Gelukkig nieuwjaar!

Welkom 2016! Ik wens alle bezoekers van MirandaLeest een heel fijn nieuwjaar. Dat er maar veel mooie boeken gelezen mogen worden.

Ik begin dit jaar nog even met een kleine terugblik op 2015. Want wat was het een heerlijk leesjaar. Mijn hoogtepunten deelde ik vorige week al tijdens mijn “Het beste van 2015“. Vandaag nog een aantal statistiekjes.

2015 in cijfers
In totaal las ik in 2015 een totaal van 106 boeken (ruim 34.000 pagina’s!), waarvan 82 in het Nederlands en 24 in het Engels. Gemiddeld ongeveer 2 boeken per week. Heel netjes! Er verschenen op MirandaLeest 96 berichten, 32 daarvan waren recensies. November was met ruim 4.000 bezoekers de drukste maand van het jaar. De meeste bezoekers kwamen terecht op mijn homepage, en Gouden jaren van Annegreet van Bergen en Wij van David Nicholls waren de meest populaire recensies die bezocht werden. Ongeveer 80% van de bezoekers komt uit Nederland, ruim 6% uit België en ruim 4% uit de Verenigde Staten.

Onderstaand overzicht komt van GoodReads, echt heel tof. Klik op de afbeelding om het volledige overzicht, inclusief alle boeken die ik las in 2015, te bekijken.

MirandaLeest 2015 overzicht op GoodReads

Hoeveel boeken heb jij uiteindelijk gelezen vorig jaar. En wat waren jouw favorieten?

4 gedachten over “Gelukkig nieuwjaar!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.