|

Gelezen in mei 2016

Begin mei begon ik aan mijn nieuwe baan. Altijd spannend en al die nieuwe indrukken kosten net iets meer energie. Dus ook wat minder tijd om te lezen en te bloggen, maar ik wist toch nog acht boeken uit te lezen in mei. Helemaal niet slecht.

MirandaLeest boekenblog - Gelezen in mei 2016

Gij nu – Griet Op de Beeck
Na Kom hier dat ik u kus en Vele hemels boven de zevende kon ik niet wachten om aan dit derde boek van Op de Beeck te beginnen. Korte verhalen dit keer, met de bekende ingrediënten van de schrijfstijl van Op de Beeck waar ik zou van hou; emotie, humor en bijzondere personages. Ik vond niet alle verhalen even sterk, maar er zaten zeker weer een paar pareltjes bij. Vooralsnog blijft Vele hemels bovende zevende toch mijn favoriet.

Vrouwen met autisme – Bronja Prazxdny
Omdat ik me soms wel in bepaalde trekken van autisten herken viel mijn oog op dit boek in de bibliotheek. Deze 13 portretten van vrouwen (onder andere auteur Judith Visser) met autisme geeft een mooi beeld van hoe zij zich staande proberen te houden in de maatschappij en hoe autisme toch vaak nog met mannen geassocieerd wordt. Erg interessant om te lezen.

Heimwee naar Nederland – Martin Bril
Zo eens in de zoveel tijd heb ik even behoefte aan Martin Bril. Dit boek kende ik nog niet, en ik kwam ik ook tegen in de bieb. Fijne columns waarin Bril diverse plaatsen in Nederland bezoekt en op zijn zo kenmerkende manier juist de kleine details weet te belichten. Je krijgt helemaal zin om zelf af te reizen naar allerlei kleine, vage gehuchten in het land.

Aan de Amsterdamse Wallen – Piet de Rooij
Via het blog van Bol.com mocht ik een recensie schrijven over dit boekwerk over de Amsterdamse Wallen. Fascinerend en leuk dat er heel veel kanten van deze bekende wijk worden belicht. Mijn volledige recensie verschijnt hier zodra de hij op het blog van bol.com is gepubliceerd.

MirandaLeest boekenblog - Gelezen in mei 2016

Big Magic – Elizabeth Gilbert
Ondanks deed ik dit boek cadeau aan een oud-collega. Maar ik wilde het zelf ook heel graag nog lezen. Gelukkig kwam ik het tegen in de bieb. Heerlijk boek over creativiteit, met veel zinvolle en vooral nuchtere tips.

Grote kleine leugens – Liane Moriarty
Wat een heerlijk boek! Meer ga ik er nu niet over zeggen, want ik doe mee met de blogtour rond dit boek. En op 6 juni verschijnt mijn volledige recensie.

Het oog van de orkaan – Edwin Winkels
Meeslepende roman over het diepe Zuiden van de VS die op een prachtige manier historische feiten mengt met een fictieve familiegeschiedenis. Heel knap gedaan. Mijn volledige recensie verschijnt eind deze week.

50 jaar 3FM – Arjan Snijders
Deze nam ik ook weer mee uit de bieb. Alles over het ontstaan en de ontwikkeling van radiozender 3FM. Boeiend, maar je moet wel een echte radionerd zijn om het boek echt van A tot Z uit te lezen. Dat ben ik niet, dus ik heb er alleen een aantal stukken uitgepikt die ik interessant vond.

Benieuwd geworden naar een van deze boeken? Via onderstaande links bestel je ze direct bij Bol.com (en ontvangt MirandaLeest een kleine commissie)

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Naar het boek van Griet Op de Beeck ben ik erg nieuwsgierig en ook naar Big Magic van Elizabeth Gilbert. Ik had het geleend in de bibliotheek maar kreeg het niet op tijd gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.