Maandelijkse update mei

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in mei allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?

Mei 2014 op MirandaLeest
Gelezen in mei 2014: Oranje is het nieuwe zwart – Piper Kerman | A Room Swept White – Sophie Hannah | The Luminaries – Eleanor Catton| De ontluistering van Amerika – George Packer | Glippers en ballen – Ruud Spruit* | Veroordeeld – Karin Slaughter | De schelmenjaren van Martin Bril – Astrid Theunisse | Made in America – Bill Bryson* | The Burial – Courtney Collins* | Show Your Work – Austin Kleon | The Orphan Choir – Sophie Hannah | Een veiliger oord – Hilary Mantel | Kieft – Michel van Egmond
*Niet op de foto want al terug naar bieb of gelezen als luisterboek

In mei las ik 13 boeken uit. Best verrassend vond ik zelf, want ik had helemaal niet het idee dat ik een lekkere leesflow zat en er waren ook een paar boeken waar ik lastig doorheen kwam (en bovenop deze 13 boeken nog 2 boeken waarin ik ben gestopt). Helemaal niet slecht dus. Wat betreft mijn persoonlijke Goodreads uitdaging, het lezen van 100 boeken in 2014, loop ik voor op schema. Wel moet ik de komende tijd nog wat boeken van eigen bodem gaan lezen, anders haal ik mijn uitdaging voor Ik Lees Nederlands van 35 boeken voor het eind van het jaar niet.

Ik las een aantal recensie-exemplaren, zoals Oranje is het nieuwe zwart van Piper Kerman en De ontluistering van Amerika van George Packer. Via bol.com kreeg ik een leesexemplaar van het nieuwe boek van Karin Slaughter, Veroordeeld. Daar was ik enorm blij mee en ik las het boek binnen een dag uit. Sowieso hou ik van de boeken van Karin Slaughter, als je het boek dan net voor verschijning al mag lezen is dat natuurlijk wel extra fijn.

Verder genoot ik enorm van A Room Swept White van Sophie Hannah en The Luminaries van Eleanor Catton. Die laatste was ook gelijk wel het dikste boek dat ik tot nu toe las (dit jaar in elk geval), ruim 800 pagina’s, maar echt de moeite waard. Een ander boek van Sophie Hannah, The Orphan Choir viel dan juist weer wat tegen. Omdat ik de boeken van Hannah graag lees had ik deze eigenlijk blind meegenomen uit de bibliotheek. Ha, fijn, een boek van Sophie Hannah dat ik nog niet had gelezen. Het bleek echter een heel ander genre te zijn dan ik van haar gewend ben (verhalen over geesten), niet echt mijn ding. Normaal ook niet helemaal (of eigenlijk helemaal niet) mijn ding, zijn boeken over voetbal, of voetballers. Toch genoot ik erg van Kieft van Michel van Egmond. een recensie hiervan volgt nog.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Show Your Work van Austin Kleon gaf me weer veel inspiratie. Het meest indrukwekkende boek was toch wel The Luminaries van Eleanor Catton. Niet alleen qua omvang, maar het verhaal zit zo genieus in elkaar, echt enorm knap.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Geen! Wat?! Ja, echt. Ik nam me eind vorige maand voor om in mei geen nieuwe boeken te kopen, omdat ik nog zo’n enorme stapel heb liggen en ik de afgelopen maanden al aardig wat boeken heb gekocht. En dat is dus gelukt. Nou moet ik wel eerlijk toegeven dat ik ook geen boekhandel in ben geweest (dus geen verleiding). Bovendien ontving ik nog wel een aantal recensie-exemplaren en haalde ik nog wat boeken uit de bibliotheek. Ook kreeg ik van een lieve vriendin het boek Kieft van Michel van Egmond toegestuurd. Dus helemaal zonder nieuw leesvoer zat ik niet.

Aantal blogs deze maand?
Vijf stuks. Met name recensies en een artikel over De week van het luisterboek. Hoewel ik graag meer zou bloggen komt het er gewoon niet vaker van merk ik. Er moet natuurlijk ook genoeg tijd over blijven om te lezen.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Ik ben bezig in Moedermelk van Edward St. Aubyn. Deze auteur werd een aantal keer aangeraden op (ik geloof) FlavorWire. Omdat ze daar vaak goede boeksuggesties hebben was ik nieuwsgierig geworden. Heb dus uit de bieb twee van zijn boeken meegenomen (Nederlandse vertalingen). Maar ik ben er nog niet helemaal uit of ik het wat vindt.

Daarom ben ik ook maar begonnen met Blue Highways van William Least Heat-Moon, dat kocht ik vorig jaar in Denver tijdens mijn vakantie. Het gaat over een man die in zijn eentje een roadtrip door de Verenigde Staten maakt, niet langs de grote bekende wegen, maar juist de kleine plaatsjes. Hoewel ik me in het begin een beetje ergerde aan het bloemrijke taalgebruik van de auteur zijn de gesprekken die hij voert met de inwoners echt fantastisch. Geeft een boeiend beeld van het echte Amerika.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?
Op 14 juni vindt het evenement voor boekbloggers plaats bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. Daar verheug ik me enorm op. We krijgen onder andere een workshop recensies schrijven, informatie over de boeken die in het najaar verschijnen en we gaan het boek Tijgers in de nacht van Fiona McFarlane bespreken. Ik verheug me er enorm op en vind het ook leuk (en een beetje spannend) om veel andere boekbloggers te ontmoeten. Natuurlijk zal ik ook op mijn blog verslag doen van het evenement.

Verder nog iets?
Lekker lezen op mijn terrasIk genoot afgelopen maand vooral erg van het lekkere weer en zat regelmatig met een boek op mijn terras. Hopelijk kan ik dat komende zomer nog zeer regelmatig doen.

Op de valreep van de maand werd ik door collega-blogger Leesdame genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award. Erg leuk natuurlijk. Ik kom daar binnenkort in een blogje nog even op terug.

5 gedachten over “Maandelijkse update mei”

  1. Wow wat heb jij veel gelezen en goed dat jij je “book no buy” ook hebt volgehouden, het scheelt inderdaad dat je recensie boeken krijgt toegestuurd en naar de bieb kan, daardoor vond ik het ook makkelijker om vol te houden.

    Ik kende FlavorWire nog niet, ik ga er even rondneuzen.

  2. Ik ken al deze boeken eigenlijk niet (hehe, oeps!) Leuk dat je naar het boekbloggers evenement gaat! Dit is helaas totaal aan mij voorbij gegaan en toen ik het eindelijk wist, kon je je niet meer inschrijven geloof ik :c

    1. Leuk toch juist, om wat nieuwe titels te ontdekken.

      Ik geloof dat er ruim 75 bloggers gaan, dus wellicht dat inschrijven daarom niet meer mogelijk is. Wellicht organiseren ze nog wel een keer een evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.