LEGO voor volwassenen – mijn favoriete sets

LEGO alleen voor kinderen? Zeker niet. LEGO voor volwassenen is ook een ding. -Sinds een paar jaar maak ik regelmatig een set van LEGO. Eigenlijk geïnspireerd door Katinka Polderman, die een paar jaar geleden in Volkskrant Magazine vertelde over haar liefde voor LEGO. Het hielp natuurlijk ook wel dat daar een foto van de LEGO boekwinkel bij stond, die moest ik natuurlijk gelijk hebben.

Wat zo tof is aan LEGO voor volwassenen

Het zit veel ingenieuzer in elkaar dan je zou denken. Zeker bij de grotere sets. Zoals bijvoorbeeld bij de boekwinkel, je ziet de buitenkant, dat alleen is al te gek. Maar er is ook aandacht besteed aan de binnenkant, daar zitten ook hele tafereeltjes en vaak kleine grapjes in. Als je begint met bouwen vraag je je soms nog af hoe dit ooit moet gaan lijken op wat het moet worden. Maar geleidelijk aan zie je steeds meer wat het uiteindelijk moet worden.

Duidelijk instructie

Sowieso hou ik er erg van dat er zo’n duidelijk instructie bij zit. Je wordt echt stapje voor stapje door het hele bouwproces geleid en je weet gewoon dat je aan het einde iets moois gemaakt hebt. Het is ook een heerlijk meditatief werkje, want je hoeft alleen maar de stappen te volgen. Ik zet meestal een lekker muziekje of een podcast aan. En voor je het weet ben je uren verder.

Mijn collectie LEGO sets

De grote sets zijn best prijzig, maar ik vind het het geld wel echt waard, want het zit gewoon goed in elkaar. En het zorgt er bij mij ook voor dat ik alleen sets aanschaf die ik ook leuk vindt om in huis neer te zetten 😉 Natuurlijk kun je ook gaan voor los LEGO en zelf iets bouwen. Maar ik ben juist fan van de sets. Ik heb inmiddels een kleine collectie en die laat ik graag zien. Misschien krijg je ook wel zin om deze herfst aan de slag te gaan. Sowieso ook een heel leuk cadeau voor de feestdagen zo’n LEGO set.


LEGO Boekwinkel

Deze set was dus de eerste die ik kocht. Ik had toen al in geen jaren meer met LEGO gespeeld, maar vond het gelijk weer helemaal fantastisch. Het is een heerlijk zen werkje, en je ziet het met ieder stapje mooier worden. Zoals gezegd vind ik het dus gaaf dat ze ook van de binnenkant echt werk maken. In dit geval zit er bijvoorbeeld een slaapkamer binnenin, natuurlijk het boekwinkeltje zelf (inclusief kassa). Echt superleuk om te maken. Deze set heeft inmiddels een mooi plekje in mijn boekenkast gekregen.


LEGO Typemachine

Weer zo’n set die ik als boekenliefhebber niet kon weerstaan. Van tevoren kon ik me echt niet voorstellen hoe dit in elkaar zou moeten zitten. Je kunt er namelijk echt een papiertje indraaien en op de toetsen drukken, zoals bij een echte typemachine. Het enige wat het niet echt doet is de letters afdrukken op je papier. Het leek me misschien iets te technisch. Maar met behulp van het boekje met alle stappen was het eigenlijk heel makkelijk. Ik voelde me na het maken in ieder geval best heel technisch ineens, haha.


LEGO Seinfeld set

In de jaren negentig was Seinfeld een van mijn favoriete tv-series. En eigenlijk is het nog steeds een van mijn favoriete comedyseries. Alle afleveringen heb ik inmiddels opnieuw bekeken en ik ben zelf als een derde keer begonnen aan de hele reeks. Het verveelt me gewoon niet. Deze set is het appartement van Jerry, en natuurlijk zijn ook Elaine, Kramer en George van de partij. Zelfs de festivus-paal is inbegrepen.


LEGO Boshut

Het lijkt me heerlijk om ooit een leuk huisje in de duinen te hebben. Of een hutje in het bos. Voorlopig moet ik het even bij deze LEGO Boshut houden. Gelukkig is die ook geweldig. En weer zo leuk om te maken, met allerlei grappige extra’s, zoals een vogelhuisje, een kikker onder de trap en een spin in het dak. En hoe gezellig ziet dat kamertje met die platenspeler en gitaat er wel niet uit? Tot ik genoeg heb gespaard voor een eigen boshuisje moet ik even doen met deze mooie LEGO boshut. Ook fijn.

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Wat geweldig leuk.
    Lego heeft voor mij altijd een speciale plek omdat ik ten huwelijk ben gevraagd toen we op een oudjaarsavond zaten te legoën. 🙂
    Je hebt nog vele jaren legoplezier voor de boeg. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.