Gelezen in april

De Maand van het spannende boek is pas in juni, maar ik nam in april vast een klein voorproefje, want ik las erg veel spannende boeken de afgelopen maand. En zonder uitzondering ook nog eens allemaal uitstekende boeken ook.

Gelezen in april

In mijn bloed – Milou Van der Will
Echt veel zei deze titel of schrijfster me niet, maar dat is het fijne van Elly’s Choice, dat je soms eens een boek begint te lezen dat minder bekend is. En ik werd aangenaam verrast. Een zeer vlot en spannend geschreven literaire thriller.

Lieve Mama – Esther Verhoef
Eigenlijk wilde ik deze bewaren tot mijn vakantie. Maar toen ik na een lekkere strandwandeling in Noordwijk daar nog even het centrum in dook, vond ik toch dat een dagje strand eigenlijk ook een beetje vakantie is. En deze laatste van Esther Verhoef stelde, hoewel ik de kant die het verhaal opging al vrij vlot zag aankomen, weer niet teleur.
Lees mijn recensie van Lieve Mama van Esther Verhoef

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
De tekst in de brochure had me al nieuwsgierig gemaakt en vergelijkingen met S.J. Watson en aanbevelingen van Stephen King en Tess Gerritsen zorgden ervoor dat ik nog meer ging uitkijken naar dit boek. Gelukkig mocht ik van uitgeverij A.W. Bruna een vooruitexemplaar ontvangen. Ik kan vast verklappen dat ik zeer onder de indruk was. Mijn volledige recensie verschijnt op vrijdag 15 mei, als onderdeel van de blogtour die A.W. Bruna organiseert.

Gelezen in april

Sterf twee keer – Tess Gerritsen
Tess Gerritsen is zeker geen onbekende in het circuit van spannende boeken. Integendeel. Maar ik kende haar eigenlijk nog niet zo goed, ik las ooit eerder een boek van haar, maar ben toen geen andere boeken van haar geen lezen. Jammer, want met Sterf twee keer toont Gerritsen aan dat ze het genre zeer goed beheerst.

Koop nooit een rode jas – Nora Ephron
Kocht ik in de boekenweek. Een mooie collectie met het beste werk van Ephron. Van columns en fragmenten uit romans tot stukken uit filmscenario’s (When Harry Met Sally, om te lezen ook enorm geestig) tot blogberichten. Alleen het deel uit haar roman vond ik niet om doorheen te komen, maar de rest is echt briljant om te lezen. Mooie bespiegelingen over het vrouwzijn, met de nodige humor beschreven. Voor liefhebbers van Aaf Brandt Corstius en Sylvia Witteman.

Vertrouw op mij – Sophie McKenzie
Weer een heerlijke literaire thriller van een, voor mij, onbekende auteur. Als Julia, de beste vriendin van Livy, dood wordt aangetroffen, wordt er uitgegaan van zelfmoord. Maar Livy is ervan overtuigd dat Julia dat nooit zou doen en gaat, met gevaar voor eigen leven, op onderzoek uit. Daarbij wordt duidelijk dat ze Julia misschien toch niet zo goed kende als ze dacht.
Lees mijn recensie van Vertrouw op mij van Sophie McKenzie

Momenteel aan het lezen
Op de e-reader ben ik momenteel bezig in Wolf van Mo Hayder. Ik las nog niet eerder iets van hem. Ook weer erg sterk, huiveringwekkend spannend, soms een tikje luguber. Ook begon ik op Koningsdag in Dwaallicht van Josha Zwaan. Eerder las ik van Zwaan al Zeevonk en Parnassia, van beiden was ik onder de indruk. Via een oud-studiegenoot, die bij uitgeverij Ambo Anthos werkt, ontving een exemplaar van Dwaallicht. Een recensie volgt binnenkort, maar ben nu al weer gegrepen door de mooie schrijfstijl van Josha Zwaan.

Ook een van bovenstaande boeken lezen? Je bestelt ze snel en gemakkelijk via onderstaande links bij Bol.com

Een reactie

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.