|

Gelezen in augustus

Soms heb je van die maanden dat het lezen heel langzaam gaat en je met moeite een paar boeken uitkrijgt. Maar andere maanden lijkt het bijna vanzelf te gaan. Zo las ik in augustus zomaar (zonder het echt in de gaten te hebben) 10 boeken uit! Welke? Dat lees je in deze blogpost.

Gelezen in augustus - recensies

Ik reis alleen – Samuel Bjørk
Al veel positieve recensies gelezen over dit boek van Samuel Bjørk. Toen ik deze ontdekte in de selectie van Elly’s Choice kon ik niet wachten om te beginnen. En ik begrijp het helemaal. IJzersterke literaire thriller die ik in een mum van tijd uithad.

Johnny Cash: The Life – Robert Hilburn
Een muziekbiografie zoals een muziekbiografie zou moeten zijn. Over de ups and downs van de artiest, maar vooral heel veel aandacht en respect voor de muziek en de muzikant.
Lees mijn volledige recensie van Johnny Cash: The Life van Robert Hilburn

Zwart krijt – Christopher J. Yates
Vergelijkingen met De verborgen geschiedenis van Donna Tart zorgden ervoor dat ik erg nieuwsgierig werd naar dit boek. En hoewel ik het best een goed verhaal vond en er aardig wat spannende elementen inzaten vond ik het geheel net iets te warrig en te vaag. Daardoor kwam ik niet echt lekker in het verhaal. Zeker niet slecht, maar de hoge verwachtingen die ik er van had werden niet ingelost.

Bill Bryson’s African Diary – Bill Bryson
Dat ik groot fan van Bill Bryson ben heb ik al vaker gezegd, dus ik besloot eindelijk dit boek eens te bestellen, dit was het enige dat ik nog nooit had gelezen. Eerlijk gezegd was ik een beetje teleurgesteld toen het binnenkwam, het bleek een heel dun boekje van nog geen 50 pagina’s te zijn. Een kort verslag van een reis naar Kenia die Bryson in 2002 maakte voor CARE International, een liefdadigheidsinstelling. Gelukkig wel vol met droogkomische observaties zoals je van Bryson mag verwachten, maar natuurlijk geen volwaardig boek. Gelukkig is het zo weer oktober, dan verschijnt The Road to Little Dribling, een gloednieuw boek van Bryson waarin hij opnieuw Groot Britannië gaat verkennen. Was het maar vast zo ver.

The Worrier’s Guide to Life – Gemma Correll
De grappige tekeningen van Gemma Correll was ik al vaker tegengekomen op internet. The Worrier’s Guide to Life staat vol met geestige stripjes vol dubieus advies, onbetrouwbare informatie en het leven door Gemma’s ogen. Ik heb hier echt heel hard om moeten lachen.

Gelezen in augustus - recensies

De zondares – Tess Gerritsen
Gelukkig heb ik nog een paar delen van de Rizzoli & Isles-reeks voor de boeg, want ik vind het enorm fijne boeken. Ook dit deel, over een jonge non die vermoord wordt teruggevonden en een groot geheim met zich mee blijkt te dragen was weer enorm spannend.

Het geheim van mijn man – Liane Moriarty
De Nederlandse vertaling verschijnt 29 september, ik mocht vast een leesexemplaar ontvangen van de uitgever omdat ik tegen die tijd mee doe aan de blogtournee rondom dit boek. Op 7 oktober verschijnt mijn volledige recensie, dus nog even geduld. Ik kan wel vast zeggen dat ik erg onder de indruk was van het boek en ook erg benieuwd ben geworden naar de andere boeken van Liane Moriarty.

Steeds beter – Gretchen Rubin
Gretchen Rubin ken je misschien van The Happiness project, het boek waarin ze werk maakte van haar geluk door middel van allerhande experimenten. In Steeds beter gaat ze op onderzoek uit om uit te vinden waarom het toch zo moeilijk is om nieuwe gewoontes te creeëren. Een boek boordevol tips en theorieën, ik vond het in ieder geval erg inspirerend (maar kan niet beloven dat ik nu altijd mijn goede voornemens zal volhouden).
Lees mijn volledige recensie van Steeds beter van Gretchen Rubin

Gebroken – Michael Robotham
In de trein mijn e-reader weer eens mee genomen. Daar staat nog een aardige selectie van Elly’s Choice boeken op, dus genoeg keuze. Ik zag bij een medeblogger (ben even kwijt wie het ook weer was) een enthousiaste recensie over dit boek, dus besloot daar dan maar in te beginnen. Geen spijt van gehad. Gebroken is razendspannend en zit enorm goed in elkaar. Ik ga snel op zoek naar de eerdere boeken van Michael Robotham.

Onderweg met Roadie – Thomas Acda
Hier keek ik enorm naar uit, zeker nadat ik Thomas had horen voorlezen op Around the Rug een paar weken terug. Mijn recensie verschijnt binnenkort, maar kan nu vast zeggen dat ik het boek sowieso kan aanraden aan iedereen die fan was van de theaterprogramma’s van Acda en de Munnik, want Onderweg met Roadie zit vol met dezelfde droge humor, vlotte dialogen en ontroerende momenten.

Gestopt met lezen

Boudewijn Büch: verslag van een mystificatie – Rudie Kagie
Deze kwam ik toevallig tegen in de bieb. Interessant om wat meer te weten te komen over Boudewijn Büch, de titel is goed gekozen, want bij Büch was nooit precies duidelijk welke verhalen over zijn eigen leven nu wel waar en welke niet waar waren. Rudie Kagie probeert dat in dit boek voor eens en voor altijd recht te zetten. Zeker fascinerend, maar op een of andere manier kwam ik er niet doorheen, dus deze gaat weer, grotendeels ongelezen, retour naar de bibliotheek.

Nieuwsgierig geworden? Je bestelt deze boeken via onderstaande links eenvoudig op Bol.com

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Er werd inderdaad af en toe verwezen naar gebeurtenissen uit het verleden (en dus de eerdere boeken). Ik wist vooraf niet dat het onderdeel van een reeks was, maar het is inderdaad fijner om dan met deel 1 te beginnen.

 1. Heb jij even geluk Bill Bryson-fan! Binnenkort komt er een verfilming uit van zijn boek ‘A walk in the woods’!
  Wij hebben afgelopen zomer een ieniemienie stukkie gelopen van de Appalachian Trail, dus wij gaan zeker kijken!

  By the way: een klein typfoutje in je stukje over Boudewijn Buch (gekezen ipv gekozen) en een los zinnetje boven de titel. Misschien even aanpassen en mijn reactie verwijderen 😉

  1. Ja, daar kijk ik ook enorm naar uit, naar die verfilming, jammer genoeg komt deze in Nederland pas eind van het jaar uit. Als je zelf een deel hebt gelopen is natuurlijk nog een extra reden om de film te gaan bekijken.
   En bedankt voor de redactionele aanwijzigingen 😉 Had ik overheen gelezen.

  1. Ja, een erg fijn boek, ook als je niet perse direct nieuwe gewoontes wil aanleren. De Happier with Gretchen Rubin Podcast is ook een aanrader als je geïnteresseerd bent in haar werk, zit ook boordevol tips, theorieën en boeiende praktijkvoorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.