Ondertussen

Het internet staat bol van interessante sites, nieuwsberichten en ander leuks voor boekenliefhebbers. Vandaag deel ik weer een paar mooie links met jullie.

AirBnB boekhandel runnenBoekwinkeltje spelen
Altijd al in een boekwinkel willen werken? Dat kan nu via Airbnb. Want als je logeert in dit huis in Wigtown in Schotland dan is het de bedoeling dat je ook wat uurtjes aan de slag gaat in de boekwinkel op de begane grond. Ik heb nog geen concrete vakantieplannen voor dit jaar, dus wie weet… Of misschien zijn deze door Bustle verzamelde Airbnb bestemmingen voor boekenliefhebbers nog een optie.

Literary Scarfs van FreshComfyLiteraire sjaals
Op zoek naar een mooi literair cadeautje voor iemand (of voor jezelf natuurlijk)? Wat dacht je van deze prachtige sjaals. Je bestelt ze op de Etsy shop van FreshComfy. Ik vind de Mary Poppins sjaal zelf erg grappig, maar eigenlijk zijn ze allemaal supertof.

Meer lezen volgens Austin Kleon
Austin Kleon kun je gerust mijn creativiteitsgoeroe noemen, ik vind zijn werk altijd enorm inspirerend. Hij is ook iemand die graag leest en deelde onlangs een aantal tips om meer te lezen, onder de naam ‘How to read more‘. Goede reminder.

Prachtige boekenwandBoekenwanden om bij weg te dromen
Begin jij ook al een beetje verliefd te kijken bij de aanblik van bovenstaand plaatje? Ik wel, ik zou me hier wel thuisvoelen, geweldig dat zitje voor het raam (en al die boeken natuurlijk). Flavorwire zette nog een aantal van dit soort mooie boekenwanden op een rijtje. Genieten.

Bookworm emojis voor FacebookFacebook emojis voor boekennerds
Als je veel op Facebook zit dan is je vast opgevallen dat je nu niet alleen meer een simpele like kunt geven door middel van het welbekende duimpje, maar dat je verschillende emojis kunt kiezen. Collega blogger Tessa Heitmeijer deelde deze boekennerd-variant. Kan wat mij betreft zo ingevoerd worden op Facebook.

Een blokje klassiekers
Via het project Recovering the Classics kan iedereen een nieuw omslag ontwerpen voor klassieke titels. Titels die onderdeel zijn van het publieke domein en waar dus geen auteursrecht meer op rust. Vaak worden deze boeken nog wel uitgegeven, maar wordt er weinig aandacht besteed aan het ontwerp. BuzzFeed zet een aantal van deze geweldige covers op een rijtje.

Abridged classics © John Atkinson
Abridged classics © John Atkinson

En die klassiekers. Tsja, ik ben er niet zo dol op en kom er vaak maar moeilijk doorheen. Maar daar is nu ook een oplossing voor. Cartoonist John Atkinson vat een aantal van de meest bekende klassieke titels samen in één tekening. Wat een uitkomst. Op Bored Panda vind je een aantal voorbeelden. Let op: kan spoilers bevatten.

Man presenteert 10 jaar onopgemerkt boekenprogramma
Ik moest zo enorm lachen om dit bericht van De Speld. Moet ook eerlijk zeggen dat ik de meeste boekenprogramma’s (al zijn ze er nauwelijks) op tv onwaarschijnlijk saai vind. Gelukkig waren er tijdens de Boekenweek een hoop programma’s die wel opgemerkt werden en de moeite waard waren. Hieronder een kort overzichtje. Klik op de titel om ze terug te kijken via Uitzending Gemist.

  • De Nationale boekenquiz, gepresenteerd door Sanne Wallis de Vries. Zestien schrijvers (onder andere Peter Buwalda, Ivo Victoria, Maartje Wortel en Hanna Bervoets) gaan met elkaar de strijd aan.
  • Kijken in de ziel. Coen Verbraak in gesprek met Adriaan van Dis, Arnon Grunberg, Kristien Hemmerechts, Saskia Noort, Jan Siebelink, Afth Van der Heijden en Kees van Kooten over het schrijverschap.
  • Binnen bij het boekenbal. Abdelkader Benali neemt ons mee voor een kijkje achter de schermen bij het Boekenbal, hét evenement voor literair Nederland.
  • Hier is… Adriaan van Dis. Het boekenweekgeschenk van De Wereld Draait Door, zoals ze het zelf zeggen. Dit jaar te gast bij Van Dis zijn Rodaan Al Galidi, Katja Petrowskaja en Andrew Solomon.
  • Was Von Kooten und Der Bie nog zu sagen hätten. Zoals ieder jaar tijdens de boekenweek duiken Kees van Kooten en Wim de Bie in hun eigen archief om een programma samen te stellen rond het thema van de boekenweek.
  • Polygoon over de Boekenweek. Min of meer per ongeluk kwam ik erachter dat als je op Uitzending Gemist zoekt op boekenweek je dan heel veel fijne oude Polygoon-journaal fragmentjes krijgt. Heerlijk om te zien.

 

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Die sjaal is inderdaad gaaf 🙂
    Ik vind boekige spullen sowieso leuk, ik heb bijvoorbeeld ook een boodschappentas van De Hongerspelen 🙂

  2. Ik heb al heel lang een sjaal van The Marauders Map op mijn wishlist staan. Jammer genoeg is hij net iets te kostelijk om zo snel even aan te schaffen. Ik dacht hem zelf te maken maar blijkbaar is die stof niet zomaar te bestellen. 🙁

    1. Oh ja, zelf maken kan natuurlijk ook. Helaas ben ik zelf niet zo handig 🙂 Jammer dat de stof niet te bestellen is. Hopelijk worden ze nog een keer wat goedkoper in die shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.