|

Ondertussen

Het internet staat bol van de interessante artikelen voor boekenliefhebbers. Geen tijd om alles bij te houden? Geen probleem, ik verzamelijk regelmatig de leukste artikelen voor je op mijn blog.

Lees&Teken

Titel emma_ringelding_leesenteken Ond
© Emma Ringelding

Boekenblogs zijn er genoeg, maar deze van Emma Ringelding is wel heel erg tof. Zij tekent recensies en leeservaringen op haar Tumblr pagina Lees& Teken. Ik ben fan. (Met dank aan Uitgeverij AmboAnthos die onlangs een linkje naar dit blog deelde op Facebook).

Miranda's adventures in wonderland - made with BooküIn de hoofdrol
Altijd al de held in een roman willen zijn? Of juist de bad guy? Via de service Bookü kan het. Net als het al jaren mogelijk is om een kinderboekje te laten maken met je eigen kind in de hoofdrol, kun je nu ook zelf de hoofdrol spelen in klassiekers als Alice in Wonderland, Anne of Green Gables, Tom Sawyer of The Strange Case of Dr Jekyll & Mr Hyde. Je kunt de naam van het hoofdpersonage aanpassen, een foto van hem/haar (of jezelf natuurlijk) uploaden en ook nog een aantal andere personages voorzien van een naam naar wens. Daarna kies je voor een zacht of hard omslag. En klaar is Kees. Een boek met zachte omslag kost 30 dollar (exclusief verzendkosten). Net te laat voor de kerstdagen denk ik, maar misschien een leuk idee voor 2016.

Booknerds en de feestdagen
Zelf moet ik gewoon werken, maar door een beetje schuiven met werkdagen heb ik straks toch twee lekker lange weekenden achter elkaar. Dan kun je natuurlijk allerlei nuttige dingen gaan doen (oh ja, en de feestdagen vieren natuurlijk), maar voor echte booknerds is het natuurlijk vooral heel fijn dat er extra tijd is om uitgebreid te lezen. Buzzfeed zet dan ook 16 dingen die alle booknerds doen met de feestdagen op een rijtje. Herkenbaar.

Vakantielezen, 20 e-books tijdelijk met kortingVakantielezen
En mocht je nog op zoek zijn naar wat leesvoer voor op je e-reader, kijk dan even op vakantielezen.nl. Daar vind je twintig e-books die tijdelijk (t/m 26 januari 2016) extra voordelig zijn. Je vindt er recente titels van onder andere John Irving, Lars Kepler, Jo Nesbo, Liane Moriarty en ook het vervolg op de Millenium-reeks, geschreven door David Lagercrantz. Zo kom je de winter wel door.

Boekverfilmingen in 2016
Het boek blijft natuurlijk in veel gevallen beter, maar toch, sommige boekverfilmingen zijn echt wel de moeite waard. In 2016 verschijnen er weer heel wat boekverfilmingen. Een aantal waar ik wel naar uitkijk:

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Toen ik iets las over een nieuwe Harry Potter film was ik even verbaasd. Huh, die zijn toch allemaal al verfilmd? Het bleek echter te gaan om Fantastic Beasts and Where to Find Them, ook een verhaal van J.K. Rowling. Ziet er weer uit als een visueel spektakel. Vanaf 17 november 2016 in de Nederlandse bioscopen.

The BFG
Mijn favoriete kinderboek van Roald Dahl is verfilmd door niemand minder dan Steven Spielberg. Ik herinner me het boek niet als zo angstaanjagend zoals deze trailer (het was tenslotte een vriendelijke reus), maar hij ziet er wel *woordgrapalert* reuzespannend uit. Vanaf 20 juli 2016 in de Nederlandse bioscopen.

The Girl on the Train
Een van de lekkerste literaire thrillers die ik in 2015 las deze Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Een trailer van deze film heb ik nog niet kunnen vinden, maar hij is vanaf 31 oktober 2016 in de Nederlandse bioscopen te zien.

The Huffington Post zette trouwens nog meer boekverfilmingen die in 2016 gaan draaien op een rijtje. Waar verheug jij je op?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.