Ondertussen

Internet staat vol met interessante artikelen die met lezen te maken hebben. Zo eens in de zoveel tijd deel ik op MirandaLeest een kleine selectie van wat ik de afgelopen periode tegenkwam.

Tien dingen die je nooit tegen een schrijver moet zeggen
Een week of twee terug was het ineens trending topic op Twitter #tenthingsnottosaytoawriter. Dooddoeners als “maar wat doe je dan voor kost” of “ik wacht tot de film uitkomt”. Er kwam veel leuks voorbij, ook bekende schrijvers deden enthousiast mee. Paste Magazine zette een kleine selectie op een rij en op Twitter kun je alle tweets terugvinden.

De kracht van Facebook
Dit vond ik zo’n mooi verhaal. Een postbode in een buitenwijk van Salt Lake City kreeg van een jonge bewoner, de twaalfjarige Mathew Flores, de vraag of hij nog folders overhad. Hij wilde namelijk graag iets te lezen hebben, zijn familie heeft niet genoeg geld voor boeken en de bibliotheek is te ver weg. Postbode Ron Lynch besloot een berichtje op Facebook te zetten met de vraag of iemand nog wat boeken overhad voor Mathew, en binnen een mum van tijd werden er honderden boeken gedoneerd. Lees het hele verhaal bij de Huffington Post.

The United Books of America
Een van de dingen op mijn bucketlist is om alle staten van de VS te bezoeken. De teller staat momenteel op 20 stuks (afgelopen bezoek aan de VS kwamen er helaas geen nieuwe staten bij). Best netjes, maar erg hard schiet het natuurlijk niet op met één tripje per jaar. Misschien kan ik beginnen met één boek per staat? De site mic.com heeft bij iedere staat een boek gezocht dat zich ter plaatste afspeelt. Daar vermaak ik me voorlopig wel even mee.

Boeken voor wanneer je baalt van je werk
We hebben allemaal wel eens een baaldag op werk, toch? Zo’n dag dat je denkt ‘Had ik maar een vak geleerd’. FlavorWire tipt 25 boeken die perfect zijn voor als je zo’n bui hebt. Juist om te laten zien dat je het echt zo slecht niet hebt of om te laten weten dat je de enige niet bent. Ik zou daar graag nog Het Bureau van J.J. Voskuil aan toe voegen.

Vergeet het maar
Droom je ervan door te breken met je roman? Je bent niet de enige. Uitgeverijen krijgen bakken vol manuscripten toegestuurd die terecht komen op de zogeheten slush-pile. De kans dat je daar uitgepikt wordt en daadwerkelijk gepubliceerd wordt is miniscuul. Schrijfster Rianne Meijer vertelt in Nieuwe Revu hoe het haar verging en adviseert aspirant-schrijvers om hun droom vooral te vergeten. Je leest het artikel in Nieuwe Revu voor € 0,49 via Blende.

Quiz!
Quiz resultatenMental Floss heeft vaker grappige quizzen. Deze keer moet je ontbrekende woorden uit boektitels aanvullen. Ik wist er 36 van de 42. Hoe ver kom jij? Doe de quiz!

5 gedachten over “Ondertussen”

  1. Oei, ik maakte de quiz niet best… Ik had er maar 15 goed. Ik geef toe: ik heb weinig kennis van de wereldliteratuur.
    Dat FB-verhaal is inderdaad zo tof!

  2. Wat een ontzettend leuke blogpost!
    Soms is het best bizar hoeveel invloed Facebook heeft, maar gelukkig heeft die jongen weer wat te lezen dan folders 😉

  3. oei, ik lees me suf maar had maar 50% goed, ik had niet op de tijd gelet, misschien dat ik tot 60 zou komen als ik meer tijd had…hoop ik!
    zou wel eens een Nederlandse versie willen doen, ideetje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.