Meet my shelfie

Woordenboekuitgever Van Dale verkoos het woord ‘selfie’ tot woord van het jaar 2013.

selfie: fotografisch zelfportret, vaak gemaakt met de camera op armlengte en gepubliceerd op een sociaalnetwerksite

Shelfie MirandaLeest woonkamer

Shelfie woonkamer

Er zijn inmiddels verschillende varianten op de selfie, mijn favoriet is toch wel de ‘shelfie’, een foto van je boekenkast. Het eerste wat ik doe als ik voor het eerst bij iemand thuiskom is even in de boekenkast gluren. En ook als ik een wandelingetje maak mag ik graag even bij vreemden naar binnen gluren om te kijken of ze een beetje een behoorlijke boekenkast hebben staan.

Zelf heb ik meerdere boekenkasten. Een witte boekenkast, inclusief bibliotheektrap, in mijn woonkamer. Deze bevat mijn favoriete boeken en recent gelezen boeken. Zoals je kunt zien kan deze kast wel weer even een opruimbeurt gebruiken, want de meest recente aankopen kunnen er niet eens meer bij. Hoog tijd om dat stapeltje dvd’s boven ergens anders op te bergen, om weer wat extra ruimte voor boeken te creeëren.

Shelfie MirandaLeest studeerkamer

Shelfie studeerkamer

Verder heb ik in mijn werk/studeerkamer nog drie boekenkasten staan. Model Billy van Ikea (maar dan van Leen Bakker). Hier staan de wat oudere boeken, boeken die ik niet perse in mijn woonkamer hoef te hebben en natuurlijk mijn collectie Suske en Wiske albums 🙂

Verder zwerven er natuurlijk nog overal stapeltjes ongelezen boeken rond. Die op enig moment ook nog in een van deze boekenkasten terecht zullen komen.

Heb je ook een foto van je shelfie? Laat een linkje achter, zoals gezegd gluur ik graag bij mensen in de boekenkast.

2 gedachten over “Meet my shelfie”

  1. Ha dat “gluren” doe ik ook graag en als ik voor de eerste keer bij iemand in huis kom mag ik ook graag in de boekenkast rondneuzen, vaak zeggen de boeken toch wel iets over de bewoner 😉

    Je witte boekenkast met trap: wow, mooi!

    Ik heb een jaar of 10 terug bijna al mijn boeken verkocht en sindsdien leende ik vnl. boeken van de bibliotheek en van vrienden, dus ik kan weinig aan je laten zien. Op dit moment staat alleen mijn Boudewijn Buch verzameling in de kast (1 plank) en de meer recent gekochte boeken (1 plank). Ik spaar rustig verder nu 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.