Maandelijkse update juli

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in juli allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?
Gelezen in juli
Veel bibliotheekboeken deze maand, Duisternis van Gillian Flynn (superspannend), Ripper van Isabel Allende (goed boek), Kom naar huis van Julie Kibler (prachtig) en Ruim water van A.L. Snijders (soms wel aardig, maar niet helemaal mijn kopje thee). Ook niet helemaal mijn kopje thee was Treindromen van Denis Johnson (ik vergat het boek zelfs op de foto te zetten), had al regelmatig positieve recensies gelezen over deze schrijver, dus was nieuwsgierig geworden. Maar ik kon er geen touw aan vast knopen.

Gelukkig waren er ook nog genoeg fijne boeken. Zoals Het huis aan de gouden bocht van Jessie Burton, een fijne historische roman met een vleugje spanning, lees ook mijn recensie over het boek. Ik genoot ook van Waar is Bernadette van Maria Semple. En hoewel ik, terwijl ik dit schrijf, nog bezig ben in Vraag niet waarom van Simone van der Vlugt weet ik al vrijwel zeker dat ik die vandaag nog wel uitlees. Dus ik tel hem gewoon mee bij de gelezen boeken in juli 🙂 Deze laatste twee boeken wilde ik eigenlijk bewaren voor mijn vakantie in september. Maar afgelopen week had ik ook een weekje vrij, dus besloot ze nu vast te lezen. Ik vermoed zo maar dat ik voor september nog wel wat andere fijne boeken aan mijn vakantieleeslijstje kan toevoegen ;-).

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Kom naar huis van Julie Kibler vond ik prachtig. Erg ontroerend. Als je hebt genoten van The Help (Een keukenmeidenroman) van Kathryn Stockett dan kan ik dit boek zeker aanraden. Ook las ik deze maand met heel veel plezier Duisternis van Gillian Flynn, superspannend en een tikje luguber.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Aankopen juli 2014
Op de valreep kocht ik nog twee boeken. De nieuwe Simone van der Vlugt, Vraag niet waarom. En een heerlijke chicklit, What a girl wants van Lindsey Kelk. Eigenlijk lees ik nauwelijks nog chicklits, maar voor die van Lindsey Kelk maak ik een uitzondering. Zij schrijft met enorm veel humor, haar eerdere boeken kan ik ook zeker aanraden.

Dankzij Jenny van Jenny’s bookcase (die een recensie schreef over de film The Fault in Our Stars) werd ik gewezen op een goede actie van het KWF (mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Lemniscaat). Als je nu 25 euro doneert, dan ontvang je het boek Een weeffout in onze sterren van John Green. Ik heb het boek een tijdje terug al gelezen (toen geleend uit de bieb) maar was er erg van onder de indruk, dus een mooie gelegenheid om het alsnog aan te schaffen en gelijk het goede doel te steunen. Een win-win situatie dus. Ook doneren? Op de site van KWF Kankerbestrijding vind je alle informatie over de actie.

Aantal blogs deze maand?
Zes blogs deze maand (deze niet meegerekend). Recensies, een aantal blogs met interessante artikelen die ik tegenkwam op internet, maar mijn meest populaire blog was toch wel mijn plogverslag over het festival De wereld draait buiten. Was ook een erg leuke manier om het festival te verslaan. Maar ook mijn recensie van Lekker Nederlands van Colleen Geske (Stuff Dutch People like) deed het ontzettend goed. Een combinatie van deze twee blogs zorgde er ook voor dat ik die week een recordaantal bezoekers op mijn blog mocht verwelkomen.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Voor de Club van Echte Lezers ben ik momenteel bezig in Gouden jaren van Annegreet van Bergen. Ontzettend fascinerend boek over hoe het leven na de oorlogsjaren in razendsnel tempo is veranderd. Het boek verschijnt in september, na verschijning zal ik ook een recensie plaatsen op mijn blog.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?
Helaas is het Spektakel op Tafel van Margriet, dat op 2 en 3 augustus zou plaatsvinden afgelast. Jammer, want ik had me er op verheugd. Als alternatief ga ik nu met vriendinnen een literaire wandeling doen in Noordwijk.

Sandra van Sandra schrijft en leest organiseert in augustus de maand van de Klassieke Literatuur. Inmiddels hebben zich heel wat mensen aangemeld om mee te doen. Ze (her)lezen allemaal een klassieker. Ik doe ook mee en heb in ieder geval Northanger Abbey van Jane Austen uitgekozen om te lezen. Ook meedoen of meer lezen over deze actie? Kijk op Sandra’s blog. Volgende week zal ik ook nog een blogbericht schrijven die in het teken staat van klassieke literatuur.

Verder nog iets?
Op de blog van Stuff Dutch People Like staat een quote uit mijn recensie van Lekker Nederlands. Wat een eer.

100 Happy Days
Het heeft weinig met mijn blog te maken (hoewel ik ook heel vaak blij werd van boeken), maar in juli rondde ik mijn #100happydays uitdaging af. Honderd dagen achter elkaar postte ik een foto op Instagram van iets waar ik blij van werd of dankbaar voor was. Erg leuk om te doen en een mooie manier om eens stil te staan bij de kleine geluksmomentjes van alle dag. Meer weten? Kijk dan op 100happydays.com

Benieuwd geworden naar een van bovenstaande boeken? Ze zijn direct te bestellen op bol.com. Bestel je via onderstaande links? Dan krijg ik een kleine vergoeding.
[bol_product_links block_id=”bol_53da1b48f264a_selected-products” products=”9200000025901363,9200000022055230,9200000005478706,9200000016499711,9200000011255067,9200000000037947,9200000005804747,9200000025901168,9200000007707033,9200000026145522,1001004001039641″ name=”blog” sub_id=”juliupdate” link_color=”F3A703″ subtitle_color=”333333″ pricetype_color=”333333″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”05BFB0″ background_color=”FFFFFF” border_color=”AAAAAA” width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

4 gedachten over “Maandelijkse update juli”

  1. Jaaaa hier verheugde ik mij weer op Miranda! Leuk dat je mij trouwens noemt in je overzicht 😀
    Jemig wat heb jij veel gelezen? Kom ik aan met mijn 3 boeken (nou ja 4, gistermiddag las ik Eline Vere uit en daar had ik niet op gerekend haha).

    Ik schrijft Kom naar huis van Julie Kibler gelijk op mijn lijstje, ik vond De Keukenmeidenroman een zeer mooi boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.