MirandaLeest in 2016

De eerste week van het nieuwe jaar is al om, even de plannen voor het komende jaar delen kan dus nog wel.

Doelen? Geen doelen
Vorig jaar heb ik, zonder leesdoel te stellen, 106 boeken gelezen. Dus daarom ook dit jaar geen leesdoel meer. Of, toch een klein beetje. Ik heb in GoodReads mijn leesdoel namelijk gezet op 80 boeken. Ik wil dus eigenlijk minder boeken lezen dit jaar. Omdat ik vooral wat meer wil genieten van boeken lezen, misschien eens een boek herlezen, of een boek even goed laten bezinken. Het gaat tenslotte om kwaliteit en niet om kwantiteit. Bovendien kan het ook geen kwaad om wat meer tijd over te hebben voor andere dingen (zolang ik nog geen leessabbatical kan nemen). Maar evengoed kan het natuurlijk nog best zijn dat ik weer gewoon om 100 boeken uitkom aan het eind van het jaar. We gaan het zien.

Bookish problems

Begin 2015 nam ik me voor om te gaan werken met een echte blogplanning, maar eigenlijk is dat nooit zo heel erg van de grond gekomen en is het me zonder blogplanning ook prima vergaan. Voor mezelf heb ik in ieder geval altijd wel goed overzicht van wat er aan zit te komen en weet inmiddels dat sommige periodes wat drukker zijn dan anderen. En dat er dus de ene maand meer blogjes verschijnen dan de andere maand. Ik streef er wel naar minstens een keer per week een nieuw bericht te plaatsen (deze week dus net gelukt ;-)), maar als het een keertje niet uitkomt dan maak ik me daar verder ook niet druk om. Jullie zien de berichtjes dus vanzelf wel verschijnen.

Sowieso blijf ik doorgaan met een aantal vaste rubrieken, zoals mijn maandelijkse overzicht van boeken die ik de afgelopen maand las. Ook blijf ik interessante artikelen op internet voor jullie verzamelen en blijf ik verslag doen van evenementen die ik bezoek. Zo ga ik op 11 januari naar De voorjaarscollectie 2016 van Uitgeverij De Harmonie in De Kleine Komedie en eind januari bezoek ik het Boekenfestijn in Rotterdam. Natuurlijk lezen jullie daar later op MirandaLeest over. En vanzelfsprekend blijf ik recensies publiceren. In de loop van deze maand mag je in ieder geval recensies van Eland van Lykele Muus en van Ik zag Menno van Sandra Bernart verwachten. En dan vier ik op 19 januari ook nog dat MirandaLeest twee jaar bestaat. Genoeg om naar uit te kijken dus!

2016 Jaar van het boekJaar van het Boek
2016 is bovendien uitgeroepen tot Jaar van het boek. Er zullen dus extra veel evenementen worden georganiseerd waar boeken centraal staan. Dus dat moet wel een ontzettend fijn jaar worden.

Wat zijn jullie (lees- of blog-)plannen voor het komende jaar?

2 gedachten over “MirandaLeest in 2016”

  1. Minstens één boek per week, maar gewoon zoveel lezen als ik kan. Soms lees je meer dan je had gedacht en soms wat te weinig, maar als je er maar geniet toch? Veel plezier met Boekenjaar 2016 😉

  2. Ik doe dit jaar mee met de Verbeelding Book Challenge en probeer (tegelijk) meer boeken uit mijn eigen kast te lezen.
    Het lijkt mij wel een goed idee om wat minder boeken te willen lezen maar meer aandacht te hebben voor wat je leest of gelezen hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.