Gelezen in november 2016

Afgelopen maand had ik een klein blogdipje. Even wat minder zin om uitgebreid te bloggen. Dat kan gebeuren en komt gelukkig altijd vanzelf weer goed. Lezen ging wel heel lekker, vooral begin van de maand las ik als ik een speer. Wat ik deze maand las deel ik vandaag met je.

Gelezen in november 2016 - MirandaLeest boekenblog

Buch – Nicole Buch
In afwachting van de biografie van broer Boudewijn zag ik deze liggen in de bibliotheek. En ik werd aangenaam verrast. Want ik was nou nooit echt zo’n liefhebber van Menno Buch, maar na het lezen van deze biografie (deels geschreven door zijn weduwe) leerde ik toch wel een hele andere kant van deze man kennen. Hij was vooral iemand met hele goede (en soms minder goede) commerciële initiatieven. Verrassend boeiend.

Judas – Astrid Holleeder
Het boek waar iedereen het begin deze maand over had. Ook ik kon niet achterblijven en las het e-boek. Fascinerend, en bijna te bizar om waar te zijn.

Joseph, de zwarte Mozart – Jan Jacobs Mulder
Gelezen voor een blogtour. Mooi en fascinerend verhaal, maar niet helemaal mijn smaak qua schrijfstijl.
Lees mijn volledige recensie van Jopeph, de zwarte Mozart van Jan Jacobs Mulder

Bob Dylan compleet: het verhaal van 492 songs – Philippe Margotin en Jean-Michel Guesdon
Een prachtig naslagwerk dat ik ter recensie ontving voor Lees Magazine van Bol, precies op de dag bekend werd dat Dylan de Nobelprijs voor de literatuur zou ontvangen. Mijn volledige recensie verschijnt volgende week. Maar dit is echt een schitterend werk dat niet mag ontbreken in de kast van elke Dylan-fan of muziekfanaat.

Gelezen in november 2016 - MirandaLeest boekenblog

Lieve – Ronald Giphart
Na het lezen van Harem verheugde ik me erg op deze nieuwe titel van Ronald Giphart. Ik vond het een ouderwetse Giphart. Las als een speer, maar ik vond ook dat Giphart zich er af en toe een beetje makkelijk vanaf maakte. Zeker een fijn boek, maar van Harem was ik meer onder de indruk.

Dit is vernederend – Jon Ronson
Zeer interessant boek over wat één foute tweet met je leven kan doen en hoe sociale media soms als digitale schandpaal dienen. Voor iedereen die veel tijd op sociale media doorbrengt een goede eye-opener om toch wat meer na te denken bij wat je allemaal deelt met de wereld en hoe je reageert op een ‘foute’ tweet. Het kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

Johnny Paycheck – Christophe Vekeman
Pfff, wat een boek. De ondertitel is niet voor niets ‘een boek zoals je nog nooit las over een man waar je nog nooit van hebt gehoord (of zoiets)’. Bij vlagen heel goed en geestig, maar vaker nog vond ik er geen touw aan vast te knopen. Uitgebreide recensie volgt binnenkort op Lees Magazine van Bol.com (en later ook op MirandaLeest).

Gelezen in november 2016 - MirandaLeest boekenblog

Lou Reed – Howard Sounes
En wat een verwennerij, want het regende pakjes van Bol.com Lees Magazine, deze mocht ik ook weer voor ze recenseren. De uitgebreide recensie volgt dus nog. Maar kort samengevat: Lou Reed was een klootzak (en dat zijn niet mijn woorden, maar die van zo’n beetje iedereen, vriend en vijand, die in dit boek aan het woord komt).

Boud – Eva Rovers
Nadat Boudewijn Büch overleed werd duidelijk dat hij al jaren zijn leven mooier loog. Langzaam maar zeker raakt hij hier steeds meer in verstrikt en als iemand zijn leugens begon te doorzien kon hij radicaal vriendschappen verbreken. Een triest en tegelijkertijd fascinerend leven. Een wereldreiziger met bibliobesitas wordt hij in dit boek ook genoemd, dus ook veel aandacht voor zijn almaar uitdijende boekenverzameling en zijn tv-programma’s. Bijzonder portret van een man die van zichzelf eigenlijk een romanpersonage maakte.

Jij nog wat te klagen? – Plien en Bianca
Ik was een paar dagen grieperig. Dus had zin in iets luchtigs en makkelijks. Deze bundeling van columns van Plien en Bianca was hier uitstekend geschikt voor. Ondanks dat ik de meeste al kende (de colums verschen al eerder in Flair), toch weer erg geestig.

We were on a break – Lindsey Kelk
Deze was een beetje voorbarig. Want ik had deze blogpost al voorbereid (en het beeld ook), in de veronderstelling dat ik deze nog wel zou uitlezen in november. Is niet gelukt, dus in december een herkansing.

Zin gekregen om één van bovenstaande boeken te lezen? Via onderstaande links bestel je ze direct op Bol.com

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.