Kerstbookhaul – Jólabókaflóð editie

Al jaren lees ik over jólabókaflóð. Jola wat? Jólabókaflóð is de IJslandse traditie waarbij men elkaar op kerstavond een boek cadeau doet om vervolgens samen, onder het genot van een kop warme chocolademelk, de hele avond te lezen. Klinkt echt als mijn soort feestdag! Aangezien ik dit in mijn familie niet zo gauw zie gebeuren, organiseerde ik mijn eigen jólabókaflóð. Ik had nog een cadeaubon, dus die besloot ik te verzilveren. En aangezien ik dit jaar maar liefs twee weken kerstvakantie heb, liet ik het natuurlijk niet bij één nieuw boek.

Kinderen krijgen is optioneel – Marloes de Vries

Ik volg Marloes de Vries al een paar jaar op Instagram, en ken haar vooral als illustrator. Ben nog altijd dolblij met mijn mooie boekenwurm pin en de print Cozy die in mijn woonkamer hangt. Maar nu heeft zij het boek Kinderen krijgen is optioneel uitgebracht, over waarom niet alle vrouwen moeder willen worden. Want waarom moet je eigenlijk zo vaak uitleg geven als je er bewust voor kiest om geen kinderen te krijgen. Ben sowieso al fan van de opmaak, die knalroze kleur spat van de pagina’s af. En ben ook erg benieuwd naar het boek.

Wintering – Katherine May

Dit boek greep me vooral vanwege de cover, ben echt dol op die kleurencombi van blauw en oranje. Maar ook het thema spreekt me aan, al moet ik eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie dacht dat het letterlijk over het winterseizoen ging, haha. Maar het gaat meer over de figuurlijke winter, over de donkere periodes in het leven en hoe die, net als de seizoenen, komen en gaan en hoe je die periodes leert herkennen, begrijpen en zelfs koesteren.

The Christmas Wish – Lindsey Kelk

Na zo’n serieus onderwerp, ook tijd voor iets luchtigers. Vroeger las ik regelmatig chicklit (zoals het toen werd genoemd), de romcom onder de boeken. Hoewel ik dat genre nu nog maar zelden lees, is het soms wel even heerlijk. De boeken van Lindsey Kelk vallen ook zeker in dit genre, maar zijn ook altijd voorzien van een flinke dosis humor. In The Christmas Wish keert Gwen, na een break-up en gedoe op haar werk, voor de feestdagen terug naar haar familie. Daar is ook haar crush van vroeger. Nou ja, dan weet je het wel.

World Within a Song – Jeff Tweedy

Muzikant Jeff Tweedy (onder andere bekend van de band Wilco) schreef al een paar boeken. Vooral Let’s Go (So We Can Get Back) vond ik erg inspirerend. En ook dit nieuwe boek World Within a Song klinkt weer als een fijn boek, deels memoires en deels boek over de kracht van muziek. Heel veel zin om hierin te beginnen.

The Antiquarian Sticker Book – Imaginarium

Geen leesboek, maar een stickerboek. Ik was er vroeger altijd al dol op, op die kleine stickerboekjes. En nu eigenlijk nog steeds. Voor mijn art journal pagina’s gebruik ik al een ander mooie stickerboek van dezelfde uitgever, Bibliophilia. Dit boek Imaginarium staat ook weer vol met prachtige, unieke en bijzondere stickers. Bijna zonde om ze ook echt te gebruiken.

Cadeaubon kerstpakket

Er zijn ook nog een aantal boeken onderweg. In het kerstpakket van mijn werk zat, naast een mooie wokpan, ook een code om zelf een cadeau uit te zoeken. Nou heb ik toevallig geen nieuwe tas, sjaal, lamp of een ezelwandeling nodig (hoewel dat laatste wel grappig klinkt). Dus ik ben gewoon weer gegaan voor een cadeaubon van Boekenbladkado. Mijn keuze heb ik al gemaakt, maar de boeken moeten nog verzonden worden, dus ik ontvang ze vast binnenkort. Ik bestelde twee boeken:

De tawl – Philip Dröge

Zelf ben ik echt fan van Amerika als vakantieland. Ik ben er al meerdere keren geweest en bezocht inmiddels al 27 staten. Het land blijft me fascineren. En ook de Nederlandse invloeden in Amerika en op de taal vind ik altijd erg interessant. In De Tawl gaat schrijver Philip Dröge op zoek naar wat er nog over is van dat Nederlandse verleden. Ben erg benieuwd.

Gun iedere kabouter zijn eigen muts – Aaf Brandt Corstius

Al jaren lees ik graag de columns van Aaf Brandt Corstius. In Gun iedere kabouter zijn eigen muts laat Aaf zich inspireren door uitspraken die ze in het dagelijkse leven tegenkomt en die haar raken of aan het denken zetten. Ik ben ook altijd wel dol op dit soort wijsheden, dus dit lijkt me ook weer een heerlijk boek.

En alsof dat nog niet genoeg is, mochten mijn ouders nog een boek uitzoeken via de Postcodeloterij (of vriendenloterij). Nou zijn zij niet echt fanatieke lezers, dus er zat voor hen niets bij. Dus mocht ik een boek kiezen, yeah! Ik ben helaas alleen vergeten welk boek ik ook weer had uitgezocht. Haha. Best erg. Ik weet alleen nog dat het een nieuw deel was in een Scandinavische thrillerserie, waarvan ik de eerste delen met veel plezier had gelezen. Dus dat is altijd goed.

Je begrijpt, ik heb voorlopig weer even genoeg leesvoer in huis. Of toch in ieder geval voor de rest van dit jaar 😉

Een van deze boeken bestellen?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.