|

Gelezen in januari 2016

De afgelopen maand had ik een beetje last van een lees- en blogdip. Even niet zo veel zin om te lezen of te bloggen. Of eigenlijk vooral geen zin in de boeken die ik aan het lezen was. Vervelend, maar ja, kan een keer gebeuren. Januari was dus een rustige maand. Gelukkig las ik nog wel wat boeken uit. Welke, dat lees je hieronder.

MirandaLeest - gelezen in januari 2016

Boys in the Trees: a Memoir – Carly Simon
Mooie biografie van de zangeres Carly Simon. Vooral haar jeugdjaren beschrijft Simon met veel flair. Haar vader is trouwens de Simon van de bekende Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (hoewel hij daar later op minder leuke manier uitgewerkt werd). Een groot deel van het boek gaat ook over haar huwelijk met James Taylor (een van mijn favoriete zangers). Interessant kijkje dus ook in zijn leven.

Where They Found Her – Kimberly McCreight
Ik nam deze op goed geluk mee uit de bibliotheek. En het bleek een fijne literaire thriller te zijn. Voor de liefhebbers van Gillian Flynn en Sophie Hannah.

Dit kan niet waar zijn – Joris Luyendijk
Zelf heb ik drie jaar bij een bank gewerkt (Postbank, later ING). En de verhalen die Luyendijk beschrijft herken ik gelukkig totaal niet. Maar fascinerend om te lezen is het zeker. Niet voor niets zo’n bestseller dus.

MirandaLeest - gelezen in januari 2016

A Game for all the Family – Sophie Hannah
Dat er een nieuw boek van Sophie Hannah (ook bekend het van Agatha Christie-boek De monogram moorden) uit was gekomen had ik even gemist. Veel van haar boeken heb ik verslonden. Dus toen ik deze voor een leuk prijsje bij Waterstones in Amsterdam spotte kon ik hem niet laten liggen. Maar jammer genoeg viel deze erg tegen. De schrijfstijl van Hannah is nog steeds erg fijn, maar de idiote verhaallijn uit dit boek kan me niet bekoren.

Eland – Lykele Muus
Een poosje geleden kreeg ik een berichtje van acteur en schrijver Lykele Muus of ik zijn boek wilde recenseren. Hij is een tijdje blijven liggen omdat er in eerste instantie iets misging met het versturen en ik me had voorgenomen rond de feestdagen even geen recensieboeken te lezen. Dus ik begon hier deze maand in. Maar pfff, ik moest me hier echt doorheen worstelen. Waar dat nou aan ligt weet ik nog niet helemaal precies. Want schrijven kan Muus zeker. Nu ben ik nog aan het worstelen met het schrijven van de recensie, maar die komt er binnenkort ook nog aan.

Zonder Angst – Lisa Gardner
Ik schoot totaal niet op in Vrouw van Karl Ove Knausgård en de Patrick Melrose romans van Edward St. Aubyn. Ik hoopte dat een fijne literaire thriller me weer even in de juiste leesstemming zou brengen. Dit boek van Lisa Gardner nam ik mee uit de bibliotheek. Ik kende haar wel van naam, maar heb volgens mij nog nooit eerder iets van haar gelezen. Eigenlijk wel fijn, want Zonder Angst beviel uitstekend, ik las hem in één dag uit. Dus nu kan ik snel beginnen aan haar eerdere boeken.

Wat lazen jullie afgelopen maand?

Benieuwd naar een van bovenstaande boeken? Je bestelt ze direct op bol.com via onderstaande links

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Hoi Miranda,
    Als je zo worstelt met de recensie, doe mij en jezelf en lol en laat hem lekker zitten. Mail me dan liever wat er beter kan, dan neem ik dat mee in mijn volgende boek. Maar bedankt voor het lezen!
    Lykele

  2. Toch nog redelijk veel gelezen voor in een leesdip te zitten,vind ik.
    Ik las “Trifla” van Sterre Carron, “Dagboek van Marie” van Lize Feryn en “Poppy Shakespeare ” van Clare Allan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.