Maandelijkse update november

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in november allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?

Boatload of books - Natalie Andrewson

Boatload of book© Natalie Andrewson

Las toch nog zowaar 8 boeken deze maand. Ik ging lekker door mijn verzameling van Elly’s Choice en las Hemelen van Marion Pauw en Zwaar Verliefd van Chantal van Gastel. Die eerste vond ik erg tegenvallen vergeleken met haar eerdere boeken. Het tweede boek was genieten, ik ontdek eigenlijk nu pas wat een fijne chicklit-schrijvers Nederland eigenlijk heeft. Niet dat ik heel veel chicklit lees, maar zo nu en dan is het wel lekker.

Ik las ook nog IV van Arjen Lubach, erg goed (zie ook volgende vraag). Verder genoot ik van Een beestachtig verbond en Fataal Verlangen van Liz Brouwer. Een aanrader voor wie van goede literaire detectives houdt. Ik las nog twee boeken “in opdracht” voor leesrapporten van een uitgever, dus wellicht liggen die binnenkort ook in het Nederlands in de winkel. En tot slot racete ik door Donderweg van Jaap Boots, heerlijke muziekverhalen. Recensie hiervan volgt komende week.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
IV van Arjen Lubach. Het boek zit slim in elkaar, is enorm meeslepend en leest als een trein. Ben nu alleen wel erg benieuwd naar het alternatieve einde (of misschien was wat ik las het alternatieve einde, in dat geval ben ik benieuwd naar het reguliere einde). Eerder dit jaar las ik al Bastaardsuiker van Lubach, ook al zo’n prachtig boek. Dus laten we hopen dat Lubach straks, als zijn programma Zondag met Lubach (aanrader trouwens, wordt met de week beter) erop zit, snel weer aan het schrijven slaat. Kan ik in de tussentijd nog mooi zijn andere twee boeken lezen.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Geen! Vorige maand ging ik even in de fout en schafte toch een boek aan, ondanks mijn koopstop tot eind van het jaar. Maar deze maand kocht ik geen enkel boek. Applaus voor mezelf!

Biografieen VolkskrantToch had ik nog wel nieuw leesvoer natuurlijk, het moet wel leuk blijven toch? Regelmatig vallen er nog recensie-exemplaren in de bus en door mijn Elly’s Choice abonnement mag ik ook nog iedere maand 10 nieuwe e-boeken downloaden. En dan had De Volkskrant nog een zeer sterk staaltje klantbehoud. Mijn (zaterdag)abonnement liep bijna af, en omdat ik zo’n trouwe klant ben (lees: ik heb ongeveer 1,5 jaar een abonnement) mochten zij mij een geweldig aanbod doen. En wat kreeg ik dan als klap op de vuurpijl ook nog eens cadeau? Een set van acht (!) biografieën. Je begrijpt dat ik daar geen nee tegen kon zeggen.

Enige nadeel is dus dat die nog te lezen stapel nog niet echt veel kleiner wordt.

Aantal blogs deze maand?
Eind van de maand liep het tempo iets terug vanwege drukte op werk, dus iets minder tijd/puf om te bloggen. Maar toch nog wel 7 blogjes deze maand. Gelukkig aan het begin van de maand genoeg inspiratie vanwege Crossing Border, ik schreef een vooruitblik en verslag van van het festival.

Verder verschenen er recensies. Allereerst van Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler,  met stip mijn favoriete boek van het jaar. Dat kwam bij mij echt binnen. Daarna volgde Bowie van Wendy Leigh, een biografie die je niet al te serieus moet nemen, maar wel tamelijk hilarisch is af en toe vanwege de schaamteloze beschrijvingen over het seksleven van David Bowie. En november sloot ik af met een recensie van twee boeken uit de Suze Van Baarle-reeks van Liz Brouwer, die zeker aanraders zijn als je houdt van spannende boeken.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Op mijn e-reader ben ik net begonnen in De schok van de val van Nathan Filer. Tot nu toe ben ik fan, het doet met erg denken aan The Curious Incident of the Dog in the Night Time van Mark Haddon, dat vond ik ook al zo’n fantastisch boek.

Voor een komende recensie ben ik bezig in De uitvinders van Walter Isaacson. Over de mannen en vrouwen achter de digitale revolutie. Erg fascinerend, zeker omdat ik zelf werkzaam ben in de internetwereld, dus extra leuk om eens te lezen hoe het allemaal zo ver is gekomen. Zonder deze mannen en vrouwen had mijn leven (en dat van velen) er heel anders uitgezien.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?
Zeker! December is natuurlijk een feestmaand bij uitstek, dus er komt weer een winactie aan. Bovendien ga ik voor het eerst meedoen aan een blogtournee voor het nieuwe boek van Chantal van Gastel, Ik wist het. Daar heb ik erg veel zin in. Ik broed ook nog op een spectaculair jaaroverzicht. Verder natuurlijk ook  weer de nodige recensies. Nu alleen nog ergens een hele grote bak tijd zien te vinden en dan komt het zeker goed 🙂

Verder nog iets?
Boekbloggersborrel in LeidenBegin deze maand was de eerste heuse BoekBloggersBorrel! Met een aantal leden van de Facebook groep voor Boekbloggers kwamen we in Leiden bijeen om te kletsen over boeken en bloggen en alles wat verder maar ter sprake kwam. En binnen de kortste keren was het reuzegezellig. Bedankt Bianca, Anja, Shyama, Tessa en Inge voor de enorm plezierige en inspirerende middag. De volgende borrel staat alweer op de planning en ik ga mijn best doen om er weer bij te zijn.

6 reacties

Geef een antwoord

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.