Bookhaul Herfst 2023

Nou kan ik in ieder jaargetijde lezen, maar de herfst is toch wel een extra lekker leesseizoen. Als het buiten een beetje guur is, liefst een flinke plensbui, en dan lekker onder een dekentje op de bank met een bak thee en wat lekkers. En een goed boek natuurlijk. Gelukkig kan ik voorlopig weer even vooruit, want ik kocht in oktober en november een flinke stapel leesvoer. Dit is mijn boekhauk van deze herfst.

Nieuwe e-boeken

Eind oktober schafte ik een aantal e-boeken aan. Ik heb een Kobo Libra H2O (volgens mij niet meer verkrijgbaar op dit moment). En ik ben dol op mijn e-reader. Zeker wanneer ik voor het slapen gaan nog even lees is ‘ie ideaal. Maar goed, ik was zo’n beetje door mijn e-books heen, dus tijd voor iets nieuws.

Dawn French – The Twat Files

Ik had al gezien dat Dawn French een nieuw boek had, The Twat Files, waarin ze schrijft over alle stomme en genante dingen die ze door de jaren heen heeft gedaan. Erg geestig, ik had hem binnen een mum van tijd uit.

Michael Lewis – Going Infinite

In de krant las ik een recensie van Going Infinite van Michael Lewis, over de opkomst en ondergang van Sam Bankman-Fried, de oprichter van cryptobedrijf FTX. Die Bankman-Fried is een hele aparte vogel en dat in combinatie met de cryptogekte vormt dat een interessant verhaal. Is inmiddels ook uit. Zeer boeiend, maar ging me af en toe ook een beetje boven de pet.

Elizabeth Day – Friendaholic

Tot slot kocht ik ook nog Friendaholic van Elizabeth Day. Toevallig luister ik sinds kort naar haar podcast How to Fail. Ook een aanrader, daarin praat ze met bekende (meestal Engelse) mensen over zaken in hun leven die ze niet goed hebben aangepakt of waar ze hebben gefaald. Ik heb al eerder romans van Elizabeth Day gelezen, en daarvan genoten. Maar zag dat haar meest recente boek, Friendaholic, een non-fictie boek over vriendschappen is. Vooral verhalen over de vriendschappen die Elizabeth zelf heeft gehad door de jaren heen en ook hoofdstukjes met korte interviews met een paar van haar beste vrienden. Erg vermakelijk om te lezen.

Gekocht in de boekhandel

Ook had ik wel zin om nog een paar ‘echte’ boeken te kopen. Op een druilerig vrijdag in november bezocht ik dus boekhandel De Kler in Leiden. Uiteraard ging ik daar niet met lege handen naar huis.

Anne-Jorinde Kuiper – Gouden lijntjes tekenboek

Ik ben echt een sucker voor dit soort creatieve invulboeken. En ik kan wel weer een beetje aanmoediging gebruiken om weer wat creatiever bezig te zijn. Dit boek komt dus heel goed van pas, want de ondertitel is 12 smoesjes om wel te tekenen. Via Gouden Lijntjes deed ik een tijd terug trouwens al een keer de (online) tekencursus Vogeltjes Tekenen. Was erg leuk. Ik heb vast even een kort hoofdstukje gelezen (over de smoes ’te druk in mijn hoofd’) en daarna ben ik spontaan weer aan het art journalen geslagen, dus nu al helemaal geslaagd dus!

Baek Se-hee – Ik wil dood, maar eerst een bord tteokbokki

Dit boek had ik al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Ik was vooral ge√Įntrigeerd door de titel, die tegelijkertijd heel triest en grappig is. Volgens de achterflap is dit ‘een boek om dichtbij te houden in donkere tijden. Voor iedereen die zich weleens down of alleen voelt’. Sprak me direct erg aan. Heb een pagina of zestig gelezen hierin, maar moet zeggen dat ik de schrijfstijl wat stijf en formeel vindt. Ben dus gestopt met lezen. Misschien doe ik later nog een poging.

Saar Magazine – 50+ en nog lang niet dood

Hoewel het nog een paar jaartjes duurt voor ik de big 5-0 bereik, gaan gesprekken met vriendinnen steeds vaker over de overgang, ouderdom en allerlei andere issues die bij de middelbare leeftijd horen. Ik heb wel eens een enkele keer Saar Magazine gekocht en vind de manier waarop dit soort onderwerpen daar behandeld en beschreven worden erg fijn, niet alleen maar kommer en kwel maar ook de nodige humor. Dus dit boek, wat eigenlijk een soort verzameling is van de beste artikelen uit Saar Magazine, heb ik maar vast ingeslagen om over een paar jaar goed voor de dag te komen ūüôā

Deze boeken bestellen

Ik heb hieronder naar de fysieke boeken gelinkt, maar uiteraard kun je ook de e-boeken bestellen.

Via bovenstaande links kun je de genoemde boeken/artikelen direct bestellen bij Bol.com. MirandaLeest ontvangt dan een kleine commissie. Dus heel erg bedankt als je via deze link bestelt. Maar uiteraard vind je de genoemde boeken/artikelen ook bij je lokale boekhandel/winkel.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.