|

Ondertussen op internet

De boekenkast van Lisa Simpson
Onlangs bezocht ik de Verenigde Staten en bracht ook een bezoekje aan Universal Studios, een pretpark dat helemaal in het teken staat van film en televisie. Een van de hoogtepunten was samen met mijn moeder op de foto met moeder en docher Simpson, Marge en Lisa. Zie bewijsstuk A:
Meeting Marge and Lisa Simpson in Universal Studios, CaliforniaAl was het maar omdat Lisa Simpson natuurlijk ook gewoon een rasechte boekennerd is. Bustle zet op een rijtje welke boeken Lisa Simpson zoal in haar boekenkast heeft staan.

Meer Stephen King
Stephen King is al niet de minst productieve auteur ter wereld, een snelle blik op Wikipedia brengt de teller, wat Nederlandse titels betreft, al op een stuk of 80 boeken. Je zou dus bijna denken dat King iedere letter die hij opschrijft uitgeeft. Maar nee hoor, want Mental Floss publiceerde een lijst van verhalen die King weigert te laten uitbrengen. Gelukkig kunnen we nog even vooruit, zoals bijvoorbeeld met De eerlijke vinder (Finder Keepers), dat onlangs verscheen.

Samuel wie?
Here's Why Famous Authors Chose Their Fake NamesAls ik je vertel dat Samuel Langhorne Clemens, Eric Arthur Blair en Charles Lutwidge Dodgson auteurs van klassieke werken zijn, weet jij dan direct wie ik bedoel? Deze heren zijn beter bekend onder hun pseudoniemen. De reden om een pseudoniem te kiezen zijn zeer uiteenlopend, van politieke redenen, omwille van de privacy of gewoon om te te verhullen dat het boek door een vrouw is geschreven. De Huffington Post deelt een infographic die duidelijk maakt waarom een aantal zeer bekende auteurs voor een pseudoniem kozen.

Wat je niet wist over Catcher in the Rye
Holden Caulfield, bijna iedereen die eindexamen doet in Engels leert hem kennen (in mijn tijd althans). Ik was destijds erg onder de indruk van The Catcher in the Rye van J.D. Salinger, bij een latere herleespoging vond ik er geen bal meer aan, maar het blijft natuurlijk een klassieker. Mental Floss verzamelde 13 minder bekende feiten over The Catcher in the Rye.

Waterproof lezen
Wat is er lekkerder dan heerlijk relaxen in bad met een goed boek? Maar ja, hoe kun je ontspannen als je de hele tijd bang bent dat je boek nat wordt. Dat werkt dus niet. Gelukkig zijn Jasper Jansen en Wing Weng begonnen met Bibliobath, waterproof boeken die gewoon mee in bad kunnen, of mee naar het zwembad of die je zonder problemen tijdens de afwas kunt lezen.

Meer informatie over Bibliobath vind je op Kickstarter, daar kun je dit project ook steunen door te investeren.

Streetart

Bookish streetart in Chicago
Image from Pawn Works Chicago

Ik ben dol op mooie streetart. Als ik iets moois tegenkom kan ik het vaak ook niet laten om er een fotootje van te delen op Instagram. Toffe boekgerelateerde streetart ben ik helaas nog niet tegengekomen, maar ebookfriendly verzamelde dertig mooie voorbeelden. Slechts één voorbeeld komt uit Nederland. Wie kent er nog meer?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.