|

Mijn strijd – Karl Ove Knausgård

Vorig jaar heb ik enorm genoten van de eerste vier delen van “Mijn strijd” van Karl Ove Knausgård. Het is nog even wachten op de laatste twee delen, in Noorwegen verschenen deze al in 2011.

In de tussentijd is de documentaire “De strijd van Knausgård” die Het uur van de Wolf onlangs uitzond zeer de moeite van het bekijken waard. Qua sfeer sluit het helemaal aan bij de sfeer in de boeken. Waarom de serie “Mijn strijd” heet wordt ook gelijk duidelijk, het hele proces is Knausgård niet in de koude kleren gaan zitten.

Ook apart is het feit dat een aantal van de hoofdpersonen uit het boek (Knausgård zelf natuurlijk, maar ook zijn vrouw, broer en moeder) in de documentaire voorkomen. Tijdens het lezen maak je je altijd een voorstelling van hoe de personages er uit zouden zien. Als een boek uiteindelijk verfilmd wordt kun je in ieder geval de filmmakers nog de schuld geven als het niet aansluit bij jouw beeld. In dit geval zijn het bestaande mensen. En is het alleen de auteur aan te rekenen als ze niet aansluiten bij het beeld dat je je hebt gevormd tijdens het lezen.

Je kunt de documentaire de strijd van Knausgård nog tot 16 februari 2014 terugkijken via uitzending gemist. Als je hebt genoten van de boeken dan is het zeker een aanrader.

De tot nu toe verschenen delen
[bol_product_links block_id=”bol_52f5214356f78_selected-products” products=”9200000008629192,9200000002212518,9200000009985268,9200000011243768″ name=”blog” sub_id=”knausgard” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Follow my blog with Bloglovin

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.