Maandelijkse update: april

Het eind van de maand is een mooie tijd om even terug te blikken. Wat gebeurde er in april allemaal op MirandaLeest.nl

Wat las ik deze maand?
Ik las 7 boeken uit deze maand, helemaal niet slecht, want ik had het idee dat ik helemaal niet zo veel had gelezen. Over Op de kaart van Simon Garfield en De vriend van de koning van Rose Tremain schreef ik een recensie. Het laatste boek dat ik deze maand uitlas, The Moon Field van Judith Allnatt las ik opdracht voor een leesrapport voor een uitgeverij.

Favoriete boek van de afgelopen maand?
Ik was enorm verrast door Dienstreizen van een thuisblijver van Maarten ’t Hart. ’t Hart blijkt te beschikken over een groot gevoel voor humor dat ik op een of andere manier niet direct bij hem had verwacht. Ik heb het boek dan ook met enorm veel plezier gelezen. The Luminaries van Eleanor Catton is ook heel fijn, gelukkig heb ik nog zo’n 500 pagina’s voor de boeg.

Welke boeken kocht ik deze maand?
Mijn aankopen van aprilTijdens een dagje winkelen in Den Haag met mijn moeder dook ik even snel de American Book Center in. Omdat ik enorm fan ben van het Steal Like an Artist van Austin Kleon was ik ook erg nieuwsgierig naar zijn nieuwe boekje Show Your Work, dus dat kocht ik.

Ik bestelde ook nog drie boeken bij Bol.com. Onder andere de nieuwe Nicci French, Donderdagskinderen. Ik lees hun boeken al jaren en altijd zijn ze weer binnen een mum van tijd uit, deze was geen uitzondering. Verder bestelde ik Handlettering Ledger van Mary Kate McDevitt, een praktische gids voor het leren van tekenen van letters. Heel benieuwd, ik ga er binnenkort mee aan de slag. Ook The Luminaries van Eleanor Catton bestelde ik, een enorme pil (ruim 800 pagina’s), waar ik al een tijdje in bezig ben. Het is een boek waar je echt even de tijd voor moet nemen, want het is een ingewikkeld verhaal met heel veel personages en verhaallijnen die allemaal in elkaar terug grijpen. Maar zeer zeker de moeite waard.

Zo kom je nooit bij de American Book Center en zo twee keer in een week tijd. Deze keer was ik echter bij de vestiging in Amsterdam, waar ik even wat tijd te verpozen had voordat ik naar het theater ging. Wat een prachtige winkel, een hele andere sfeer dan de winkel in Den Haag. Ik wist de schade te beperken tot slechts 2 boeken, A Room Swept White van Sophie Hannah en Just My Type van Simon Garfield. Van die eerste las ik al een aantal boeken en ik vond ze allemaal heel fijn, deze titel kende ik niet of had ik tot nu toe over het hoofd gezien. En eerder deze maand las ik van Garfield Op de Kaart uit, een erg interessant en vermakelijk boek, ik had al gezien dat hij ook een boek over typografie had geschreven en aangezien ik dat een zeer interessant onderwerp vind mocht ook dit boek mee.

Martin Bril avond in Paradiso

Het laatste boek dat ik deze maand kocht was De schelmenjaren van Martin Bril door Astrid Theunissen. Ik kocht het boek tijdens de Martin Bril avond in Paradiso, waar de prachtige documentaire van Coen Verbraak, Enfin, werd vertoond. Prachtige avond. En mocht je de documentaire op tv gemist hebben, hij is via Uitzending Gemist nog steeds te bekijken.

Sinds ik met bloggen begon, begin dit jaar, ben ik wel een beetje doorgeslagen met het aanschaffen van boeken. Niet dat er veel voor nodig is om me over de streep te trekken als het om boeken aanschaffen gaat, maar onder het mom van “het is voor mijn blog” heb ik de laatste tijd wel iets meer boeken aangeschaft dan gemiddeld. Daarom ga ik in mei geen nieuwe boeken aanschaffen. Ik heb nog genoeg boeken liggen die ik echt graag wil lezen, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen, dus die stapel ga ik eerst maar eens proberen te laten slinken.

Aantal blogs deze maand?
Een rustige maand, zes blogberichten deze maand. Ik begon de maand direct goed met een bericht over de DIY special van Flow, mijn tweet hierover werd door Flow Magazine geretweet en dat kon ik direct merken aan de bezoeken. Enorm leuk en hopelijk zijn er wat mensen blijven plakken op mijn blog. Welkom!

Ook blogde ik over mijn bezoek aan de Martin Bril avond in Paradiso. Daar werd niet alleen de documentaire Enfin vertoond, maar de avond werd ook opgeluisterd door optredens van Eric Vloeimans, Huub van de Lubbe, Bart Chabot, Henk Spaan, Ronald Giphart en vele anderen.

Wat ben ik nu aan het lezen?
Voor het slapen gaan luister ik regelmatig naar Made in America van Bill Bryson. Ik las de printversie van het boek een tijd terug al, maar Bill Bryson is een van de weinige auteurs die ik blijf herlezen. Zeker in luisterversie een enorm genot (ook al wordt dit boek niet door de auteur zelf voorgelezen).

Zoals gezegd ben ik ook The Lumanaries van Eleanor Catton aan het lezen. Een geweldig boek, maar je moet er echt even de tijd voor nemen en iedere keer opnieuw in het verhaal duiken. Dus ik lees er alleen in als ik echt alle tijd heb, het schiet daardoor nog niet heel hard op, maar erg is dat eigenlijk niet, want het is een heel fijn boek, dus daar geniet ik graag op mijn gemak van.

En verder ben ik net begonnen in Oranje is het nieuwe zwart van Piper Kerman. De serie Orange is the New Black keek ik al eerder op Netflix en vond ik echt een van de leukste series van de laatste tijd. Daarom was ik ook erg blij met het recensie-exemplaar dat ik mocht ontvangen van uitgeverij Artemis. De recensie volgt binnenkort.

Staat er volgende maand nog iets leuks op het programma?
Van 19 tot en met 25 mei is het de Week van het Luisterboek. Bij aanschaf van minstens € 9,95 aan luisterboeken krijg je het Luistergeschenk cadeau. Dat is dit jaar geschreven en ingesproken door Renate Dorrestein. Helaas mag ik van mezelf geen boeken kopen in mei 😉 maar wellicht dat ik een uitzondering maak voor de Week van het Luisterboek als ik een luisterboek tegenkom waar ik echt heel nieuwsgierig naar ben.

Verder nog iets?
Kobo Glo e-readerIk kocht een e-reader, de Kobo glo. Tot nu toe heb ik er twee boeken op gelezen en over de leeskwaliteit ben ik enorm tevreden. Vooral in het zonnetje lezen is een verademing, tot nu toe las ik e-boeken op mijn iPad en dat is echt niet te doen als de zon schijnt. Wel moest ik even wennen aan het nogal plastic uiterlijk en het zwart/wit scherm, als je een iPad gewend bent, oogt het wat oubollig. Binnenkort zal ik nog een blog wijden aan mijn ervaring met deze e-reader.

En Vrijheid van Hilary Mantel won ik via MustReads.nl
Net als vorige maand viel ik weer een paar keer in de prijzen. Bij de Amerikaanse uitgeverij Chronicle Books won ik een Grumpy Cat pakket met een boek en een doosje ansichtkaarten. En via MustReads.nl won ik het boek Vrijheid van Hilary Mantel. Heel erg blij mee.

Hoe was jullie leesmaand? En hebben jullie nog leuke dingen op het programma staan voor mei?

3 gedachten over “Maandelijkse update: april”

 1. Wat een heerlijk artikel Miranda! Ik vind het leuk om jouw maandelijkse updates te lezen, wat lees je op dit moment, wat vond je leuk en wat heb je gekocht.

  Ik ben best nieuwsgierig naar The Lumanaries van Eleanor Catton, ik begrijp dat je het in het Engels leest? Is dit te doen (ik las voorheen veel in het Engels maar de laatste 2 jaar zakte dit af, heb het ondertussen weer opgepakt)?

  Je Kobo Glo ♥♥♥ ik heb de Kobo Touch en ben er nog steeds erg blij mee maar de Glo heeft een leeslampje toch? Lijkt mij fijn!

  1. Bedankt, Sandra.
   The Luminariea lees ik idd in het Engels, qua taalgebruik prima te doen vind ik (maar ik lees redelijk veel Engels). Al die verschillende personages en verhaallijnen vind ik lastiger.

   Mijn kobo heeft een leeslampje, heel prettig en rustig voor je ogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.