Gelezen in april

April is voorbij gevlogen. Ik had wat vrije dagen, omdat ik 2 mei bij een nieuwe werkgever ga beginnen. En ik was een paar daagjes naar Vlieland, dus ik heb lekker door kunnen lezen.

MirandaLeest boekenblog - gelezen in april 2016ABC van het moderne leven – Aaf Brandt Corstius
Dit is een bundeling van columns uit diverse bladen en kranten. Een aantal kende ik al, een aantal niet. Maar sowieso heerlijk om weer te lezen, want ik hou enorm van Aaf, al doen sommige stukjes (over bijvoorbeeld Hyves) wel ineens enorm gedateerd aan.

The New York trilogy – Paul Auster
Deze trilogie is eigenlijk een soort parodie op de ouderwetse detectives of gewoon een uitermate knap geschreven detective. Heel origineel en intrigerend.

Dry Goods & Groceries – J.W. Roy
Schitterend boek over Americana, muziek en het leven, plus hele fijne cd met muziek van J.W. Roy. Een uitgebreide recensie volgt nog.

Hirameki – Peng + Hu
Grappig tekenboekje voor jong en oud.
Lees mijn volledige recensie van Hirameki van Peng + Hu

MirandaLeest boekenblog - gelezen in april 2016Vele hemels boven de zevende – Griet Op de Beeck
Deze kreeg ik cadeau toen ik eerdere deze maand afscheid nam op mijn werk. En mijn oud-collega’s weten precies waar ik van hou. Ik dacht dat het niet veel mooier kon dan Kom hier dat ik kus, maar dat kan dus wel. Vond dit boek nog prachtiger. Op de Beeck is met stip één van mijn favoriete schrijfsters geworden. Ze schrijft heel ontroerend, scherp, met humor en alles komt even hard binnen. Zo knap.

Weerstand – José Fernanda
Dit was niet helemaal mijn boek. Zeker niet slechts geschreven, maar ik miste wat achtergrond en kon de hoofdpersoon moeilijk sympathiek vinden.
Lees mijn volledige recensie van Weerstand van José Fernanda

Rock ’n Roll voorbij de midlife crisis – Jan Donkers
Muziekjournalist Jan Donkers kondigde al meermaals zijn afscheid aan, want op een gegeven moment ben je te oud om nog over rockmuziek te schrijven, toch? Maar even zo vaak als hij afscheid nam, kwam hij ook weer terug op zijn besluit. In dit boek doet hij daar verslag van. Best aardig, maar ik lees liever zijn stukken over muziek dan het gemijmer over het ouder worden.

Black Eyes Susans – Julia Heaberlin
Deze literaire thriller met de prachtige cover was me een tijd geleden al opgevallen en ik had me er ook enorm op verheugd. Hij was binnen een mum van tijd uit. De uitgebreide recensie volgt binnenkort.

MirandaLeest boekenblog - gelezen in april 2016MirandaLeest boekenblog - gelezen in april 2016Ik ben vaak heel kort dom – Esther Gerritsen
Na het boekenweekgeschenk werd ik benieuwd naar meer werk van Gerritsen. Deze collectie van columns viel goed in de smaak, Gerritsen schrijft met veel humor en originele invalshoeken over alledaagse en minder alledaagse emoties, irritaties en situaties.

Churchill – Sebastian Haffner
Op 16 april zag ik de geweldige voorstelling Mijn nachten met Churchill van Diederik Van Vleuten. Dat leek me een goede aanleiding om eindelijk eens de biografie te gaan lezen die al een tijdje bij me in de kast stond (onderdeel van de Volkskrant-set). Deze biografie was erg beknopt en gaat alleen in op de hoogtepunten uit de loopbaan van Churchill en er is weinig aandacht voor de mens Churchill. Interessant als korte introductie, maar ik hoor tien keer liever Diederik Van Vleuten vertellen.

Jij zegt het – Connie Palmen
Ook deze kreeg ik van mijn oud-collega’s. Ik begon erin in de trein op weg naar Vlieland. Een flinke reis, dus ik had hem al bijna uit tegen de tijd dat ik in Harlingen aankwam en las hem ’s avonds verder uit. Enorm knap hoe Palmen Ted Hughes tot leven wekt, je vergeet helemaal dat het een roman is.

Het slechte pad – Robert Galbraith
Dat J.K. Rowling (zij zit achter het pseudoniem Robert Galbraith) hele fijne en spannende boeken schrijft is wel bekend. Deze dikke pil volgt weer een bloedstollende zaak van detective Cormoran Strike. Dit keer is het slachtoffer zijn secretaresse Robin. Samen gaan ze op onderzoek uit en ondertussen loopt de spanning in hun persoonlijke relatie ook steeds verder op. Ik kwam er niet zo lekker in als de vorige twee delen uit deze reeks, maar het was toch wel weer genieten.

4 reacties

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Als je meer over Churchill wilt lezen, is ‘De Churchill factor’ van Boris Johnson (ja, de burgemeester van Londen) misschien wel wat voor jou. Ik vond het een verrassend boeiend boek.

  2. Vele Hemels boven de Zevende is echt mooi he! Deze schrijfster heeft bij mij ook een plaatsje weten te veroveren op mijn favorietenlijst.

Geef een reactie

Required fields are marked *.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.