Lief!

Nooit meer keuzestress
Ook zo snel last van keuzestress als je in de boekhandel staat? Bij deze boekwinkel in Tokio heb je daar geen last van, want er is maar 1 boek verkrijgbaar. Een beetje ongezellig is het wel (ik heb toch liever keuzestress), maar wel een mooie manier om één boek eens helemaal in het zonnetje te zetten.

Schrijftips van de meester
Stephen King schreef al een heel boek met nuttige tips voor aspirant-schrijvers, Over leven en schrijven (On Writing in het Engels). Eigenlijk gewoon de moeite waard voor iedereen die benieuwd is naar het schrijfproces. Mental Floss zet tien mooie quotes van Stephen King over schrijfproces op een rijtje.

Brainstormen maar
Er zijn gelukkig nog genoeg mensen die lezen en boeken kopen. Maar niemand kan ontkennen dat het lastig is in de boekenindustrie. Concurrentie van kanalen als Netflix en sociale media wordt steeds groter. Dus is Renew the Book op zoek naar hét idee dat de boekenwereld op z’n kop gaat zetten. Denk je dat jij het idee hebt dat het boekenvak kan redden? Lees meer op NRC Q en op de site van Renew the Book en misschien verdien jij er wel € 15.000 euro mee.

Humor in de boekhandel
21 signs that prove booksellers are the best - BuzzFeedOndanks dat boekhandels het zwaar hebben is er gelukkig ook nog genoeg te lachen. De boekhandelaren in dit artikel op BuzzFeed hebben in ieder geval een uitstekend gevoel voor humor of in ieder geval hart voor de zaak. Nummer 20 vond ik vooral erg herkenbaar 🙂

Bibliotherapie
The Novel CureDe meeste boekenliefhebbers weten het wel, voor elk probleem is wel een passend boek. Om steun te vinden, voor herkenning of juist een beetje afleiding. Susan Elderkin zou je kunnen beschouwen als bibliotherapeute, voor The School of Life doet zij al jaren consulten, waarbij de “patient” een lijst met klachten invult en zij vervolgens geschikt leesmateriaal voorschrijft. Op de site van haar boek The Novel Cure (in het Nederlands uitgegeven als De boekenapotheek) staat een kleine selectie van kwalen en boeken die kunnen helpen.

Benieuwd naar het boek van Stephen King of Susan Elderkin? Je bestelt deze eenvoudig op Bol.com via onderstaande links
[bol_product_links block_id=”bol_55fc01218bd55_selected-products” products=”666877917,1001004008186780,9200000015345334,9200000011789282″ name=”blog” sub_id=”ondertussen20150918″ link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.