|

Gelezen in juli

En toen was het ineens al weer augustus. Het jaar vliegt echt voorbij. In juli wist ik weer een mooi stapeltje boeken weg te lezen, 7 stuks in totaal.

Gelezen in juli 2015

Sharp Objects – Gillian Flynn
Net als zo’n beetje de rest van de lezende wereld was ik erg onder de indruk van Gone Girl van Gillian Flynn. Dark Places vond ik al bijna net zo goed, dus ik was uiteraard ook erg benieuwd naar Sharp Objects, haar eerste boek. Ook dit boek zit weer boordevol bloedstollende elementen, maar pakte me toch iets minder dan de andere twee boeken. Daarvoor was de hoofdpersoon misschien ook net iets te onsympathiek. Maar als je de andere boeken van Gillian Flynn hebt gelezen dan kun je deze ook zonder meer aan je leeslijst toevoegen.

Grijs gebied – Marion Pauw
Geschenk van De Maand van het Spannende Boek. Een leuk tussendoortje. Niets meer en niets minder

Disclaimer – Renee Knight
Een fascinerend gegeven, een vrouw leest een boek en de details komen haar wel erg bekend voor. Het boek gaat namelijk over een gebeurtenis uit haar verleden dat zij altijd geheim heeft gehouden.
Lees mijn volledige recensie van Disclaimer van Renee Knight

Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan – Mike Boddé
Een kijkje in het brein van Mike Boddé. Dat gaat van hilariteit tot ontroering tot klinkklare onzin en alles er tussen in.
Lees mijn volledige recensie van Zupheul, Febbo, en de kleine Grakjesbembaaf, kortweg Jan van Mike Boddé

Gelezen in juli 2015

De Leerling – Tess Gerritsen
Ja, wat zal ik nog zeggen over Tess Gerritsen. Gewoon weer razend spannend eigenlijk. Ik ben blij dat ik nog een paar delen van de Rizzoli & Isles-reeks voor de boeg heb.

Made in America – Bill Bryson
Het is bijna een zomertraditie geworden, een boek van Bill Bryson herlezen. Meestal is dat een van zijn reisboeken over Amerika, maar dit keer koos ik voor Made in America, een ontzettend vermakelijk en interessant boek over de ontwikkeling van de Engelse taal in Amerika. Welke woorden zijn overgenomen van de oorspronkelijke bevolking, de Indianen? Welke invloed van immigranten uit Nederland, Duitsland, Italië en andere landen zijn nog altijd merkbaar in de Engelse taal. En welke andere ontwikkelingen zorgde voor een hoop nieuwe woorden? Bill Bryson weet het in Made in America op zeer vermakelijke wijze te vertellen. Als je dol bent op de Engelse taal of liefhebber bent van Amerika dan zul je zeker genieten van dit boek.

Pocketatlas van afgelegen eilanden – Judith Schalansky
Wat een heerlijk boekje. Sowiezo al qua uiterlijk, prachtige combinatie van knaloranje en knalblauw. Maar vooral ook de heerlijke verhalen over eilanden die maar een enkeling ooit zal bezoeken. Ik kreeg er zin van om meer eilandliteratuur te gaan lezen.
Lees ook mijn volledige recensie van Pocketatlas van de afgelegen eilanden van Judith Schalansky

Een van deze boeken lezen? Je bestelt ze makkelijk bij Bol.com via onderstaande link (MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie)

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.