Ondertussen

Het is weer tijd om een aantal leuke, interessante en grappige sites en artikelen met jullie te delen.

Bill Gates’ Summer Reading List
Onlangs deelde Bill Gates zijn favoriete boeken voor deze zomer. Het zijn niet bepaald luchtige summer reads, want allemaal non-fictie boeken gericht op management. Maar als je zin hebt om deze zomer wat op te steken dan heb je er zeker wat aan.

Bridget Jones’s baby
Toen het nieuwe Bridget Jones boek een poosje terug uitkwam, had ik op een of andere manier niet zo heel veel zin om het te lezen. En ik denk dat het er ook niet meer van gaat komen nu ik de trailer van Bridget Jones’s Baby heb gezien. Want ik heb nu vooral enorm veel zin in de film. Vanaf 15 september in de bioscoop.

De verwarde cavia – the podcast
Eerder dit jaar verscheen het boek De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. En special voor de zomer heeft Cornelisse een podcast van De verwarde cavia gemaakt. Taal is zeg maar echt mijn ding luisterde ik met heel veel plezier als luisterboek. Ik wilde eigenlijk even wachten tot alle afleveringen beschikbaar waren, maar ik ben vast begonnen met luisteren. Oh man, wat geestig. Als je op kantoor werkt dan herken je er heel veel in denk. Supergrappig dus. Op Facebook legt Paulien Cornelisse uit hoe je je kunt abonneren op de podcast (mocht je niet weten hoe dit werkt). Veel luisterplezier!

Cornelisse was gisteren trouwens ook te gast bij de DWDD-University om een college te geven over taalfouten. Mocht je het gemist hebben, je kunt het terugkijken op Uitzending Gemist.

Twee voor de prijs van één
Leeslampje en boekenlegger
Een boekenlegger en leeslampje in één. Handig toch? Enige nadeel lijkt me nu nog dat je dus wel een batterijtje bij de hand moet hebben. Te koop via Kyouei design.

Boeknerds en de zomer
BuzzFeed heeft weer een heerlijk lijstje die wel van toepassing is nu de zomer echt een beetje door lijkt te breken. Vooral nummertje 5 komt me bekend voor. Ik hou van lekker weer, maar zit vaak net zo lief binnen een boek te lezen. En nummer 8 is ook zeer herkenbaar. Ik laat nog liever wat kleding thuis dan dat ik een boek minder meeneem. Je zal maar zonder leesvoer zitten. Herken jij je ook in dit lijstje?

Eerste hulp bij Writer’s block
Writer's Emergency PackBezig met een verhaal, maar kom je helemaal vast te zitten? Dan biedt de Writer Emergency Pack uitkomst. Het is een set van 26 kaarten met ideeën om je verhaal weer op weg te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.