Gelezen in december

Op deze laatste dag van het jaar deel ik alvast mijn gelezen boeken van december. Met het gevaar natuurlijk dat ik er in de loop van de dag nog één uitlees (maar aangezien ik pas op pagina 234, van de bijna 1100, ben in Vrouw van Karl Ove Knausgård, acht ik die kans klein). In december ging ik als een speer en las 12 boeken uit. Fijne boeken ook. Welke? Dat lees je hieronder.

Gelezen in december 2015 - MirandaLeest boekenblog

Knekelhuis – Dinie Bell
Ik deed mee met de blogtour rond dit boek. Helaas vond ik het nogal een tegenvaller. Kan gebeuren natuurlijk. De uitgeverij reageerde overigens wel supersportief, door me een ander boek toe te sturen.
Mijn recensie van Knekelhuis van Dinie Bell lees je hier

A World of Artist Journal Pages – Dawn DeVries Sokol
Dit is zo’n boek waar je heerlijk in kunt bladeren om inspiratie op te doen. Ik heb dat de afgelopen weken regelmatig gedaan en bereikte begin van de maand het eind van dit boek. Maar ik weet zeker dat ik hem nog regelmatig even open zal slaan om al die toffe art journal pagina’s te bekijken.

Before they pass away – Hannelore Vandenbussche
Wat een beauty dit boek. Het enthousiasme en de trots spat van de verhalen af. Een echte aanrader voor reizigers en fotografieliefhebbers. En als je de foto’s van Jimmy Nelson kent dan is dit boek helemaal een musthave.
Lees mijn volledige recensie van Before They Pass Away van Hannelore Vandenbussche

Lieveling – Kim Van Kooten
Een luchtig, en bij tijd en wijle zelfs grappig, boek schrijven over een zwaar beladen onderwerp als kindermisbruik is niet eenvoudig. Maar Van Kooten deed het. Ik las het boek in één ruk uit. Heftig, mooi en onvoorstelbaar dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Lees mijn volledige recensie over Lieveling van Kim Van Kooten

Gelezen in december 2015 - MirandaLeest boekenblog

De bazaar van boze dromen – Stephen King
King begint zo langzaamaan wel een van mijn favoriete auteurs te worden. Deze verzameling huiveringwekkende verhalen is weer ijzersterk. Bijzonder knap hoe hij soms met maar een klein detail zo’n bloedspannend verhaal neer kan zetten. Bovendien is er ook regelmatig ruimte voor een beetje humor. Ik leende het boek uit de bibliotheek, maar ik schaf hem denk binnenkort ook nog zelf aan, want deze verhalen wil ik nog wel eens herlezen.

Doodles & Letters – Marieke Blokland
Vrolijk handboek voor creatievelingen. Vol met praktische informatie en eenvoudige oefeningen.
Lees mijn volledige recensie van Doodles & Letters van Marieke Blokland

Harem – Ronald Giphart
Wat is het lang geleden dat ik iets van Giphart las. Moet denk ik geweest zijn toen ik nog studeerde of ergens rond die tijd (een jaar of 15 geleden dus). Over Harem las ik zoveel positieve berichten dat ik besloot het boek mee te nemen uit de bibliotheek. Inderdaad erg mooi en verrassend.

De Amerikaanse prinses – Annejet Van der Zijl
De vorige boeken van Annejet Van der Zijl vond ik stuk voor stuk enorm goed. De Amerikaanse prinses kon me echter wat minder boeien. Ik stoorde me af en toe aan het feit dat Van der Zijl erg vaak Engelse teksten aanhaalt en die vervolgens nog eens in het Nederlands herhaalt. Vaak onnodig vond ik (meestal had alleen de Nederlandse vertaling volstaan). Ook wordt Allene Tew, de hoofdpersoon, in de promotie rond het boek vooral gepresenteerd als de peettante van Beatrix, maar daar lees je in het boek vrijwel niets over. Tew leidde zeker een fascinerend leven, maar of dat nou persé een heel boek waard was waag ik te betwijfelen.

Gelezen in december 2015 - MirandaLeest boekenblog

De man die alles achterliet – Tanya Commandeur
Mijn bibliotheek heeft de laatste tijd echt zo’n enorm fijne selectie boeken. Want ook deze nam ik mee uit de bibliotheek. De man die alles achterliet is het gefictionaliseerde verhaal van de betovergrootvader van Commandeur. En geeft een mooi beeld van hoe het begin vorige eeuw was om alles achter te laten om in Amerika een nieuw leven op te bouwen. Echt enorm genoten van dit boek. Voor liefhebbers van historische fictie.

Als ik blijf – Gayle Forman
Mijn e-reader staat inmiddels aardig vol met boeken van Elly’s Choice. Op een maandagochtend in de trein begon ik in een willekeurig boek , zonder eigenlijk te weten wat voor soort boek het was (lieve uitgevers, kunnen jullie de flaptekst van e-boeken vooraan zetten aub). Eerst dacht ik even dat het niets was, een typisch young-adult boek. Maar vond het uiteindelijk gewoon best een heel mooi boek. Duidelijk voor een wat jeugdiger (dan ikzelf) publiek, maar grappig, ontroerend en lekker geschreven. Blij verrast dus.

Hallo muur – Erik Jan Harmens
Tijdens De Wereld Draait Buiten (2014 denk ik) zag ik Erik Jan Harmens voorlezen uit dit boek (dat toen nog niet verschenen was). Een indrukwekkend relaas van zijn alcoholverslaving en zijn gevecht om er vanaf te komen. Pijnlijk, ontroerend, eerlijk, maar vooral heel mooi geschreven.

Meisje vermist – Tess Gerritsen
Dit boek schreef Gerritsen voor ze haar grote doorbraak had als thrillerschrijfster. Het is dan ook nog een beetje een mix tussen liefdesromans (die ze daarvoor veel schreef) en de thrillers waar ze later zo bekend mee is geworden. Vond hem dan ook nog niet helemaal het niveau dat ik gewend was. Maar ook zeker niet slecht.

Ik wens alle bezoekers van MirandaLeest een gezellig jaarwisseling!

Een gedachte over “Gelezen in december”

  1. Mooie stapel boeken heb je in december gelezen! ‘Lieveling’ vond ik heel indrukwekkend! ‘Hallo Muur’ heb ik vorig jaar gelezen en dat boek vond ik prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.